Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Kochanie, spójrz co przywlókł kot...

Kochanie, spójrz co przywlókł kot...

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Participant

Po gruntownym przejrzeniu obu list Waszych ilubionych i znielubionych seriali sf, zauważyłem, że nie ma tam jednego z nich. Ponieważ moje gusta są czasem... ekscentryczne 😀 postanowiłem zapytać Was, co sądzicie o serialu "Early Edition", w Polsce pokazywany onegdaj na TVP1, a później na Pulsie, pod tytułem "Zdarzyło się jutro".Główny bohater, Gary Hobson jednego dnia traci pracę maklera oraz żonę, która po prostu wyrzuca go z domu. Następnego dnia rano na progu wynajętego przez siebie pokoju hotelowego znajduje rudego kota, który przyniósł mu bardzo specjalną gazetę :)Kiedy odkrywa, że gazeta opatrzona jest datą z następnego dnia, a wydarzenia opisane w niej dopiero mają mieć miejsce, zdaje sobie sprawę z tego, że nie może po prostu zlekceważyć czegoś, co wygląda na przeznaczenie. Zaczyna pomagać ludziom, o których problemach dowiaduje się, zanim w nie popadną. Pomaga mu w tym dwoje przyjaciół: niewidoma Marissa (przypomina Guinan) oraz powierzchowny ale o złotym sercu oddany Chuck (Quark jak wykapany).Sam Gary jest człowiekiem uczciwym jak mało kto, nie chce wykorzystywać wiadomości z gazety dla własnych korzyści i gra w Totka w systemie na "chybił trafił".Generalnie serial można łatwo określić jako banalny i naiwny, ale niesie potężny ładunek pozytywnych emocji i pokochałem go od samego początku.PS Jednym z najlepszych odcinków jest 1x02: The Choice. Naprawdę polecam - jest kwintesencją tego o co chodzi w serialu.

GWYNBLEIDD
    Participant

No coz musze przyznac ze wykopales serial ktory jest spora starocia jak na standardy polskiej telewizji ;> Ale przychyle sie do Twojego zdania - serial byl bardzo przyjemny, niosl sporo pozytywnych emocji i wbrew pozorom nie byl banalny w opowiadanych historiach. Ja pamietam jak emitowala go TVP1 ale zdaje sie ze serial umarl po kilkunastu odcinkach... ;> W sumie szkoda bo byla to calkiem przyzwoita telewizyjna produkcja jaka trafila do naszej telewizji.

Pah Wraith
    Participant

Lepsza rozmowa na stary temat, choć jeszcze nie poruszany, niż brak jakiejkolwiek :> Częściowo temat poruszyłem teraz, bo niedawno udało mi się ściągnać kilka odcinków z neta 🙂 i się utwierdziłem w opinii o serialu.Cieszę się, że ktoś jeszcze myśłi podobnie, choć z tej mąki nie będzie dyskusji 😉

I. Thorne
    Participant

Serial w odróżnieniu od innych jest mozna powiedzieć pozytywny.Nie epatuje śmiercią, złem czy innymi negatywnymi rzeczami.Na potwierdzenie wspomnę, że puszczała go TV Puls (czy jak inaczej się nazywa Telewizja Familijna).Po prostu serial dla całej rodziny.

Krusty
    Participant

Zdaje mi sie że serial leci obecnie na AXN i ma chyba sporo odcinków jak i sezonów, co do samego serialu to za pierwszym razem jest spoko, za drugim razem już trąci trochę myszką. Dlatego zostane przy Przystanku Alaska ;).

JLPicard
    Participant

Zgadza się - puszczają go na AXN. Osobiście żałuję, że nie oglądałem późniejszych odcinków, bo w pewnym momencie zacząłem mieć wrażenie, że scenarzyści zaczynają budować jakiś centralny wątek, który mógłby wyjaśnić całe zdarzenie. Chciałbym przekonać się, że moje odczucia są błędne gdyż zabiłoby to cały urok serialu 😉

Pah Wraith
    Participant

Serial ma wg źródeł internetowych 90 odcinków.

Unicorn
    Participant

Ooooo tak! uwielbiam ten serial... Taki sympatyczny 😉 Z bratem go oglądałam przez dłuuugi czas jak leciał na 2 a potem na AXN, ale teraz nie mam AXN i nie mogę go śledzić... ale naprawdę lubie ten serial 😉

Sai
    Participant

Serial całkiem fajny. Czasami na AXN go oglądam. Tylko jak to bywa na tej stacji często trafiam na ten sam odcinek. 😉 Mniejsza z tym, jednak niektóre epizody są naprawdę wciągające. I ten pomysł, że to kot dostarcza gazetę. Dobre. 🙂

Barusz
    Participant

W aktualnej Gazecie Telewizyjnej znależć można m.in sporych rozmiarów artykuł poświęcony serialowi. W sumie mało odkrywczy i nie ma w nim nic nowego, więc podaję tylko jako ciekawostkę.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram