Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
Zainstaluj z ARC a potem możesz go odinstalować lub nie używać. Nie wiem cy istnieje opcja instalacji bez ARC.
Można także zainstalować ze Steam, jeśli posiadasz.
ten mały plik ma nazwę ST.25.20121026a.8_EN.exe i widziałem że jest dostępny internecie
ech właśnie sprawdziłem i ten plik nie chce łączyć się z serwerem
Świeżo po formacie, chcę zainstalować STO i ... 'witamy w ARC'. 😕 Szukałem w necie starego ale to co znalazłem to chyba było jeszcze z bety.
Mógłby ktoś podzielić się linkiem lub plikiem ze starym instalatorem?
w folderach Arc znajduje się kompletna wersja STO, wystarczy pobrać, a następnie uruchamiać przez stary launcher, który tam się znajduje. jeżeli zaś wyciągniesz folder STO z ARC, to równie dobrze możesz to odinstalować.
Zadam głupie pytanie 😛
Czy da się przenieść nierefinowany dilth poniedzy postaciami?
Jeśli tak to jak to zrobić? 😛
Nie da się. Inaczej nie miałby sensu limit 8k rafinacji, bo by się przenosiło rudę na nową postać, mieliło, wysyłało rafinowaną, kasowało postać, robiło nową i znów przenosiło by się rudę do mielenia.
Tak też sadziłem 😛 ale kto pytanie nie bładzi 😛
Dzieki za info 🙂
Po prostu rob misje dilitodajne na wszystkich postaciach rownoczesnie. ja moge robic na 5 i wierz mi, nie chce mi sie robic po 5 razy dziennie ise czy cce.
Witam wszystkich. To jest mój pierwszy post tutaj i chciałem się przywitać przy okazji. Mam kilka(naście:D) pytań dotyczących STO, a nie chciałem zaśmiecać forum nowym wątkiem więc zadam je tutaj:
1. Nie mogę dodać nowego Bridge Officera (inżyniera) mimo, że mam na niego miejsce. W dniu wczorajszym awansowałem do rangi Commandera i dostałem statek Battle Cruiser z miejscem na 2 inżynierów, kiedy próbuje dodać go do załogi pokazuje mi, że nie ma miejsca na mostku, ale może wytrenować któregoś z moich oficerów w umiejętności. Nie wiem czemu tak się dzieje?
2. Czy kupowanie sprzętu za dilithium ma jakiś sens czy znajdę podobne/lepsze itemy za questy?
3. Jakie traity/umiejętności ustawiać moim postaciom? Gdzieś można znaleźć gotowe buildy dla postaci? Te które ja znalazłem są dla mnie kompletnie niezrozumiałe.
4. Latam jako Klingon, czy ta frakcja ma jakieś szczególnie godne uwagi statki, takie "must have" dla każdego Klingona?
5. Czy latają jakieś polskie floty po stronie Imperium, które przygarnęłyby takiego świeżaka jak ja? Sorry ale dział na forum jest lekko nieaktualny w tej sprawie.
Pozdrawiam wszystkich graczy STO. Korred.
Witamy, witamy
1. Sprawdź czy posiadasz jako kapitan wolny slot na tego oficera. Domyślnie klawisz U i z lewej strony masz listę swoich oficerów, zobacz czy na dole listy masz slot (No Officer). Odnośnie BOff jest u nas cały artykuł, polecam.
2. Do 50 poziomu nie ma sensu kupowanie sprzętu żadną z form płatności. Raz że postać leveluje bardzo szybko przez co sprzęt dopiero co kupiony staje się przestarzały, dwa nagrody z Epizodów fabularnych spokojnie wystarczają do gry.
3. Buildy, a co za tym idzie wybór traitów, są sprawą bardzo indywidualną zależną od stylu gry, statku, upodobań gracza i wielu innych czynników. Przykładowe buildy (acz niekoniecznie dobre np. do Twojego stylu) możesz znaleźć na STOacademy
5. Dział jest aktualny jak najbardziej. To że Floty nie aktualizują postów co 5 minut nie znaczy że nie działają, po prostu informacje tam zawarte nie uległy zmianie i nie wymagają aktualizowania. Poza tym opcja Edycji nie zmienia daty publikacji posta 😉
Dziękuje za pomoc. Artykuł o BOff pomógł. Co do polskich flot nie mówię o aktualizacji co 5 minut, ale niektóre posty są sprzed 2 lat. Trudno zakładać czy taka flota jeszcze istnieje w ogóle.
4. Nie ma co ukrywac, kazdy statek z wiekszymi stastykami jest lepszy od gorszego. Sam zobaczysz, ze darmowe statki sa niczym w porownaniu z tymi z lock boxow lub z C-Store. Tak samo jest ze sprzetem. Polataj sobie z purpurowymi oslonami mk XII, wez jakies z reputacji, a okazuje sie, ze sa prawie dwa razy lepsze.
5. Spis flot jest aktualny, praktycznie teraz nikt nie stworzy nowej floty, bo na rozwoj ida miliony EC i tysiace dilitu. Wskocz na glowny kanal i popytaj, kazdy Cie przyjmie, nawet najwieksze tuzy.
[...] bo na rozwoj ida miliony EC i tysiace dilitu [...]
Ekhem ja bym raczej na odwrót to napisała... EC prawie nie jest potrzebne w projektach flotowych (chyba, że ktoś kupuje na Exchange doffy, albo jedyny wkład to commodities), ale za to Dilitnium...
D303 pewnie jeszcze nie doszło do tego etapu, gdzie projekt kosztuje X-milionów DiIithium, więc można wybaczyć brak wiedzy o przyszłych wydatkach.
Spis jest aktualny, bo dopiero co go weryfikowałem i czyściłem 😛
A przyjmie go zapewne ta Flota do której się zgłosi. Pamiętaj to Ty wybierasz Flotę nie ona Ciebie, a jak nie będzie Ci jednak pasować zawsze możesz zmienić.
Co do "największych tuzów" po to niektórzy właśnie są żeby nowym pomagać. Nie ich wina że umieją bardziej zachęcić nowych do dołączenia niż inni.