Futurama

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • Author
    Participant

Jeśli jest ktoś jeszcze kto nie wie co to jest, to spiesze z wyjaśniniem że jest to świetny serial animowany twórcy Simpsonów Matta Groeniga z mnóstwem trekowych akcentów. A teraz do sedna czy jest jeszcze jakiś odcinek oprócz: Where No Fan Has Gone Before w całości poświęcony trekowi. No i jeszcze z tego miesca pozdrawiam mnemena aka Blender - mam nadzieje że nie masz takich samych skłoności. Aha jeszcze jedno serial był emitowany niedawno przez TV4 pod przygłupim tytule: "Przygody Fraya w Kosmosie".

A może jeszcze Błęder 😉 ?

Dobra który to taki dowcipny, może ty Piotr? Jescze się gniewasz. Niech no ja cie dorwe 😉 .

EddieGcT
    Participant

Toz to niemozliwe zeby ktos nie znal Futuramy 🙂 jesli tak jednak jest i ktos sie taki znajdzie jest zobowiazany do natychmiastowego sciagania odcinkow i szybkiego nadrabiania zaleglosci 😀

Krusty
    Participant

No polecam ściąganie zwłaszcza że odcinki są średnio od 50 MB do 90 MB. więc tak duże nie są a śmiechu co niemiara.

Anonymous
    Guest

hmm Czy ja wiem czy takie to świetne. Ze dwa razy chyba oglądnąlem i mi się znudziło (bez urazy).

Krusty
    Participant

hmm Czy ja wiem czy takie to świetne. Ze dwa razy chyba oglądnąlem i mi się znudziło (bez urazy).

Tylko zależy czy oglądałeś w orginalnej wersji językowej czy polskiej bo od tego wiele zależy.

Trzmielu
    Participant

Tylko zależy czy oglądałeś w orginalnej wersji językowej czy polskiej bo od tego wiele zależy.

wiec tak wersja polska podobno ssie niemilosiernie, a w wersji oryginalnej to trudno zrozumiec jezeli nie ma sie dobrze wycwiczonego angielskiego to mozna sie do futki zrazic.

jezeli komus spotkanie z futka nie wyszlo to proponuje sprobowac jeszcze raz i przemoc sie, bo jak sie zalapie bakcyla to z podlogi wstac nie mozna 🙂

drupi
    Participant

Oglądam Futuramę, z tego co wiem nie puszczają juz jej na Tv4. Była naprawdę spoko, zabawna i takie tam. No a po Futuramie był jeszcze lepszy animek "Ojciec rodziny" czy jakoś tak totalny odjazd. 😀

Krusty
    Participant

Polska nazwa to: "Głowa rodziny" taka jest też i orginalna nazwa: "Family Guy", co jest ewenementem jeśli chodzi o tłumaczenie nazw w poskich stacjach telewizyjnych. Osobiście według mnie to jest już inny poziom humoru troche bardziej hmn ostrzejszy ale osobiście mi sie bardzo podoba. No a moja ulubiona postać to oczywiście Stui.

mnemen
    Participant
    Quote:
    No i jescze

I must kill all humans... I must kill all humans. Hey sexy baby!... Do you want to kill all humans ? 😉

Raczej sobie nie przypominam takich skłonności ;>

Krusty
    Participant

Chciałem tylko oznajmić że te dwa seriale powróciły na antene TV4. Głowa Rodziny leci w poniedziałek o 22:00 i we wtorek o 22:30 natomiast Futurama w poniedziałek o 22:30. Gorąco polecem i zapraszam do oglądania naprawde warto...Jak wiecie nastała jesień czyli pora nowych ramówek czyli mowiąc po ludzku nowe pory emisji programów a więc TV4 postanowila stworzyć nowy poniedziałkowy blok komediowy który rozpoczyna sie o 21:30 Głową Rodziny, potem o 22:00 Bobby kontra wapniaki, dalej o 22:00 Przygody Frya w kosmosie(Futurama) a na koniec o 23:00 Tragikomiczne wypadki z życia Christophera Titusa....No i jescze mała wiadomosc dla tych którzy mają nadzieje zobaczyć nowe odcinki Futruramy jak i Głowy rodziny niestety nie ma na to szans TV4 oficjalnie wypowiedzaila się tak samo jak w sprawie Voyagera czyli nie będzie ich.

rdo
    Participant

JA tam Futurame oglądałem w oryginale jakieś 20 odć... średnio śmiesne, ale warto chociaż zobaczyć "z czym to sie je", bo nie jest takie złe...

szczególnioe Bender, ta jednooka i Fry to postacie dla których warto to oglądać... i odcinek "The Factory Of Slurm" i ten trekowy również

Skrypek
    Participant

JA tam Futurame oglądałem w oryginale jakieś 20 odć... średnio śmiesne, ale warto chociaż zobaczyć "z czym to sie je", bo nie jest takie złe...

szczególnioe Bender, ta jednooka i Fry to postacie dla których warto to oglądać... i odcinek "The Factory Of Slurm" i ten trekowy również

[post="11591"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

Oj bredzisz pan jak potłuczony, chybaś niewiele z tej Futuramy zrozumiał. Każdy przecież wie, że najzabawniejszymi postaciami są Bender i Zoidberg, a niezliczone nawiązania do star treków, warsów, odyseii i wielu innych słynnych produkcji, mnóstwo poukrywanych detali jak np. alien code, gościnne występy celebrities, ostry humor, ale również i wiele wruszających odcinków i rozwój postaci czynią Futuramę najlepszym serialem animowanym w historii ludzkości 😛

r_ADM
    Participant

czynią Futuramę najlepszym serialem animowanym w historii ludzkości

tu bym polemizowal. do futuramy nabralem nabyty gust i uwazam ja za swietny serial, aczkolwiek the simpsons imo produkcja jest lepsza.

akcje jakie odstawiaja bart i homer sa swietne i postacie z futki moga sie schowac ;P

mimo, ze to juz 15 sezonow, a 16 niedlugo, to na odcinkach turlam sie ze smiechu...

Skrypek
    Participant

czynią Futuramę najlepszym serialem animowanym w historii ludzkości

tu bym polemizowal. do futuramy nabralem nabuty gust i uwazam ja za swietny serial, aczkolwiek the simpsons imo produkcja jest lepsza.

akcje jakie odstawiaja bart i homer sa swietne i postacie z futki moga sie schowac ;P

mimo, ze to juz 15 sezonow, a 16 niedlugo, to na odcinkach turlam sie ze smiechu...

Starzy fani jednak twierdzą, że Simpsony stoczyły się na dno i że obecne "fart jokes" i "toilet humor" nie oddają zupełnie klimatu wczesnych sezonów. Ekipa produkcyjna zdążyła się już ze dwa/trzy razy zmienić, a Simpsony stały się już tylko maszynką do robienia pieniędzy, bez początkowej pasji (gadżetów z Homerami i Bartami po sklepach od zasrania). Są śmieszne, to prawda, ale Futurama miała w sobie też coś więcej (np. rewelacyjne, wzruszające odcinki jak Sting, Jurassic Bark czy Devil's Hands Are Idle Playthings) i podły Fox cancelował ją zdecydowanie za wcześnie - twórcy mieli jeszcze w zanadrzu sporo niewykorzystanych pomysłów.

P.S.

(cień Nibblera w pierwszym odcinku wyjaśniony w czwartym sezonie - pokaż mi coś tak dobrego w jakimkolwiek innym serialu - ha! 😛 )

r_ADM
    Participant

^owszem, futurama byla bardziej spojna od simpsonow, byla rowniez czyms wiecej niz zwykla komedyjka animowana, ale rotfl'i (doslownych ;)) w simpsonach mialem wiecej; nawet nie ze wzgledu na fakt, ze bylo wiecej odcinkow).a propos rzekomego stoczenia sie serialu. w ciagu ostatniego polrocza obejrzalem sezony <5-15>, jakichs szczegolnych zmian nie zauwazylem. oczywiscie, ze "toilet humor" nadal jest, ale przeciez nie tylko. simpsony to komedia sytuacyjna i najwieksze smiechy sa z reguly z tego rodzaju dowcipow...

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 23 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram