Forum Trek.pl Newsy Star Trek Gry Star Trek w ofercie GOG.com

Gry Star Trek w ofercie GOG.com

Tagged: , ,

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author
    Moderator

bc98db03c25b4e2a236da35614ad8cf875f65e5c

W ofercie rodzimego serwisu GOG.com pojawiły się dziś trzy klasyczne gry Star Trek, a mianowicie:
    - 25th Anniversary
    - Judgement Rites
    - Starfleet Academy

Informacje na stronie sugerują, że to dopiero początek. Miejmy nadzieję, że asortyment trekowych klasyków będzie z czasem jak największy, tym bardziej, iż wielu z nich nie sposób już zdobyć z legalnych źródeł.

Źródło: GOG.com

snowman
    Participant

Pomysł bardzo dobry, ale tak naprawdę byłbym w pełni zadowolony dopiero wtedy, gdyby przynajmniej niektóre z tych gier zostały przy okazji odświeżone od strony graficznej, tak jak miało to miejsce w przypadku Heroes of Might & Magic III. Niby można znaleźć w sieci przeróżne mody, ale nigdy nie chciało mi się w to "bawić". Ewentualnie mogliby poczynić jakieś starania, aby te mody oficjalnie dołączać do oferowanych gier.

Slawek
    Moderator

Nie wystarczy, że praktycznie każda gra na GOG.com jest ogólnie doprowadzana do stanu funkcjonalności na nowych systemach operacyjnych?

I co Ci po HoMM3 HD, który nawet dodatków nie zawiera?

Generalnie, cicho liczę, że w ofercie pojawią się Klingon Academy, Birth of the Federation, oba Elite Force, Armada i Starfleet Command. Ale będzie grane...

snowman
    Participant

Gdyby mi wystarczało to bym nie marudził. 😉 A Kraków nie od razu zbudowano. Kto wie? Może w przyszłości pojawią się również odświeżone dodatki do Heroes III. Ja w każdym razie popieram politykę graficznego odświeżania starych hitów, nie jestem  konserwatorem zabytków. 😆

BTW, wciąż posiadam starego i działającego peceta z Windows 98, i kilka fajnych, starych gier. Czasem go włączam, ot tak, z sentymentu. 😀

Jamjumetley
    Participant

25th Anniversary i Judgement Rites pojawiły się kilka godzin temu na Steamie.

Slawek
    Moderator

Wszystkie trzy gry są na Steam - SFA też.

Wygląda na to, że możemy - przynajmniej na razie - spodziewać się gier od Interplay. Klingon Academy kupuję, gdy tylko się pojawi. 🙂 Starfleet Command 2 też nie pogardzę, bo na półce mam tylko Orion Pirates.

Cross
    Keymaster

wciąż posiadam starego i działającego peceta z Windows 98, i kilka fajnych, starych gier. Czasem go włączam, ot tak, z sentymentu. 😀

Ja właśnie takiego kupiłem, za 30 zł. Świetna sprawa 🙂

snowman
    Participant

W ofercie sklepu pojawiła się właśnie kolejna trekowa gra. Tym razem jest to Starfleet Command Gold Edition.

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram