Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
WITAM. Po dłuższej przerwie (i wymianie sprzętu) zaczynam grę od nowa 😛 . Na dzień dobry problem z d3d - częściowo rozwiązany komendą w opcjach 😕 ale zaraz kolejny ZONK!
W misji startowej na powierzchni planety podnoszę fazer ze skrzynki i... tyle. Nic się dalej nie dzieje, żadnych poleceń na ścieżce misji zadanie "odfajkowane" - a ja stoję jak ciołek i nie wiem co dalej.
Pomocy!
Jesteś pewny że masz do nich strzelać? Może wystarczy podejść i potraktować je trikorderem?
ostatnie polecenie było - pobrać broń ze skrzyni... pobrałem i nie ma dalszych poleceń :-/
sprawdziłem że to bug. Ktoś wie jak go obejść? próbuję już na trzeciej postaci i nic...
ostatnie polecenie było - pobrać broń ze skrzyni... pobrałem i nie ma dalszych poleceń :-/
sprawdziłem że to bug. Ktoś wie jak go obejść? próbuję już na trzeciej postaci i nic...
Użyj fazera by zestrzelić te cele co się znajdują na strzelnicy.
na strzelnicy już się pobawiłem. Chodzi o część misji na powierzchni planety - tam pobieram karabin ze skrzyni i akcja się zawiesza. Z filmików wiem, że powinny pokazać się dalsze polecenia a tu "kicha" tzn. mogę poruszać się po planszy ale fabuła padła. Wiem że ten bug zdarza się dość często więc próbowałem 3 razy startować postacie na różna sposoby -i nic...
Nie zakładam nowego tematu, bo tu też o pomoc chodzi. Poradźcie kapitanowie, czy mam kupić
Advanced Tactical Vulnerability Locator- [Beams] czy jednak te dedykowane Plaźmie?
Moje dane:
Taktyczy Fleet Admiral (60),
Avenger Tactical Star Cruiser T6.
Używam plasma beams, Dual plasma beam, oraz romulańskie torpedy i plasma beam systemu reputacji. Ponadto Kinetic cutting beam, Omni Directional Plasma beam oraz Ancient Omni Directional Beam Array (AP).
Nie zakładam nowego tematu, bo tu też o pomoc chodzi. Poradźcie kapitanowie, czy mam kupić
Advanced Tactical Vulnerability Locator- [Beams] czy jednak te dedykowane Plaźmie?
Moje dane:
Taktyczy Fleet Admiral (60),
Avenger Tactical Star Cruiser T6.
Używam plasma beams, Dual plasma beam, oraz romulańskie torpedy i plasma beam systemu reputacji. Ponadto Kinetic cutting beam, Omni Directional Plasma beam oraz Ancient Omni Directional Beam Array (AP).
Zdecydowanie te plazmie.Masz plazmówki na przodzie, które są twoim głównym orężem. Tak nawiasem Avenger(Arbitter) jest Battlecruiser-em. Tactical Star Cruiser to Endevor (Odyssy). Ma to znaczenie, gdyż na Odyysy jest mało opłacalne montowanie DB(za mała zwrotność).
Domirex540 oczywiście masz rację. Gapa ze mnie, chodzi o Endevor`a. Czy mógłbyś podać argumentację , dlaczego właśnie [Plazma]a nie [Beams], skoro mam na pokładzie 2 nieplazmowe beams. Czy chodzi o to ,że dla dwóch nieplazmowych broni nie warto poświęcać ok.4% damage? 0.O
Dzienks za odpowiedź, jak tylko władcy sterowania wszechświatem odblokują mi Vendorów będę wiedział co kupić.
Jeśli latasz na jednym typie obrażeń zawsze bierzesz konsole dedykowane do tego typu. Dają większy bonus niż konsole pod rodzaj uzbrojenia które sprawdzają się jedynie na buildach typu "choinka" (mieszanie różnych rodzajów obrażeń) które z natury są mało efektywne, no chyba że ktoś naprawdę wie co robi i składa taki build z dobrym pomysłem.
Kinetic Cutting Beam to bardzo nietypowa wiązka, gdyż nie zadaje obrażeń energetycznych. Jest za to źródłem obrażeń kinetycznych. Innymi słowy żadna konsola energetyczna (ani dedykowana, ani ogólnego przeznaczenia) nie zwiększa efektywności Kinetic Cutting Beam. Just saying... 😉
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozwolę sobie na kolejne pytania.
-Kupiłem [Romulan Male Tactical Officer Candidate] z Fleet Embassy. Gdy chciał się dodać do moich Boffów kliknąć musiałem "Not Now" z powodu braku miejsca. Następnie usunąłem jednego zbędnego. Pytanie-jak teraz dodać.romulanina, nie mam go w inventory.
Zajrzyj do okienka, w którym przypisujesz boffy do okrętu. U dołu powinien znajdować się przycisk prowadzący do kolejnego okienka - z boffami rezerwowymi (o ile mnie pamięć nie myli).
Rzeczywiście. Dzieki Snowman.
Pytajnika siąg dalszy. Uznajecie to za quiz beznagrodowy. 🙄
1).Czy dla użytkownika broni plazmowej (plasma beams) wartym jest kupować flotowe konsole Plasma-Generating Weapon Signature Nullifiers? Anglosasi (DPS Guide) piszą,że ich przydatność jest większa dla broni nieplazmowych.
2)Kiedy uruchamiać buffy (np.tactical team, Patterns)-przed otwarciem ognia czy w trakcie?