Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Kilka pytań nowicjusza
Moim zdaniem nie warto za obecną kwotę. Już lepiej będzie jeśli rozejrzysz się z kluczem do edycji Digital Deluxe (tę co sprzedawali m.in. na Steam jakiś czas temu), która jako jeden z bonusów posiada właśnie Joined Trill.Ze sprzedawanych gatunków moim zdaniem warci uwagi są jedynie Caitianie. Nie dość, że cechują się oni... specyficznym... wyglądaem (>KITTY!!<), to jeszcze jako jedyni posiadają możliwość znacznie wyższego skoku. Niby bajer, ale czasem można się zabawić i dostać w miejsca, których twórcy nie przewidzieli. ;)Tak więc jeśli nie zależy Ci na tym specjalnym traicie, to wcale dużo gorzej nie wyjdziesz jeśli wybierzesz standardowego Trilla/Trillkę.
Witam, niby gram od dłuższego czasu, ale mam mały problem z misjami PvE, a szczególnie z misjami w kosmosie Cure, infected i khimer. Chciałbym poprosić o wskazówki dotyczące przejścia tych misj,i ponieważ potrzebuje zdobyc kilka dropów portotype borg, a ostatnio graja takie tłumoki że ni jak nie mogę tego zdobyć. Chciałbym prosić o dokładne i zwięzłe wskazówki.
dzięki, jak widac boli :/ na drugi raz się poprawie, generalnie coś tam wiem o co chodzi w tych misjach, ale ostatnio trafiam na takie teamy, że aż rzygać się chce nic konkretnego nie zdołałem ostatnio złapać.
Moim zdaniem nie warto za obecną kwotę. Już lepiej będzie jeśli rozejrzysz się z kluczem do edycji Digital Deluxe (tę co sprzedawali m.in. na Steam jakiś czas temu), która jako jeden z bonusów posiada właśnie Joined Trill.
Ze sprzedawanych gatunków moim zdaniem warci uwagi są jedynie Caitianie. Nie dość, że cechują się oni... specyficznym... wyglądaem (>KITTY!!<), to jeszcze jako jedyni posiadają możliwość znacznie wyższego skoku. Niby bajer, ale czasem można się zabawić i dostać w miejsca, których twórcy nie przewidzieli. ;) Tak więc jeśli nie zależy Ci na tym specjalnym traicie, to wcale dużo gorzej nie wyjdziesz jeśli wybierzesz standardowego Trilla/Trillkę.
Dzięki drodzy koledzy. Po prostu się zastanawiałam czy ten skill to taki "must-have" i że bardzo pomaga. Ale skoro tylko "bajerek" to wolę sobie zaoszczędzić 🙂
Wszystko co jest w C-Store to tak naprawdę tylko "bajerek" i spokojnie można grać w STO bez tego.
wlasnie narodzil mi sie pomysl zeby uzyc makro do klikania za mnie balanse shield. pytanie brzmi, czy nie wygram w ten sposob przymusowego urlopu od gry??drugie pytanie. mam juz dostep do immunitetu dyplomatycznego i moge wleciec do przestrzeni klingonow. czy jest tam cos godnego uwagi? to znaczy oplacalniejsze misje lub cos w tym stylu.
wlasnie narodzil mi sie pomysl zeby uzyc makro do klikania za mnie balanse shield. pytanie brzmi, czy nie wygram w ten sposob przymusowego urlopu od gry??
drugie pytanie. mam juz dostep do immunitetu dyplomatycznego i moge wleciec do przestrzeni klingonow. czy jest tam cos godnego uwagi? to znaczy oplacalniejsze misje lub cos w tym stylu.
Można stosować mara pod warunkiem, że ich uruchomienie wymaga przyciśnięcia klawisza klawiatury bądź kliknięcia myszką (a więc to musi być makro, a nie bot).
U klingonów możesz robić specyficzne misje dofów.
super:) dzieki za szczegolowa odpowiedz.zeby nie spamowac napisze w tym samym. czy ktos z wiedza moze mi wyjascic czemu czasami przednie dzialka energetyczne sa wylaczone przez 20 do 30 sek?nie mam choinki, caly czas poziom energi ponad 100, tylnie dzialka o kacie 360* stopni strzelaja do celu przede mna. hazard emitter i engineering team nie pomagaja.zdarza mi sie to najczesciej na war zone. wszystko dziala, nie mam zadnych dodatkowych debufow na sobie. ikonki przednich dzial sa zaciemnione i tarcza odliczajaca na oko 30 sekund ( bez zegarka z sekundami ), czasami tuz przed koncem zaczyna od poczatku. najczesciej pomaga jak padne lub wylacze gre.sugestie pomysly? bede wdzieczny bo juz jeden klawisz na klawiaturze rozwalilem;/
WitamJestem tu nowy i od niedawna gram w ST:OnlineMam pytanie o załogę, a dokładniej Cywili/Kolonistów. Zajeli mi 20/20 miejsc dla nich i nie mogę zakończyć jednego zadania. Czy mogę się ich pozbyć gdzieś ich dostarczając czy po prostu wywalić kilku ze statku? 🙂
Kolonistów możesz:a) Wysłać na misje typu Relocate, bądź też na specjalne zadania kolonizacyjne w mgławicach.b) Wywalić poprzez dismiss, zyskując przy tym 75 dilithium i trochę cxp za sztukę.c) Sprzedać na exchange po (średnio) 60,000 EC za sztukę.
Super, o takie info mi chodziło.Powiedzcie tylko czy po takiej misji relocate po wykonaniu wracają na statek, czy to dla nich "bilet w jedną strone"? 🙂
Cóż, jeśli są kolonistami i mają założyć nową kolonię... To raczej w niej zostają.
Nie pierwsze z mojej strony pytanie:Czy umieszczenie na aktywnej służbie kilku Doffów z podobną umiejętnością (np. 20% szansy na skrócenie przeładowania torpedy), zwiekszy szansę na szybsze wystrzelenie?