Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Inne filmy fantastyczne

Inne filmy fantastyczne

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 210 total)
  • Author
    Participant

Portal – tak to leciało

http://grrr.pl/2011/08/24/portal-tak-to-lecialo

Jeśli nie pamiętacie już wstępu do pierwszej części Portala lub chcielibyście zobaczyć, jak mógł on wyglądać w rzeczywistości, to obejrzyjcie film Portal: No Escape. Znajdziecie go w rozwinięciu. Główną rolę gra niejaka Danielle Rayne.

Romek 63
    Participant

Apollo 18 - czy ta misja mogła się wydarzyć ?

http://www.polskieradio.pl/23/266/Artykul/...la-sie-wydarzyc

Do kin wejdzie niedługo horror science-fiction o rzekomej misji Apollo 18. Historia ma wyjaśniać, dlaczego program został zamknięty i nigdy później nie wróciliśmy na Księżyc.

Czy zastanawiali się Państwo, dlaczego od trzech dekad na Księżycu nie stanęła ludzka stopa? Jeśli nawet zamknięto amerykański program lotów na Srebrny Glob, to dlaczego nikt oprócz Amerykanów nie poleciał na ziemskiego satelitę?

Na te pytania spróbują odpowiedzieć twórcy "Apollo 18". Film jest stylizowany na dokument z wieloma elementami horroru. Wejdzie do kin w przyszłym roku.

Misja Apollo 18 rzeczywiście miała się wydarzyć, ale została odwołana. Jak uczą podręczniki, ostatnim załogowym lotem na Księżyc był zatem Apollo 17, który wystartował 7 grudnia 1972 roku.

To, co znaleźli astronauci z Apollo 18 miało na zawsze zamrozić ludzkie loty na Księżyc, a misja ostatniego Apolla miała zostać utajniona. Czy to jednak w ogóle możliwe? - Nie ma możliwości, aby NASA utrzymała taki lot w tajemnicy - przekonuje Craig Nelson, amerykański historyk nauki.

Chyba spodoba mi się ten film - zapowiada się interesująco 🙄

Match
    Participant

"Kowboje i obcy" - byłem, strata czasu i pieniędzy.

Galactica
    Participant

Oglądnąłem "Attack the Block". Zakończenie zaskakująco odmienne od reszty filmów o inwazjach.

Match
    Participant

Pamiętacie "Kapitana Planetę"?

http://www.youtube.com/watch?v=bnZ_TkIsSvU 😀

Pitmistrz
    Participant

Właśnie skończyłem oglądać "Attack the Block", polecam filmik fajny podszedł mi nawet lepiej nie "Battle LA".

Cross
    Keymaster

Dla mnie niestety okazał się kichą. Zawiodłem się.

m1ch4l
    Participant

A mi się podobał. Nie wiem czy lepszy od Battle LA, bo pomijając tematykę inwazji to dość różne filmy. Każdy z nich lubię za coś innego.Attack the Block ma fajne podejście do tematu. Oryginalne, tego (chyba) jeszcze nie było. Miejscami jest zabawny i co tu dużo mówić - po prostu wciąga. Dla mnie jeden z lepszych SF tego roku.

Pitmistrz
    Participant

Grave EncountersMoże nie SiFi ale całkowicie polecam dla ludzi którzy lobią się bać.Ten film można z czystym sumieniem umieścić w kategorii Horrory.Klimat jest niesamowity w końcu kto by nie chciał zwiedzić opuszczonego szpitala psychiatrycznego. 🙂

Lo'Rel
    Participant

Miałem okazję obejrzeć w zeszłym tygodniu. Rzeczywiście przyjemnie się ogląda. Może nie jest jakiś powalający, ale całkiem fajnie dawkowane jest poczucie grozy, strachu i klaustrofobii.

Eviva
    Participant

Nie jest to film sf, ale klasyczny film grozy - nie typowy horror, ale właśnie "film grozy"

"Dziwolągi"

Nie ma tam żadnego upiora, tylko gromadka upośledzonych w różny sposób ludzi - i nie okazują się oni być na przegranej pozycji w starciu z prawdziwymi potworami tego filmu: ludźmi bez skrupułów, którzy nimi gardzą. Obejrzałam z prawdziwym dreszczem grozy.

Cross
    Keymaster

Polecam Another Earth, film o powielającej się Ziemi, jednak zdecydowanie o głębszej treści niż większość ostatnich SF...

Cross
    Keymaster

Dante 01 - kosmiczna stacja - więzienie dla chorych umysłowo nad magmową planetą. O człowieczeństwie, zagrożeniu nowymi technologiami. Sporo mistycyzmu i symboliki, szczególnie pod koniec. Mi się podobał.

Galactica
    Participant

Ja ostatnio obejrzałem Thora i Iron Mana. Przyjemnie mi się oglądało i w sumie tyle mogę o nich powiedzieć.Another Earth coś zacząłem oglądać, ale szukałem wtedy czegoś innego więc tylko ppobieżnie go znam. Filmy z gatunku dramat nie należą do moich ulubionych i raczej są przeze mnie omijane szerokim łukiem. Tak samo było z filmem "Melancholia" chodź też jest to ciekawy film. Oba polecam fanom takiej kombinacji.EDITKapitan America i Iron Man 2 też były całkiem fajne. Coraz bardziej podoba mi się koncepcja The Avengers bez względu na fabułę i czy będzie to rozczarowanie czy też nie.

Cross
    Keymaster

Polecam The Divide z Michaelem Biehnem (Kyle Reese w Terminatorze czy też Kapral Hicks w Obcym - Decydującym starciu). Po zagładzie atomowej kilkoro ludzi wegetuje w schronie. Bez zbędnych złudzeń, jak szybko pozbywamy się "cywilizacji" w podobnych warunkach.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 210 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram