kradzież

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Participant

Witam. Dziś spotkała mnie niemiła niespodzianka. Ktoś wlazł mi na konto i wyczyścił zen i dilit. Czy można tego kogoś namierzyć i zmusić do oddania kasy. nie było tego wiele (gram od nie dawna) ale przyznam że mnie zemdliło.

Wyjaśniam. Kradzieży dokonano na jednej z moich postaci dziś o 7.28 - ja od 7.00 byłem w pracy. gram tylko na 2 kompach w domu (nigdzie indziej). Postać została na Nebula więc zdziwiłem się trochę jak po powrocie z pracy zastałem ją w Starfleet Academy !?! przed chwilą chciałem rafinować rudę dilitu a tu zonk!!!. limit wykorzystany a w kasie pusto. wchodzę na exchange i czytam że o 7.28 puściłem zen za jakieś gu... a potem transferowałem kilkanaście tys dilitu. co mogę zrobić w tej sytuacji?

FAB
    Participant

Jedyna opcja to spróbować skontaktować się z deweloperami i zgłosić fakt kradzieży/włamania etc.

Slawek
    Moderator

W pierwszej kolejności, to pozmieniaj hasła, zarówno do gry, jak i do powiązanego z nią maila. A jeśli używałeś tego samego hasła gdzie indziej, to i tam wypadałoby zadbać o bezpieczeństwo. Dopiero potem martw się o itemki w grze i pisz tickety do supportu ze szczegółami włamu.

I. Thorne
    Participant

Zacznijmy od bomby. Ktos Ci musial najpierw dorwac sie do konta mailowego bo uzywajac nowego kompa gra prosi o potwierdzenie. Ewentualnie sprawdz czy "koledzy jakim ufasz" rez nie graja w STO. Sa pierwszymi podejrzanymi.

Raczej szanse odzyskania sa male. Przypominam tylko ze najbardziej popularne hasla to 123456, QWERTY i tym podobne (jest w sieci jakis ranking najglupszych hasel).

Zrob sobie naprawde pokretne haslo jak 15Domin09, dodaj jakies ! czy $ i moga Ci "chakowac" hasla do nastepnego stulecia.

Zreszta jak masz namiary na tego kogos kto kupil na Exchange Twoj przedmiot na dilit to jest latwiej.

zrolowany
    Participant

Dzięki za odpowiedzi. Poszły maile do supportu. Ale nie mam śladu aktywności poczcie. Dziwne. Zastanawiam się czy to nie jeden z 'tych' przypadków kiedy gracz w wyniku błędu logowania jest wrzucany na inne konto - po prostu skorzystał z okazji. :wacko:  Dobra. Temat zamykam. Zobaczę czy coś wskóram.

MnICH
    Participant

Ktos kiedys chyba pisal, ze crypta nie oddaje "skradzionego" dylity i zenow, ale pewnie to tez zalezy od danego przypadku. Co do samego zabezpieczenia konta to mozna wylaczyc tego acount guarada czy jak to sie zwie - sprwadz czy masz to wlaczone (nie wiem w ktorym miesjcu ;p). Istotne tez by nie uzywac tego samego hasla do gry jak i emaila powiazanego z kontem badz roznych for internetowych na ktore podobno co chwile sa jakies wlamy. Mi kiedys jakies ruski sie wbily na konto mailowe o2, ale naszczescie nie zmienili hasla i tylko uzywali konto to rozsylanai spamu. Wbili sie zapewne dlatego, ze dokonali wlamu na jakies forum na ktorym zarejestrowalem konto na ten adres i uzylem identycznego hasla.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram