Forum Fantastyka Fantasy i horror Forgotten Realms

Forgotten Realms

Viewing 12 posts - 46 through 57 (of 57 total)
  • Author
    Participant

Mam pytanie do kogoś, kto być może lepiej orientuje się ode mnie, jeśli chodzi o nowości wydawnicze z FR. Otóż ostatnio na stronie ISA pojawiła się książka Zamek Złudzeń z cyklu Opowieść Barda. Jest ona przypisana do kategorii Forgotten Realms, ale nic nie wskazuje na to, aby była częścią tej sagi. Jej premiera ma być dopiero w lipcu, więc nikt jej jeszcze pewno nie czytał, no chyba że angielską wersję.Jeśli ktokolwiek może mi potwierdzić, że to autentycznie jest FR to bardzo proszę o zrobienie tego.

CoBrah
    Participant

To musi byc jakas pomylka-ani autorow,ani tytulu nie ma w spisie wizards.com odnosnie serii FR...pomijajac to,ze na ksiazce nie ma logo FR 🙂 Poza tym, z tego co znalazlem,na cykl Opowiesc Barda sklada sie juz 6 ksiazek - wiedzielibysmy cos o tym,gdyby to mialo byc Forgotten Realms...

Zeal
    Participant

Doszedłem do identycznych wniosków. Po prostu ktoś w ISA pomylił się z klasyfikacją tytułu. No cóż, różne rzeczy im się zdarzają...Swoją drogą zamiast zajmować się takimi pierdołami, mogliby podgonić tłumaczenie dwóch ostatnich tomów "Wojny Pajęczej Królowej" 🙂

Liranna
    Participant

Ano masz rację. Przydała by się dalsza część Wojny Pajęczej Królowej, ale ja bardziej się niecierpliwię na 2 i 3 część Trylogii Klingi Łowcy 🙂

Lord Huor
    Participant

Mam problem. poszukuje osoby, ktora zna kolejnosc kolejnych ksiazek. Otoz. NIe wiem jaka koilejnosc jest tych ksiazek o demonie. < apostol demona, duch demona, przebudzenie demona> itp. jezeli ktos wie i moze i pomoc to plizz. napiszcie na gg - 8563743 albo ICQ 225-796-225

Liranna
    Participant

Nie wiem czy ktoś już odpowiedział na to pytanie na podanych numerach, ale ja to zrobię tutaj. Kolejność jest następująca:1. Przebudzenie Demona2. Duch Demona3. Apostoł Demona4. Mortalis5. PanowanieTak przy okazji czy ktoś wie kiedy ISA planuje wydać kolejne książki z serii Forgotten Realms, bo z tego co jest u nich na forum to niewiele wynika.

Zeal
    Participant

"Do wtorku", Lir, "do wtorku"...A na poważnie - dwa ostatnie tomy "Wojny..." miały być pod koniec roku. Nadal ich nie ma. Na początku roku miały się też ukazać podręczniki podstawowe do edycji 3.5. Oczywiście - "miały". Realnie patrząc - może do kwietnia się coś ukaże...

Zeal
    Participant

No i ruszyło się.W maju mają ukazać się "Samotny Drow" - II tom trylogii "Klingi Łowcy" oraz "Unicestwienie" - V tom cyklu "Wojna Pajęczej Królowej".Do tego jest już w sprzedaży forgottenowy dodatek "Władcy Mroku".Dobrze obstawiałem...

Liranna
    Participant

Nie ma to jak kolejna czesc o moim ulubionym Drowku. Nareszcie. No to będę musiała sobie co nieco pokupować. Nie wiesz moze co jeszcze mają w planach?

Zeal
    Participant

Dodruk "Podręcznika Gracza" i "Przewodnika Mistrza Podziemi" - 3-cia edycja. Czyli stara. A jeśli chodzi o książki to na razie nie natknąłem się na więcej informacji. Jeśli na coś trafię - podzielę się. Bez obawy.

Liranna
    Participant

No ja myślę, że się podzielisz. A miałeś już w rękach Władcy Mroku? Chciałabym wiedzieć dokładnie co tam jest w środku, bo opis jest bardzo kuszący.

Zeal
    Participant

Na-ah. Nie miałem i mieć nie będę. Po tym, jak rozczarowałem się "Srebrnymi Marchiami", dam sobie chyba spokój z dodatkami. Jedynym, jaki mnie interesuje, jest "Underdark". Ale do niego daleko, coś czuję...

Viewing 12 posts - 46 through 57 (of 57 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram