Forum › Fandom › Kluby i grupy › TrekSfera › Forum organizacyjne › Lista Firm
Tutaj proponuję wrzucać firmy do których warto zajrzeć. Im więcej, tym większy wybór, ale bez przesady. Potem je posegregujemy pod kątem branży, potencjalnej hojności i przydzielimy członkom zespołu.
Przypominam, że w Internecie działają też firmy, które zamierzamy molestować, dlatego proszę o szczegółach pracy w tym dziale informować możliwie wąskie grono.
Porządkuję i czekam na sugestie. W kategorie wsadzam optymistycznie. Ostatecznie jeżeli sypną to pewnie mniej.
Oferta zerżnięta z zeszłorocznej Avy, więc może ulec zmianie.
Potencjalni sponsorzy generalni (powyżej 10 000,- w latinum, usługach lub sprzęcie)
Oferta: umieszczenie na stronie WWW imprezy loga sponsora o max rozmiarach 70 x 600 px w specjalnym wyróżnionym displayu sponsorskim, pozycja loga w displayu zależna jest od wartości wsparcia, zamieszczenie bannera sponsorskiego o wielkości 200x400 px w dziale sponsorskim na stronie imprezy, zamieszczenie loga sponsora na poligraficznych materiałach imprezy produkowanych od maja 2009 (plakaty, ulotki) wyróżnionego wielkością i oddzielonego od logotypów sponsorów i sponsorów głównych, zamieszczenie loga sponsora w informatorze konwentowym (planowane 80 stron formatu A5 w kolorystyce 2+2 oraz 16 stron kolorowego insertu, papier kreda gazetowa, oprawa zeszytowa, okładka kolorowa pokryta folią matową i uszlachetniona wybiórczo lakierem UV), do 8 stron w informatorze konwentowym na materiały promocyjne sponsora, dystrybucja dowolnych materiałów promocyjnych sponsora wśród uczestników konwentu, umieszczenie plakatów promocyjnych sponsora w dowolnym formacie na terenie imprezy oraz w każdym pomieszczeniu odbywania się atrakcji, umieszczenie bannerów i reklam stojących (typu rollup itp.) na terenie imprezy, umieszczenie logotypów sponsora na walucie konwentowej i ankietach rozdawanych wszystkim uczestnikom, a także na identyfikatorach uczestników i na koszulkach imprezy, możliwość zorganizowania atrakcji związanych z produktami sponsora, zamieszczanie informacji reklamowej o produktach sponsora w treści aktualności na stronie konwentu, zamieszczenie logotypu sponsora w materiałach elektronicznych możliwych do pobrania przez uczestników (np. tapety, wygaszacze ekranu itp.).
SONY Poland
Operator komórkowy - kolejność pod kątem targetu, więc prawdopodobnie Heyah lub Play
Potencjalni sponsorzy główni (5000,- do 9999,- w sprzęcie, usługach i latinum)
Oferta: umieszczenie na stronie WWW imprezy loga sponsora o max rozmiarach 70 x 300 px w specjalnym wyróżnionym displayu sponsorskim, pozycja loga w displayu zależna jest od wartości wsparcia, zamieszczenie bannera sponsorskiego o wielkości 100x400 px w dziale sponsorskim na stronie imprezy, zamieszczenie loga sponsora na poligraficznych materiałach imprezy produkowanych od maja 2009 (plakaty, ulotki) wyróżnionego wielkością i oddzielonego od logotypów sponsorów, zamieszczenie loga sponsora w informatorze konwentowym (planowane 80 stron formatu A5 w kolorystyce 2+2 oraz 16 stron kolorowego insertu, papier kreda gazetowa, oprawa zeszytowa, okładka kolorowa pokryta folią matową i uszlachetniona wybiórczo lakierem UV), do 4 stron w informatorze konwentowym na materiały promocyjne sponsora, dystrybucja dowolnych materiałów promocyjnych sponsora wśród uczestników konwentu, umieszczenie plakatów promocyjnych sponsora w dowolnym formacie na terenie imprezy oraz w każdym pomieszczeniu odbywania się atrakcji, umieszczenie bannerów i reklam stojących (typu rollup itp.) na terenie imprezy, umieszczenie logotypów sponsora na walucie konwentowej i ankietach rozdawanych wszystkim uczestnikom, możliwość zorganizowania atrakcji związanych z produktami sponsora, zamieszczanie informacji reklamowej o produktach sponsora w treści aktualności na stronie konwentu.
Allegro.pl QXL Poland/Merlin.pl S.A.
Alior Bank
Coca-Cola HBC Polska Sp. z o.o./Pepsicola General Bottlers Poland Sp. z o.o./Tymbark ? GMW Sp.z o.o. Sp.k.
Haribo Sp. z o.o./Frito Lay Poland Sp. z o.o./Lorenz Bahlsen Snack-World Sp. z o.o. Poland/ Mars, Inc.
Sponsor (minimum 1000,- w sprzęcie, usługach i latinum)
Oferta: umieszczenie na stronie WWW imprezy loga sponsora o max rozmiarach 70 x 150 px w specjalnym wyróżnionym displayu sponsorskim, pozycja loga w displayu zależna jest od wartości wsparcia, zamieszczenie bannera sponsorskiego o wielkości 50x400 px w dziale sponsorskim na stronie imprezy, zamieszczenie loga sponsora na poligraficznych materiałach imprezy produkowanych od maja 2009 (plakaty, ulotki) bez wyróżnień obok innych logotypów sponsorów, zamieszczenie loga sponsora w informatorze konwentowym (planowane 80 stron formatu A5 w kolorystyce 2+2 oraz 16 stron kolorowego insertu, papier kreda gazetowa, oprawa zeszytowa, okładka kolorowa pokryta folią matową i uszlachetniona wybiórczo lakierem UV), zamieszczenie 1 lub 2 kolorowej reklamy sponsora w informatorze konwentowym, dystrybucja drobnych materiałów promocyjnych sponsora wśród uczestników konwentu, umieszczenie plakatów promocyjnych sponsora max. w formacie A3 na terenie imprezy.
Sieć Pizzerii (W pobliżu, najlepiej extra rabat za okazaniem identyfikatora)
UIP/Imperial Cinepix
Sawa Taxi Sp. z o.o./MPT Sp. z o.o.
O listę zeszłorocznych oraz branżowych poproszę Łukasza i dorzucę.
Imperial Cinepix - wydawca wszystkich filmów na DVDjakiś wydawca gier np. CD ProjectPortal internetowy, może nasza-klasa albo blip. Coś takiego.Trzeba zachaczyć o Urząd Miast, mają środki na kulturę to może przynajmniej patronat by dali.E-bay.
Ava nie chce miasta, bo lubi się wpieprzać w program. Jak się pojawi coś o czarownicach i sukienkowi to podchwycą gwarantuję, ze będziemy mieli reklamę co się zowie, ale chyba nie w kontekście, na którym nam zależy 😛
Uwaga. Ava popędza nas do przygotowania listy firm. Mamy czas do soboty (czyli wyślemy w sobotę 🙂 ) z zastrzeżeniem , że jest otwarta. Dopisujcie wszystkie pomysły, w sobotę około południa wrzucę uporządkowaną do zatwierdzenia.
+ oczywiście zeszłoroczne 🙂 te celowo pominąłem
Dzikowy, czy ustalono już progi sponsorskie, warunki i budżet na AVA VI? Czemu służy tworzenie listy firm już teraz?
Też nie wiem. Tak trochę od dupy strony. ;/
jakiś wydawca gier np. CD Project
CD Projekt był obecny (jakoś tak symbolicznie) w zeszłym roku, dlatego idzie ze starej listy (kiedy ta się pojawi).
CD project to ma ostre kłopoty finansowe. Cenega też nie najlepiej przędzie, ale do niej lepiej się zwrócić.
CD Projekt i Cenega to domena Avangardy, nie nasza. Ewentualnie można próbować jakieś pisemka giercowe, ale to chyba raczej do działu "media".
Jeszcze sobie przypomniałem.Producenci napojów typu:1. Coca-Cola2. PepsiCo3. Zbyszko/PoloCocta3. Tymbark (totalna abstrakcja)Snacki:1.Fritolay2. Chrunchips3. Jakie tam jescze sąNo i Tym Podobne.
Też o tym myślałem, ale może zamiast tego zatroszczyć się o bufet z firmy kateringowej lub hurtowni żywności? Ceny byłyby znacznie niższe w sklepiku.
Też o tym myślałem, ale może zamiast tego zatroszczyć się o bufet z firmy kateringowej lub hurtowni żywności? Ceny byłyby znacznie niższe w sklepiku.
Jeśli chodzi o żarcie to sam poddałeś propozycję coby zdobyć jakąś pobliską knajpę i to jest ok. A podane przezemnie firmy to są pod kontem finansowym. Wiesz licze na to że jak nagaimy Avie sponsora to nam odpali i będziemy mieć przynajmniej na te osławione już "gablotki".
Zresztą mam taki chytry mało realny plan że ktoś z nas -> Ty <- dostanie glejt od Avy na rozmowy ze sponsorami. To by się zaczęlo budować "znajomości" gdybyśmy wpadli kiedyś na pomysł organizowania czegoś samodzielnie. Zdobyć znajomości - Bezcenne.
Dostałem glejt. Zgłosiłem się ze względu na sponsorską ekipę z SONY, z którą zalewałem pałkę w zeszłym roku. Wystarczy się przypomnieć :DDo tematu.Ze wszystkich przedstawionych propozycji właśnie robię listę i wysyłam do gł. koordynatora.Jutro dostaniemy uzupełnioną o avowe firmy. Jeszcze trzeba się zgadać z SW. Oni pewnie biorą Hasbro :PBiter- zapomniałem. Portale społecznościowe proponuję wykorzystać jako kanały reklamy, nie sponsoringu.