Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Kto ma dobrą pamięć i oglądał Całego Next Generation?

Kto ma dobrą pamięć i oglądał Całego Next Generation?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author
    Participant

Szukam odcinka, w którym była mniej więcej taka scena:

Sytuacja, w której statek Star Trek znalazł się w jakiejś pułapce i nie mógł się wydostać.  Dejta,  najpierw wyjaśnił szczegółowo teorie jakiegoś naukowca,  która mówiła, że coś jest niemożliwe do zrobienia i statek znalazł się w pułapce.
    Następnie kapitan Picard chyba  rozpoczął jakieś próby wydostania się na czuja, próbując różnych metod. W pewnym momencie kapitan poczuł, że obrał dobry kierunek i wydał polecenie zrobienia pewnej rzeczy. Android odpowiedział, że wykonanie tego ruchu jest niemożliwe ze względu na teorię tego naukowca. Wtedy kapitan wydał rozkaz "Znaleźć rozwiązanie".

To chyba było tak, że w scenie  filmowej widać jak inni członkowie załogi patrzą się po sobie zdziwieni, a Dejta zamrugał oczami na znak, że ruszyły mu procesy myślowe. I znalazł rozwiązanie, obalając w kilka sekund w praktyce teorie jakiegoś naukowca. Nie pamiętam dokładnie.

Podoba mi się ten fragment, i już wyczerpałem sposoby znalezienia.

Jest to podobny dialog jak w odcinku 1_17 When The Bough Breaks.

- Data, proszę znaleźć sposób na pokonanie osłony.
    -To może być niemożliwe.

- Niemożliwe jest to co nie istnieje.

mad
    Participant

Szukam odcinka, w którym była mniej więcej taka scena:

Sytuacja, w której statek Star Trek znalazł się w jakiejś pułapce i nie mógł się wydostać.  Dejta,  najpierw wyjaśnił szczegółowo teorie jakiegoś naukowca,  która mówiła, że coś jest niemożliwe do zrobienia i statek znalazł się w pułapce.
    Następnie kapitan Picard chyba  rozpoczął jakieś próby wydostania się na czuja, próbując różnych metod. W pewnym momencie kapitan poczuł, że obrał dobry kierunek i wydał polecenie zrobienia pewnej rzeczy. Android odpowiedział, że wykonanie tego ruchu jest niemożliwe ze względu na teorię tego naukowca. Wtedy kapitan wydał rozkaz "Znaleźć rozwiązanie".

To chyba było tak, że w scenie  filmowej widać jak inni członkowie załogi patrzą się po sobie zdziwieni, a Dejta zamrugał oczami na znak, że ruszyły mu procesy myślowe. I znalazł rozwiązanie, obalając w kilka sekund w praktyce teorie jakiegoś naukowca. Nie pamiętam dokładnie.

Podoba mi się ten fragment, i już wyczerpałem sposoby znalezienia.

Jest to podobny dialog jak w odcinku 1_17 When The Bough Breaks.

- Data, proszę znaleźć sposób na pokonanie osłony.
    -To może być niemożliwe.

- Niemożliwe jest to co nie istnieje.

może chodzi o odcinek z pętlą czasową?

Smiecho
    Participant

Nie pamiętam, czy Data mrugał oczami i co tam było z naukowcem, ale Entek w pułapce kojarzy mi się z odcinkiem z Aceton Beam:
    http://en.memory-alpha.org/wiki/Booby_Trap_(episode)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram