Kilka pytań nowicjusza

Viewing 15 posts - 916 through 930 (of 1,229 total)
  • Author
    Participant

Dzięki za info, czyli jednak warto zbierać ZEN aby kupić np. Avengera, więc idea kontrabanda-dil-zen-klucze-miliony EC-zakupy traci dla mnie znaczenie.

jeśli jesteś cierpliwy to farm zarówno dil jak i ec'ki- za dil kupisz zarówno sprzet jak i w razie potrzeby zeny na statek ( a lepiej naraz kupić dużą ilość zenów w niższej cenie niż ciułać po 100-200 zeni). co do ec to sa też inne sposoby farmienia nie tylko klucze za zeny, zawsze można zbierac rzadkie minerały do craftu i je selnąć

Kiedys tak bylo, obecnie chyba to zmienili. Kiedys był jeden respec na range, a bez premki byl jeden wlasnie na 50lvl. Ostatnio zarobilem sobie kdf farmera, poniewaz zaczalem odczuwac niedostatek krysztalkow i na 50lvl wyskoczyl mi napis, ze gdybym mial premke, to dostalbym jeden darmowy respec token a tak nie dostane nic. Ta postac tez ma 10 (a powinna miec chyba 6) slotow oficerow, wiec albo zmienili nagrody za silver/gold, albo posiadanie kiedys premki daje zwiekszona ilosc slotow oficerow.

http://www.arcgames.com/en/games/star-trek-online/news/detail/3026713 tu masz dokładnie wyszczególnione różnie, myśle ż ejest to nadal aktualne

opłaceni subskrybenci i lifetime-owcy mają tokena co każde 10lv, sloty są odblokowane na stałe nawet po przejściu na free to play

bdzigost
    Participant

Czyli tak, jak pisałem, zabrali free respec token na 50lvl dla srebrnych, a odnośnie ilości slotow boff dalej nic siś nie dowiedziałem.

Gordian, na początek farmienie EC polega na sprzedawaniu tego, co ci wypadnie, a czego nie potrzebujesz u jakiegoś sprzedawcy a nie w replikatorze. Dlaczego? Podstawowa cena sprzedaży w replikatorze to 40% ceny, u sprzedawcy 50% ceny. Najłatwiej poznać po bateriach do statku - jak nie kosztują 100ec to sprzedajemy gdzie indziej. Replikatora opłaca się używać do pozbywania się tanich rzeczy, żeby zrobić miejsce na te droższe (a teraz nie trzeba nawet używać replikatora, tylko wystarczy w inventory wybrać discard i automatycznie dostajemy 40% wartości ec). Farmić EC można przez misje foudry typu "Admiral Bobo goes to War" - i inne lootomatic, ec farm itd. Wybijamy pojedyńczo wrogów (za zniszczenie przez warp core breach nic nie dostajemy) i zbieramy przedmioty. Na takich misjach zarabia się 300-800k EC (uwaga jest limit dzienny dropów w foundry). Jest jeszcze misja dzienna Tour the Galaxy za około 500k EC, ale do jej całkowitego ukończenia potrzeba silników transwarp, np. Assimilated. Ale warto ją chociaż raz wziąć, nawet jeśli wykonamy tylko część, ponieważ dostaniemy bonus do cd umiejętności transwarp. No i kredyty same wpadają na misjach w postaci przedmiotów, które można później sprzedać. Niektóre fioletowe mk xi można sprzedać na giełdzie za konkretną kasę. Oprócz tego biali doff też są w cenie na giełdzie.

gordian76
    Participant

Zgadzam się bdzigost, tak właśnie robię, replikator służy mi jedynie do zakupu commodities do konkretnej misji Doff, gdy nie mam innej możliwości zakupu. Ostatnio mało "śmieci" zbieram, a i inventory mam spore, a to co wpadnie to najczęściej kupcom sprzedam za te 50%, no czasem uda się wcisnąć na exchange za ok 100%. Zakupy robię u kupców w Sirius Sector Blok, ewentualnie na exchange jak jest bardzo tanie (np. baterie  <200 EC do rozbudowy stacji). Nie wiedziałem tylko, że 

(za zniszczenie przez warp core breach nic nie dostajemy)

Długo wystarczało mi to co wpadło za darmo, potem trochę reputacji i eventów pokończyłem, pierwsze sety uzbierałem i apetyt na coś lepszego się pojawił. Postanowiłem w końcu skorzystać z metody I. Thorne dotyczącej zdjęcia ograniczenia EC i zbierania kasy na okręty. A tu okazuję się, że i tak większość jest tylko za ZEN i teraz mam jasność.
    Zgromadziłem te klika tys ZEN (cena ciągle rośnie :(), nazbieram więc miliony EC i coś się wybierze ciekawego, oby dla każdej z postaci 🙂

I. Thorne
    Participant

Ja latm tylko na okretach boxowych. na jedenj postaci komplet Voth: Palisade (glowny), Bastion i Bulwark, na drugie Elachi S'Gloth i Monbosh, a na trzeciez undionski Dromias. Okrety te sa porownywalne z tymi za ZENy (nie znaczy, ze lepsze), kosztowaly mnie po 60-90m ec za sztuke i Bulwark za 400m ec.

Nie gram PvP i naprawde nie musze miec okretu z maksymalnymi statystykami, bo i tak rozniose wroga w kolejkach (nie wspomne juz o fabularnych, mialem misje, gdzie ani razu nie uzywalem regeneracji oslon).

Wybor okrety zalezy od preferencji gracza. Na szczescie mamy wybor, nie jestesmy rosyjskimi zolnierzami pilujacymi z T-55 na Ukrainie i mamy spore szanse przezyc nawet starcie z Borgiem. Ja wybralem okrety po prostu bo mi sie spodobaly, z powodu rozlozenia konsol i boffow i bardzo dobrze mi sie nimi gra.

gordian76
    Participant

Ma dwa pytania:

1. Wysłałem Klingonowi więźniów KDF, czy może on wykorzystać ich jakoś poprzez system Doff (oficer od kontrabandy ich nie przyjmuje)?

2. Chciałem zakupić w bazie floty broń wiązkową, wyskoczyło mi coś takiego: "Store requires re-provisioning". Sprawdziłem stan "provisions" i mam Military: Buff 5, Fleet Ship 22, Operational Asset 0. Eng/Sci chyba tu nie grają roli? Brakuje czegoś w tych wojskowych?

Melnikor
    Participant

1. Klingon może wysłać więźniów do obozu pracy, właśnie przez tego NPC od kontrabandy w Wielkiej Sali w First City.

2. W zakupie ekwipunku właśnie część engi gra rolę, bo to w tej przybudówce jest on produkowany. Dokładniej to Personal Engineering provisions

gordian76
    Participant

Hmm, ale widzisz, ja chciałem ich wysłać własnie przez tego oficera, i na liście widział tylko więźniów federacyjnych, hmm. Może sprawdzę to jeszcze.

No i teraz wiem co z tymi provisions, akurat inżynierskie "personal requirement" mamy zerowe.

Slawek
    Moderator

Klingon nie użyje więźniów KDF do niczego innego, jak projektów bazy. Do obozów itp. przyjmuje tylko więźniów federacyjnych.

bdzigost
    Participant

Gordian, tu masz listę wszystkich commodities z cenami i zniżkami:

http://sto.gamepedia.com/Commodities

Handlarze w sektorach mają teraz losowe przedmioty w cenie 75%.

Jeśli chodzi o statki z giełdy, to niestety są one kupowane na postać, więc jeśli chciałbyś aby więcej niż jedna postać latała jakimś statkiem, musisz go kupić kilka razy. Statki za zen są odblokowywane na konto, więc ten problem odpada. Ich upgrade do T5U również będzie na całe konto.

galaxar7
    Participant

o co chodzi z tym eventem Bonus Xp?? każdy może wziąśc w nim udział czy tylko 50+??

gordian76
    Participant

Zdecydowanie dla graczy wbijających lvl - wszystkie misje dające expertise oraz skill points będą premiowane podwójną ilością punktów.

Chodzi o to, aby ludzie wbili szybciej maksymalny lvl aby zacząć grę w nową zawartość.

galaxar7
    Participant

mugłby mi ktos podac przepis na nerve tonic, bo zapomniałem.

Helenth
    Participant

Raz - istnieje coś takiego jak słownik, a jak się takowego w domu nie posiada, to te czerwone szlaczki pod niektórymi wyrazami to nie ozdobniki.

Dwa - istnieje też coś takiego: http://sto.gamepedia.com/

Trzy - poszukać samemu wcale nie boli.

Odan
    Participant

ciepły, kwaśny red bull podany w kieliszku z odrobina miodu

galaxar7
    Participant

mam pytanko. 1.) jak wysłać swojej innej postaci swój Dilith?

2.) da się wysłać przedmioty innej postaci które nie mają "bound to character" jeśli tak to jak to sie robi??

3.) co sie robi na 50 lev poza robieniem epizodów, pve, daily. ??? (z góry uprzedzam tych co mnie chcą wysłać na stronę sto.gamepedia że nie znam angielskiego wiec nie wiem co tam napisane.)

Viewing 15 posts - 916 through 930 (of 1,229 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram