LOST...

Viewing 15 posts - 241 through 255 (of 285 total)
  • Author
    Participant

Oglądałam znacznie więcej niż dziesięć minut. A nie mam skłonności do masochizmu, nie katuje się więc tym, co mnie nie wciąga i mi się zwyczajnie nie podoba. Dla mnie nie jest to serial najlepszy i daleko mu do tego. Mam prawo do takiego zdania.

Match
    Participant

To subiektywna opinia, a w dodatku błędna :>

Bloo_
    Participant

10 minut filmu - kilkanaście epów, bardziej o to mi chodziło. Nikt nie powinien się sugerować twoją opinią - bo obejrzałaś tylko część serialu. Ale prawo do swojego zdania jasne, że masz. To oczywiste.

Eviva
    Participant

10 minut filmu - kilkanaście epów, bardziej o to mi chodziło.

Nikt nie powinien się sugerować twoją opinią - bo obejrzałaś tylko część serialu. Ale prawo do swojego zdania jasne, że masz. To oczywiste.

A czy ja napisałam, że moja opinia jest obowiązująca? Nie. Jednak - dziwna rzecz - wielu, co wytrzymało dużo dłużej niż ja przy tym serialu, w pełni ją podziela.

Piszesz "kilkanaście epów". Skoro nie smakowało mi kilkanaście bananów, czy muszę zjeść cały kontener, by moja opinia była miarodajna? Nie, już wtedyy mogę powiedzieć "Nie smakują mi banany, na pewno nie jest to najsmaczniejszy owoc świata.". I nikt nie ma prawa mi wmawiać, że nie mam racji.

Bloo_
    Participant

10 minut filmu - kilkanaście epów, bardziej o to mi chodziło.

Nikt nie powinien się sugerować twoją opinią - bo obejrzałaś tylko część serialu. Ale prawo do swojego zdania jasne, że masz. To oczywiste.

A czy ja napisałam, że moja opinia jest obowiązująca? Nie. Jednak - dziwna rzecz - wielu, co wytrzymało dużo dłużej niż ja przy tym serialu, w pełni ją podziela.

Piszesz "kilkanaście epów". Skoro nie smakowało mi kilkanaście bananów, czy muszę zjeść cały kontener, by moja opinia była miarodajna? Nie, już wtedyy mogę powiedzieć "Nie smakują mi banany, na pewno nie jest to najsmaczniejszy owoc świata.". I nikt nie ma prawa mi wmawiać, że nie mam racji.

Analogia do bananów jest jednak zbyt odległa i posiadająca mało wspólnego z filmem 🙂

Chciałbym tylko powiedzieć, że ten serial bardzo się zmienia podczas tych sezonów. Co mają wspólnego pierwsze odcinki z tymi ostatnimi? Chyba tylko wyspa i resztki bohaterów 🙂 I tym, którym nie przypadł do gustu 1 sezon, może polubić i to bardzo nowsze serie. Ale jak nie masz ochoty, to cię przecież nikt nie będzie zmuszał.

Mi się np. nie podobał 1 sezon Sic Feet Under i naprawde nie mialem ochoty oglądać dalej, ale po wielu zachęceń od innych postanowiłem kontynuować i teraz uważam ten serial za jeden z najlepszych. To nie jest tak, że seriale się nie zmieniają.

Infango
    Participant

Za to zakończenie kocham ten serial, miał swoje upadki i wzloty ale świetnie zakończyli, nie zrobili takiego badziewia jak Sopranos czy Battelstar ( czwarty sezon miał być ostatni ale dostali piąty i wyszło jak widać ...) Parę momentów które cisną łzy w oczy i ostatnie sekundy nawiązujące do pierwszej sceny z lost .... ( miodek ) ps. ciekawe co znaczą te ślady na piasku przy wraku pokazane podczas napisów końcowych ....

Match
    Participant

Zaraz, zaraz. BSG ma 5 sezonów? Chyba coś mię ominęło :>

Infango
    Participant

Oglądałam znacznie więcej niż dziesięć minut. A nie mam skłonności do masochizmu, nie katuje się więc tym, co mnie nie wciąga i mi się zwyczajnie nie podoba. Dla mnie nie jest to serial najlepszy i daleko mu do tego. Mam prawo do takiego zdania.

Zgadzam się z tobą każdy ma prawo do własnej opinii, ja osobiście wręcz nie trawię Doctor Who i nie przeszkadza mi że wiele osób ( wręcz wszystkie z podcastów SCIFI które słucham a jest tego sporo ) uwielbiają ten serial 😎

Bloo_
    Participant

Za to zakończenie kocham ten serial, miał swoje upadki i wzloty ale świetnie zakończyli, nie zrobili takiego badziewia jak Sopranos czy Battelstar ( czwarty sezon miał być ostatni ale dostali piąty i wyszło jak widać ...)

Parę momentów które cisną łzy w oczy i ostatnie sekundy nawiązujące do pierwszej sceny z lost .... ( miodek )

ps. ciekawe co znaczą te ślady na piasku przy wraku pokazane podczas napisów końcowych ....

To podobno nic nie znaczy 🙂 ABC dało to dla jaj.

Ale tak, ostatnie 5 minut sprawiają, że można się popłakać... Ale tego nie zrozumieją ludzie, którzy obejrzeli cały serial w tydzień, tylko ci, którzy są fanami Lostów od kilku lat.

r_ADM
    Participant
    Bloo_
    Participant

http://www.collegehumor.com/video:1936291

Ze 50 procent można łatwo odpowiedzieć czy dopowiedzieć dzięki wskazówkom związanym w serialu. Kolejne 20 procent to strasznie kretyńskie pytania ("Czemu Tom musiał nosić brodę?" srsly?). A te 30 procent... no cóż 🙂

Zauważcie, że gdyby odpowiedzieli twórcy na wszystkie pytania zawarte w filmiku, to serial po emisji przestałby być taki interesujący i prędzej byśmy o nim zapomnieli. Po prostu niektóre rzeczy trzeba pozostawić wyobraźni. I to jest świetne.

Manul
    Participant

http://www.hell-hotel.com/2010/05/24/zawiedzeni/

Bloo_

Po prostu się przyznaj, że twórcy spartaczyli po całości.

Bloo_
    Participant

Bo komiks tak mówi? 😛 Trzymam się mojej opinii z poprzedniego postu.

Eviva
    Participant

http://www.hell-hotel.com/2010/05/24/zawiedzeni/

Bloo_

Po prostu się przyznaj, że twórcy spartaczyli po całości.

On tego nie przyzna i nie przyznałby nawet wtedy, gdyby twórcy w ostatnim odcinku zastąpili aktorów świstakami, które siedzą i zawijają w te sreberka.

Infango
    Participant

http://www.collegehumor.com/video:1936291

co do śmierci Mr.Eco to aktor nie chciał grać w serialu bo stwierdził że woli zrobić karierę w filmie i .... nie poszalał 🙂

i taką wieliczankę to można do każdego serialu dokleić, chyba normalne jest że zaczyna się nowe wątki ale w trakcie produkcji idą do kosza jakoś specjalnie się nie popisali ...

LOST idealnym serialem nie był ale jako całość wypada całkiem przyzwoicie teraz czekam na Buddy Cop Show z Ken Leung i Josh Holloway bo to by było coś fantastycznego 🙂

Viewing 15 posts - 241 through 255 (of 285 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram