Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Mostek USS Voyager

Mostek USS Voyager

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant

No i czas pochwalić się efektami. Nie było łatwo, oj nie. Jeszcze dużo pracy przede mną, dużo jeszcze do wykończenia. Ale z grubsza mogę oficjalnie ogłosić, że moje małe marzenie z młodych lat spełniło się. Mając lat naście zawsze chciałem zbudować makietę tego właśnie mostka. Jako że 15 lat temu internet w niczym nie przypominał tego czym jest dzisiaj (czyli skarbnica informacji niezbędnych do budowy) musiałem odłożyć ten pomysł na wiele lat. Ale dwa lata temu uznałem, że już czas. Więc wspólnie z bratem (którego przez te 15 lat ostrzegałem, że będzie mi pomagał) udało nam się.

Jak tylko czas pozwoli przygotuję bloga w całości poświęconego temu tematowi. A tym czasem wrzucam kilka zdjęć z efektami. Jak wspominałem, wiele jest jeszcze do wykończenia. Ale nieskromnie przyznam, że to już przerosło moje oczekiwania.

Zapraszam do obejrzenia zdjęć i czekam na Wasze opinie 🙂

zdjęcie 1

zdjęcie 2

zdjęcie 3

zdjęcie 4

zdjęcie 5

zdjęcie 6

zdjęcie 7

zdjęcie 8

zdjęcie 9

zdjęcie 10

zdjęcie 11

zdjęcie 12

zdjęcie 13

The D
    Participant

Wygląda super, jakie szczegóły! To jest w ogóle przenośne? Tzn. można to zapakować i gdzieś zawieźć, pokazać? Chyba, że trzymasz w pokoju, przebiegasz palcami po konsolach i mruczysz "my precious".

Lo'Rel
    Participant

Zazwyczaj przebiegam palcami i mruczę :)Ale jest to konstrukcja w pełni przenośna i mam nadzieję, że być może którego razu będę mógł zaprezentować efekty na Treksferze :)Mam też już w planach kolejne pokładowe pomieszczenia.

swgs1994
    Participant

Ekhm...Kapitan i Chakotay siedzieli, a Paris i reszta załogi w serialu stała? Bo chyba zapomniałeś o siedziskach przy niektórych konsolach.Sam zabieram się do odwzorowania mostka z TMP.

fluor
    Keymaster

Świetne 🙂 Z ciekawości jakie są rozmiary makiety?

Lo'Rel
    Participant

swgs1994 jak pisałem na początku mam jeszcze trochę do dokończenia. Krzesła były, ale efekt mnie nie zadowalał, dlatego zrobię nowe. Fluor, rozmiar makiety to około 45x50 cm.

Cross
    Keymaster

Podziw!

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram