Forum Trek.pl Newsy Star Wars Młody kontra Imperium

Młody kontra Imperium

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Keymaster

W sieci można obejrzeć pierwsze 7 minut Star Wars Rebels. Niestety, nie zapowiada się to najlepiej.  

swgs1994
    Participant

Niestety, nie zapowiada się to najlepiej.

Mógłbyś rozwinąć swoją myśl?

Wg. mnie znacznie poprawili mimikę twarzy. I wreszcie ukazano przemoc człowiek vs człowiek, a nie maszyna vs człowiek.

Cross
    Keymaster

Żenujące dialogi, znowu superdziecko bohaterem - tyle wyciągnąłem na razie z tych siedmiu minut. Nic dla dojrzałego widza tam raczej nie będzie.

swgs1994
    Participant

Wiesz trudno czegoś oczekiwać od serialu puszczanego na Disney XD w godzinach porannych.

Ale mimo wszystko czuć ten klimat Starej Trylogii, zwłaszcza w scenie z krążownikiem i podczas wyczucia przez Ezrę, Kanana (ta charakterystyczna melodia).

Cross
    Keymaster

Może i tak, ale dla mnie to stanowczo za mało. Nie sądzę by w ogóle powstał jakiś sensowny serial animowany Star Wars dla dorosłych.

Melnikor
    Participant

Nie z ręki zachodniej kultury gdzie animowane znaczy dla dzieci i może czasem młodzieży. No i na pewno nie w momencie gdy dorwą się do tego polscy tłumacze którzy zmienią dialogi żeby były jeszcze bardziej dla młodego widza.

Piotr
    Keymaster

Jakkolwiek zgadzam się, że serial będzie prawdopodobnie "za lekki", bo kierowany też do młodszych widzów, to uważam iż odbieranie mu punktów za to, że nie będzie dla dojrzałych widzów, jest trochę nielogiczne. To są Gwiezdne wojny - one nigdy nie były dla dojrzałych widzów, były dla wszystkich. Każdy znajdował w nich coś dla siebie. Problem to zachowanie równowagi. Tak jak w nowej trylogii jest jej mniej niż w starej, tak tu może być jej więcej niż w Clone Wars. Zobaczymy.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram