Forum › Rozmowy (nie)kontrolowane › Mesa › Jeszcze jeden trekowy test
A zauważyłeś jak brzmią słowa:- Jesteś w 90% podobny do Willa Rikera ale w 70% do Chekova.Może to się coś we mnie nie zgadza ale nie można powiedziec "te masło składa się z 80% mleka i 60% margaryny"
Nie zauważyłem i nie widzę."You are XXX" - postać z największą ilością procent. A dalej są pozostałe. Przynajmniej ja nic innego nie widzę.
Pozwól ,ze wyjaśnie ci jeszcze raz.
Masz Jasia Kowalskiego.
Ten Jaś jest zżyty z ojcem i matką, uparty ,ma instynkt macierzyński i głęboki głos co czyni z niego 80 procentowego kpt. Picarda i 70 % Kirka.
Jeśli w 80 % jest Picardem to nie może byc Kirkiem w więcej niż 20 % chyba ,ze ma rozdwojenie jaźni ponieważ zwykle jest tak ,że jakąś pojedyńczą rzecz dzielimy na 100 %.
Chyba ze test liczy podobieństwo do każdej postaci ST osobno w zakresie 1-100% na podstawie twoich odpowiedzi. Tą możliwość pewnie pominąłeś?
Nawet jeśli to jest to sprzeczne z zasadami matematyki ,gdyż nie można podzielic kogos na więcej niż sto setnych nawet jeśli liczy się pojedyńczo bo nie może byc tak ,że np. coca cola jest w 80% podobna do pepsi i w 70% do wody mineralnej. Nie wiem jakie już przykłady wymyślac.
Dlaczego? Równie dobrze można by dać piętnaście (strzelam, nie pamiętam ile tam jest postaci) odrębnych testów. W kazdym uzyskałbyś podobieństwo do postaci której on dotyczy w skali 1-100%. W tym przypadku te piętnaście testów połączono, biorąc pod uwagę liczbę możliwych odpowiedzi to wcale nie głupie. Matematyka matematyką, ale logika też się przydaje w życiu...
Beverly Crusher 85%Deanna Troi 80%Uhura 75%Geordi LaForge 65%Data 63%James T. Kirk (Captain) 60%Worf 55%Will Riker 55%Leonard McCoy (Bones) 55%Spock 52%An Expendable Character (Redshirt) 50%Jean-Luc Picard 50%Chekov 45%Mr. Scott 40%Mr. Sulu 35%Hmmm...Jakoś mnie to nie zdziwiło 😀
Jean-Luc Picard 70%Will Riker 65%Mr. Scott 65%Chekov 60%Deanna Troi 55%James T. Kirk (Captain) 50%An Expendable Character (Redshirt) 50%Worf 45%Geordi LaForge 40%Data 36%Spock 34%Uhura 30%Mr. Sulu 30%Leonard McCoy (Bones) 30%Beverly Crusher 20%A lover of Shakespeare and other fine literature. You have a decisive mind and a firm hand in dealing with others.Pikuś to jeszcze ok, ale taka fajtłapa jak Riker? I jeszcze Troi w czołowce... No cóż... 😉 W sumie mogło być gorzej. 😛
Jean-Luc Picard 85% Data 64% Geordi LaForge 60% Beverly Crusher 55% Spock 52% Leonard McCoy (Bones) 45% Will Riker 45% An Expendable Character (Redshirt) 45% Mr. Sulu 40% Deanna Troi 40% James T. Kirk (Captain) 35% Mr. Scott 35% Uhura 35% Chekov 30% Worf 15% Jean-Luc robi dziś furorę 🙂
Bo to wzór Osoby_Jaką_Chcielibyśmy być jest 😛
Autor tematu tez moglby ujawnic swoje wyniki testu ;>
Należy się Wam kilka słów wyjaśnienia. Otóż zaraz po tym jak wysłałem temat strona z testem... przestała być dostępna. Znikneła po prostu. Z początku myślałem, że zrobiłem błąd przy przepisywaniu linka (tak zresztą było, ale poprawa nic nie dała). Nie miałem więc pewności, czy adres jest wpisany bezbłędnie (jestem omylną istotą i taką pewność uzyskuje dopiero po tym jak strona wyświetli mi się właściwie po tym jak kliknę na łącze) oraz czy test będzie jeszcze kiedykolwiek dostępny. Nawet brałem pod uwagę możliwość, że ktoś z adminów opieprzy mnie za podawanie nieistniejących stron. Na szczęście usterka była - jak widać - tymczasowa.
