Giveaway przedmiotów od Raptr

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • Author
    Moderator

Jeden z użytkowników oficjalnego forum STO zauważył w aplikacji growo-społecznościowej Raptr, że szykowane są w jej zakresie dwa pakiety przedmiotów do rozdania - Bridge Officer Bundle oraz Captain's Critter.

Pierwszy pakiet oprócz 5000 Dilithium Ore zawierać będzie losowe przedmioty, pokroju broni i dual consumables. Drugi zaś oferować będzie "Gumato pet", co najprawdopodobniej jest przekręconą nazwą Mugato, dotychczas przyznawaną tylko abonentom w ramach 800 Day Veteran Reward.

[more]Naturalnie nie ma nic za darmo. Aby móc zakwalifikować się do odbioru nagrody należy zarejestrować się w serwisie Raptr oraz połączyć z nim swoje konto Facebook. Następnie należy pobrać aplikację serwisu i przez nią uruchomić Star Trek Online. Samo poprawne uruchomienie przyzna Wam tytuł Newbie, a tym samym upoważni do odbioru pierwszego pakietu nagród. Aby zakwalifikować się na drugi należy spędzić przy grze z uruchomioną aplikacją odpowiednią ilość godzin i otrzymać tytuł Experienced.

Oficjalne informacje na temat promocji ze strony Cryptic mają pojawić się wkrótce(tm). Na chwilę obecną wiadomo, że promocja rozpocznie się czwartego września.

Od siebie zaś dodam, że choć aplikacja cieszy się coraz większa popularnością, niczym Steam czy Xfire, to warto zachować czujność podczas rejestracji, instalacji i łączenia z twarzoksiążką. Sprawdźcie wszelkie opcje i ustawienia profilu, w razie potrzeby usuńcie niechciane dane personalne, a także rozmaite powiadomienia mailowe czy fejsbukowe, które domyślnie są uruchomione. Także liczcie się z tym, że ilość pakietów może być ograniczona.[/more]

FAB
    Participant

Dzięki za info. Z mojej strony na pewno nie mogą liczyć na współpracę w tej materii. Mam awersję na wszystko, co wymaga rozdawania swoich danych i to nie wiadomo do końca komu.

Slawek
    Moderator

Dane zawsze można zmyślić. 😉 Ja mam awersję do samego fejsbuka i nie trzymam tam nic szczególnie osobistego czy niebezpiecznego, więc mnie tego typu promocje nie wzruszają.

FAB
    Participant

Również nie trzymam nic szczególnego na fb, ale mimo wszystko takie "promocje" automatycznie mnie odpychają.

isikdur
    Participant

A ja na FB prowadzę bogate zycie towarzyskie, wiec do tego celu założyłem "se" nowego 😛

Lafiel
    Participant

Ja tam na XFire i Raptr mam przegrane jakieś 500+ godzin w STO, więc myślę się załapię 😛 Chyba że jest to tylko dla nowych użytkowników?

Slawek
    Moderator

Dla wszystkich, więc jeśli ilość kluczy nie będzie mocno ograniczona, to się załapiesz.

Gumato okazał się być nie literówką, a pomarańczową wersją Mugato:

Dołączona grafika

Promocja startuje "wkrótce(tm)". Holodeck Bundle jest pojedynczym unlockiem, podczas gdy pet przypada na całe konto.

FAB
    Participant

...poprawne uruchomienie przyzna Wam tytuł Newbie, a tym samym upoważni do odbioru pierwszego pakietu nagród. Aby zakwalifikować się na drugi należy spędzić przy grze z uruchomioną aplikacją odpowiednią ilość godzin i otrzymać tytuł Experienced.

Czy może mnie ktoś uświadomić czy te tytuły związane są z accolades czy po prostu to tytuł nazwijmy pasywny?

Slawek
    Moderator

Tytuł przyznawany jest za ilość godzin spędzonych w STO z aplikacją włączoną w tle (osobiście miałem zminimalizowaną grę, w dodatku będąc wylogowanym, a i tak nabijało mi czas). Newbie przyznawany jest od razu, a Experienced bodajże po ~4h.Gdyby komuś z jakiegoś powodu nie naliczało czasu w STO (Unranked, pomimo uruchomienia), to niech spróbuje dodać grę do listy programu ręcznie, wskazując jej lokalizację na dysku.Gumato potwierdzam przypada na całe konto. Jest to trochę inna wersja Mugato - pomarańczowa, mniej futrzana i o nieco mniejszym rozmiarze.

FAB
    Participant

To jeszcze mi proszę powiedz czy te tytuły są w formie accolade?

Slawek
    Moderator

Ale o jakich Ty Accolade mówisz? Tytuły przyznawane są w Raptr, nie grze.

FAB
    Participant

No to wszystko wyjaśnia. Jeżeli tytuł nie jest przyznawany w grze, to już dla mnie wszystko jasne. Dziękuję 🙂

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram