Forum Fantastyka Star Trek Klingońskie Siły Obronne

Klingońskie Siły Obronne

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 73 total)
  • Author
    Guest

Czujesz się wojownikiem? Zbrzydła Ci już "cukierkowa" Federacja? Masz ochotę użyć na kimś betleH'a ? Masz jedyną i niepowtarzalną okazję pokazania tego...Dołącz do nas! Dołącz teraz! Klingońskie Siły Obronne - jedyna licząca się siła w Galaktyce. Co oferujemy? Członkostwo w najgroźniejszej znanej formacji militarnej. Czego oczekujemy? Honoru i odwagi. Czy masz wystarczająco dużo ikry, by podjąć to wyzwanie? Udowodnij. Liczą się czyny. Nie słowa.

Część postu wykorzystuje fragment ze starego Forum TSS. Nie pamiętam, kto był jego autorem i mam nadzieję, że ten ktoś nie weźmie mi tego za złe 🙂

Coen
    Participant

No, nie ma to jak w domu:) Dobre jedzenie piekne kobiety dobra muzyka doskonała broń i najlepsze statki mmmmm idealni:)

Swoja droga trzba zmodzic liste okretów jakie wchodza w skład floty (klas nie poszczegolnych jednostek)

EddieGcT
    Participant

To sie nazywa propaganda 🙂 Wolf profesjonalne podejscie do sprawy, federasty nie maja co liczyc na nowych kadetow 😉 wszyscy sie zwala na klingonskie okrety ale coz, miejsc nie brakuje wiec zapraszamy wszystkich. Pomyslcie tylko, wielkie bitwy a nie ma to jak poczuc bat'leth w dloni 😈 a po wielkich zwyciestwach jeszcze wieksze uczty ... choralne spiewy, piekne kobiety i nieograniczona ilesc krwawego wina 😀

Krusty
    Participant

Tylko żeby was nie rozsadziło z natłoku tych wrażeń i samych najlepszych rzeczy 😆 .Ale z tymi stakami to troche lakka przesada, przecież każdy wie że to właśnie federaści mają najlepsze jednostki 😉 .

Coen
    Participant

Pewnie ze okrety federacji sa najlepsze, zaraz po klingońskich 8)

A tak swoja droga to czy sa jakies projekty o których nie wiem?

Oto lista znanych mi na razie jednostek:

Fregaty: BoP klasy B'Rel, BoP klasy D-12, BoP klasy Cha'Dich

Niszczyciele: BoP klasy K'Vort, BoP klasy K'mpec, BoP klasy betleH i D-7

Lekkie krązowniki: BoP klasy K'Vort'Cha, K'T'Inga, Berr'Taa

Cięzkie krązowniki: BoP klasy D'Tai, Fek'Ihr, BoretH, Duj'jaj, voDleH

Krązowniki bojowe: Vor'Cha, Kahless

Pancerniki: Negh'Var, Duj'muH

Inne: BoP klasy K'pak (wahadłowiec)

Ktos zna jeszcze jakies?

Qbah
    Participant

W Birth of Federation jest jeszcze Destroyer - klasa May'Duj. Taki do K'T'Inga troszke podobny...

Krusty
    Participant

Pewnie ze okrety fedracji sa najlepsze, zaraz po klingońskich 8)

Spójż na mnie zobacz jak mnie to rozbawiło 😉 .

Coen
    Participant

Qbah z tego co sie przygladałem tej klasie to chyba inaczej nazwany D7 jest.

Zas z tych co jeszcze dodac to od siebie dorzuce do Cięzkich krązowników: BoP klasy D'Tai

P.S. Krusty widzisz jaki jestes szczesliwy teraz kiedy to juz rozumiesz? 🙂

Anonymous
    Guest

Ja dorzucę prom klasy "Toron"

( http://members.aol.com/IDICPage/Toron.html ). Występuje w paru odcinkach, więc jest kanoniczny.

Coen
    Participant

Tylko trzeba go chyba przemalowac bo jakos taki mało klingoński jest

Krusty
    Participant

Tak nie ma to jak zielony, zresztą moim zdaniem klingońskie statki można porównać do modelu T Forda czyl możesz mieć kazdy każdy tzn. do kadłuba i jego ciagłego przerabiania. Ale pewnie w rewanżu usłysze że po co zmieniać coś co dobrze działa, no ale moim osobistym zdaniem klingonom przydałaby się jakaś rewolucja czy coś nowego bo oni wciąż tylko i jedno wałkują na okrągło.

Coen
    Participant

A federasci to nie? Ciagle tylko te same schematy (spodek, maszynownia 2-4 gondol, lub ewntualnie brak owej maszynowni) jak i kolorystyka (bialo szary). Poza tym jak mówiłes po co zminiac cos co jest dobre:)

Anonymous
    Guest

No i ? Federacja z kolei ma wszystkie okręty w szarym kolorku...A Romulanie też zielone, tylko odcień inny. Każda rasa ma inny kolor, co ułatwia identyfikację przynależności okrętów - nawet ludziom, którzy Treka rzadko oglądają... Poza tym kolor zielony kojarzy się militarystycznie, a trudno o bardziej zmilitaryzowaną rasę niż Klingoni...No i jak sam to zauważyłeś - nam się to kurde podoba. 😀

Coen
    Participant

Pozatym klingoni maja 3-5 kolorów, szare, zielone, metaliczne, zółte i czarne

Krusty
    Participant

A pomyślcie tylko jaki efekt dałby rózowy zamiat szczelać toby wasi przeciwnicy ze śmiechu padali to daje wieksze zaskoczenie niż kamuflaż 😯 .

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 73 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram