Kilka pytań nowicjusza

Viewing 15 posts - 826 through 840 (of 1,229 total)
  • Author
    Participant

Tak też myślałem chciałem sie upewnić. Dzxięki 🙂

I. Thorne
    Participant

Ja mam inne pytanie.Bede latac Voth Palisade z bronia vothyjska, a jak wiadomo jej specjalna moc wlacza sie tylko przy krytyku.Ile jest wszystkich rzeczy podbijajacych krytyk? Czesc znam, ale chodzi o wszystko co moze podbic: skille, bonusy z kosnol czy broni, oficerow, umiejetnosci z reputacji itd.

Helenth
    Participant

Ile jest wszystkich rzeczy podbijajacych krytyk? Czesc znam, ale chodzi o wszystko co moze podbic: skille, bonusy z kosnol czy broni, oficerow, umiejetnosci z reputacji itd.

Bazowo masz 2,5%

Z umiejętności 2%

Reputacja 3%

Cecha na romku 1,5%

Modyfikatory broni (nie wiem, czy możesz mieć tyle) max 6%

Cechy pięciu fioletowych boffów romulańskich 10%

2/3 setu Protonic Arsenal 3%

Konsole:

Zero-Point 1,8%

Flotowe taktyczne (5 szt.) 8%

Borgowa 0,92%

Tachyokinetic 0,76%

To daje Ci łącznie 39,48% szansy na wejście krytyka z każdej broni przy jednym wystrzale.

Zapomniałam o czymś? Nie gram od 2msc, to mogło mi umknąć, bądź Cryptic mógł coś nowego wprowadzić...

Nie wymieniam już umiejętności officerów/taktyka, bo z tym to pewnie 100% wyjdzie....

domirex540
    Participant

Czy na Gravimetric photon torpedo działają skille boff?A drugie pytanie jak rozpoznać po opisie czy na torpedę działają skille boff.

Odan
    Participant

1.tak2.wkładasz torpedę w slot na statku,musisz być w kosmosie, klikasz P, szukasz i klikasz ikonę/nazwę torpedy i po prawej stronie masz opis jakie skile wpływają na nią i jakie efekty są z boff

domirex540
    Participant

Warto kiedy wbije się rear admiral kupić aegeis set?

gordian76
    Participant

Ja kupiłem całkiem niedawno i podoba mi się, tarcze i silniki lepsze od tego co miałem z misji/dropów. Kosztuje trochę dilitu, więc jak Ci nie szkoda, to spróbuj. Ludzie polecają MACO i borgowy, ale to pewnie inna półka.

Popen
    Participant

ja trochę z innej beczki. czy da się usunąć ściągnięte patche na tribble? nie wiem, który folder mogę bezpiecznie usunąć. zależy mi po prostu na miejscu na dysku.

Melnikor
    Participant

W folderze Star Trek Online w głównym katalogu z grą powinieneś mieć folder Live (główny serwer gry) i bodajże PlayTest (tribble). Ten drugi możesz spokojnie usunąć, ale jak ściągałeś ostatnio tribbla to warto zaczekać do 22 bo zamiast ściągać na nowo cały patch na Live, luncher przekopiuje Ci pliki z tribbla.

Popen
    Participant

W folderze Star Trek Online w głównym katalogu z grą powinieneś mieć folder Live (główny serwer gry) i bodajże PlayTest (tribble). Ten drugi możesz spokojnie usunąć, ale jak ściągałeś ostatnio tribbla to warto zaczekać do 22 bo zamiast ściągać na nowo cały patch na Live, luncher przekopiuje Ci pliki z tribbla.

dzięki za odpowiedź. no tego tribbla to mam i tak nie do końca ściągniętego(przerwałem po paru gb) i w sumie nie używam. a prędkość ściągania też mam dobrą i nie będzie dla mnie problemem nowy patch 🙂

Melnikor
    Participant

Bierz pod uwagę iż fakt że Ty masz dobre łącze nie oznacza że jak się rzuci kilka tysięcy ludzi pobierać w dzień premiery to przepustowość na serwerach Krypty będzie dobra.

Popen
    Participant

Masz rację. Najwyżej ściągnę następnego dnia po premierze 😉

I. Thorne
    Participant

Akurat Season 8 mial chyba z 2 GB i okolo polnocy sciagal mi sie bardzo szybko. Tak samo S8,5, wiec jesli nie rzucicie sie pare minut o uruchomieniu serwerow nie bedzie duzego problemu.

Odan
    Participant

Bierz pod uwagę iż fakt że Ty masz dobre łącze nie oznacza że jak się rzuci kilka tysięcy ludzi pobierać w dzień premiery to przepustowość na serwerach Krypty będzie dobra.

od jakiegoś czasu po zamknięciu klienta sto gra zaczyna pobierać łatki sezonu 9 w kawałkach tzw. pre-patch, więc nie będzie problemu z tymi tysiącami ludzi

Slawek
    Moderator

Sęk tym, że duża ilość osób odpali STO po tygodniach/miesiącach przerwy na zasadzie "o, nowy update? a to zainstaluję i zobaczę".Nie wspominając o tym, że na samym serwerze też pewnie będzie kiepsko w związku ze zwiększoną ilością graczy.

Viewing 15 posts - 826 through 840 (of 1,229 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram