Bruce Greenwood pojawił się jako kapitan Pike w ostatnim filmie Star Trek. W nowym wywiadzie aktor mówi o fenomenie Star Treka, i, co ciekawsze, mówi też, czego oczekuje od sequela Star Trek, podając nawet orientacyjny czas rozpoczęcia zdjęć.
[more]Greenwood o sequelu, fanach i Vulcanie
W wywiadzie Greenwood jasno wyraża przekonanie, że sequel zostanie nakręcony i spodziewa się, że będzie w nim obecny:
Zadam oczywiste pytanie. Co wiesz o planach nakręcenia sequeli nowego Star Treka?
Na razie wymieniają pomysły co do fabuły. Myślę, tak wywnioskowałem z przesłanek, że zdjęcia rozpoczną się w przyszłe lato.
Co chciałbyś, żeby wydarzyło się w sequelach?
Myślę, że ci faceci sa dość cwani na to, by zrobić przynajmniej dwa następne filmy i to tak, by ostatni z nich był ewidentnym wstępem do [historii] oryginalnej serii [Star Trek]. Mam co do tego bardzo wygórowane oczekiwania. Jedyną rzeczą, którą chciałbym zobaczyć, z osobistego punktu widzenia, to kontynuację relacji uczeń-nauczyciel między Kirkiem a Pike'em.
Greenwood mówił też o osobistych obserwacjach z planu Star Treka, jak również o swej podróży do miasteczka Vulcan w stanie Alberta, i jak (gdyby był młodszy) chciałby zagrać Kirka. Pełen wywiad przeczytasz na examiner.com.
Źródło: Trekmovie[/more]