Moje wyniki:
Spock 70
Data 65
Riker 65
Dlaczego? Równie dobrze można by dać piętnaście (strzelam, nie pamiętam ile tam jest postaci) odrębnych testów. W kazdym uzyskałbyś podobieństwo do postaci której on dotyczy w skali 1-100%. W tym przypadku te piętnaście testów połączono, biorąc pod uwagę liczbę możliwych odpowiedzi to wcale nie głupie. Matematyka matematyką, ale logika też się przydaje w życiu...No dobra jesteś w pojedyńczym teście podobny w 40 % do Kirka a co z pozostałymi 60 %? W innym jesteś w 30 % podobny o Piscrada co z pozostałymi 70 %?Nie walcz tak tymi hasłami jak to logicznie myślisz bo to nielogiczne jest.
coca cola jest w 80% podobna do pepsi i w 70% do wody mineralnej
Jeśli już, to np w 90% do pepsi i w 60% do wody mineralnej. Wszystkie trzy trunki są cieczami, wszytkie mają gęstość zbliżoną do wody/równą tej gęstości, wszytkie są w pewnym stopniu przezroczyste... A do tego w przypadku pepsi zgadza się kolor i jest nasycona CO2
Jak widzisz są podobieństwa nawet w przykłądzie który sam podałeś żeby nas przekonać do swoich racji...
Za to przykład ""te masło składa się z 80% mleka i 60% margaryny" jest po prostu idiotyczny. Wtedy ten test powinien sprawdzać do kogo podobny jest np Picard.
"No dobra jesteś w pojedyńczym teście podobny w 40 % do Kirka a co z pozostałymi 60 %"
Niech zgadnę... W pozostałych 60% jesteś po prostu sobą?
"Nie walcz tak tymi hasłami jak to logicznie myślisz bo to nielogiczne jest."
Nie próbuj na siłe szukać problemów które tylko ty dostrzegasz. Jakoś dla wszytkich innych to jest logiczne...
Ciekawostka -> Skład Coca Coli jest jednym z najlepiej strzeżonych rzeczy na świecie.Jesteś w 90& Picardem. Ale jak możesz nim byc skoro w 70% jesteś Kirkiem?No dobra jeden przykład:Kawa składa się z ziaren kawy, wrzątku i mleka. te 3 składniki można mieszac w różnych proporcjach. Ale za nic nie zrobisz tak ,że będzie 90% wrzątku, 70% Mleka i 30% ziaren kawy.I tak samo twoja osobowoś może się składac z Kirka ,Picarda i Daty.Ale za nic nie da się zrobi by składała się z 70% Daty ,30% Kirka i 60% Pickarda.Liczenie tego odzdzielnie jest nielogiczne bo nie możesz w 70% przypadków zachowywa się jak Data ,30% przypadków jak Kirk i 60% jak Picard.A tak na marginesie: Żaden z tych napojów nie jest trunkiem, mają odmienn gęstośc ani cola ani pepsi nie są przezroczyste a woda wcale nie musi by nasycona dwutlenkiem węgla.W obu przypadkach (nie mówie teraz o wodzie) można używa odmiennych składników w odmiennych proporcjach słodzic można cukrem lub glukozą i można manipulowac zawartościa związków odżywczych i kalorii.
Przykład:
Zuzia i Ola są siostrami. Ich mamą jest Ewa. Zuza posiada 60% genów Ewy, Ola posiada 50% genów Ewy. Zuza i Ola mają 35% takich samych genów po Ewie.
Przykład 2:
Kirk jest: odważny, silny, mądry, wysoki, czarujący
Picard jest: odważny, słaby, mądry, niski, brzydki
Riker jest: odważny, silny, srednio inteligentny, wysoki, czarujący
Kirk i Picard są podobni do siebie w 40%
Picard i Riker są podobni do siebie w 20%
Riker i Kirk są podobni do siebie w 80%
Inaczej są części wspólne ich charakterów/genotypów. Są i części różne.
Od Moderatora: Pragnę zauważyć, że zrobił nam się tutaj spory offtopic. Każdy następny post nie związany z tematem będzie usuwany. Jeśli chcecie kontynuować wywody na temat poprawności testów internetowych to znajdźcie na to inne miejsce.
Will Riker 70%
Chekov 60%
Worf 60%
Deanna Troi 60%
Spock 40%
Uhura 40%
Jean-Luc Picard 40%
James T. Kirk (Captain) 20%
Leonard McCoy (Bones) 20%
Beverly Crusher 20%
Data 18%
An Expendable Character (Redshirt) 15%
Mr. Scott 10%
Mr. Sulu 0%
Geordi LaForge 0%
Co do tych procentów to wszytko zależy od tego jak to liczyc ale chyba raczej Tecza, T`R i Eric Keitel mają rację.