Forum Trek.pl Newsy Star Wars Już jest! Zwiastun The Force Awakens

Już jest! Zwiastun The Force Awakens

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Participant

Przed państwem świeżutki teaser Star Wars: The Force Awakens!  

Coen
    Participant

Jak to mówi Deathstroke głosem J.G. Hertzlera: I'm not impressed.

Jamjumetley
    Participant

Scena z X-Wingami - miód! Miecz świetlny? Dlaczego wraz z nową trylogią (już drugi raz) muszą udziwniać ich design? Zawiedziony jestem ujęciem z Millennium Falcon, bo coś bardzo nie gra mi w jego modelu. Co do reszty jestem zupełnie obojętny.

BTW - czy to głos Cumberbatcha na samym początku?

Melnikor
    Participant

Sokół wydaje się być bardziej płaski, i te silniki jakoś tak nie grają mi. Miecz jest przedmiotem który każdy Jedi (czy Sith) robi własnoręcznie tak więc powinien nosić indywidualne cechy odzwierciedlające właściciela i jego styl walki, choć to tutaj wygląda komicznie.

Piotr
    Keymaster

Mnie ten miecz kojarzy się z jakąś ilustracją starych mieczy z czasów starej Republiki, a może i wcześniej. W sumie nie mam nic przeciwko, żeby taki był, o ile będzie wyjątkiem. Bo jeśli nagle wszystkie takie będą, no to to udziwnianie na siłę i fani się wkurzą.

I mam nadzieję, że to nie Cumberbatch. Za dużo go wszędzie.

Cross
    Keymaster

Jeśli to będzie pojedyńcza sztuka broni - nie mam nic przeciw. W ogóle to myślałem, że mnie ten teaser nie ruszy, a ruszył 🙂 Oczywiście pozostaje obawa, że zawalą tak, jak z trzema poprzednimi...

fluor
    Keymaster

Czekam na pełny zwiastun, a tutaj... najbardziej mnie "ruszyło" jak się pojawiły napisy końcowe i muzyka 😉

I. Thorne
    Participant

Co to k... bylo? Zwiastun filmu rozgrywajacego sie po dwudziestupary latach od Nowej Nadziei? I co ja tam widze? Stary Sokol Millenium, szturmowiec, rebeliant i Darth Vader z nowym mieczem. Toz to sie dzieje jakies 3 miesiace po NN.

fluor
    Keymaster
    kotek
    Participant

Miecz zgarnął cały filmik 😉

Dołączona grafika

Coen
    Participant

Po ponownym obejrzeniu wiem co jest nie tak z Sokołem - nie ma czaszy satelitarnej przy kokpicie. Myślałby kto, że przez te dwadzieścia lat zamontują nową...

Jamjumetley
    Participant

Nie ma przy kokpicie, bo jest po drugiej stronie - tam gdzie była poprzednio. Tym razem talerz jest prostokątnego kształtu. I tak coś mi nie gra. Chyba Melnikor ma rację - statek jest zbyt płaski.

Melnikor
    Participant

Sednem problemu jest efekt wizualny silników, w oryginale to był jeden rozżarzony pasek błękitnego światła który miał właściwie rozmazane krańce. Teraz jest on bardziej stonowany z widocznymi szczegółami jak żebrowania itp. przez co optycznie cały statek wydaje się bardziej "naleśnikowaty"

Cross
    Keymaster

Dołączona grafika

Slawek
    Moderator

Wygląda spoko. "Starwarsowo". Różnice w designach mnie nie obchodzą. Tylko miecz komiczny. Zaś szturmowcy nawet groźnie wypadli na tych ujęciach.

Ciągle powtarzam, że Star Treki Abramsa to bardzo fajne Star Warsy, więc nie mam większych obaw co do TFA.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram