Federacyjne krążowniki na pvp

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Participant

Mam odyssy tactical i od jakiegoś czasu mykam na pvp i zauważylem że o ile jastem wstanie przetrfac to nie jestem wstanie przebić się przez osłony innchy natomiast romulanskie i klingonskie masakrują. Mam 6 wiązek fazerowych mk XII flotowych i 2 torpedy kawantowe 1 z przodu druga z tyłu.Skile taktyczne pod torpedy. Macie może sugestje jak zrobić abym był wstanie nie tylko przyjmować ale i zadawać obrażenia oraz niszczyć okręty albo chociaż je mocno uszkodzić.

LIBERTO
    Participant

nie gram zbytnio pvp ale krążek w tym trybie nie spisze sie jako killer czy dps-owiec. w większości przypadków ma za małą siłe ognia (może poza avengerem, ale to trochę inna kategoria ;-)) jaśli chcesz pomóc drużynie poza samym tankowaniem/healowaniem musisz się wyszkolić też w jakimś debufowaniu lub przytrzymywaniu wroga. eskorty uszkodzisz w zasadzie tylko ją zatrzymując lub spowalniajc, okręty sci zaś sa na tyle potężne w osłonach i healowaniu, że mozesz się nie przebić. ale tak czy owak nie nastawiaj się że będziesz łowcą fragów ;-]

Melnikor
    Participant

Mam 6 wiązek fazerowych mk XII flotowych

Na pewno zmień je na cokolwiek innego co nie ma modyfikatora [Dmg] na PvP chyba najbardziej preferowany jest [Acc]x3.

domirex
    Participant

Mam set borg a na naukowców mam jam targeting sensor i hazard emiters więc przytrzymać mogę nie wiem jak kasować okręty naukowe i inne krążowniki zmieniłoby się jak bym poszedł w liniowy build (same beamy).

Stefan01
    Participant

Witam Serdecznie!Rozglądam się za krążownikiem (lub cokolwiek innego) nadającym się do PVP. Niestety wybrałem inżyniera federacji (lubię tankować + sentymenty do okrętów federacji). Wesprzyjcie radą świeżego Admirała niezaznajomionego z mechaniką STO i polećcie jeden lub kilka shipów płatnych. Wybiorę ten ciekawszy.Ostatnio latałem trochę po war-zonach cruiserami i mimo wysiłków, obczytania internetu co, jak i jaki setup na dany statek efekt był wiadomy (marny) 🙂 Wiem... Nie od razu Kraków zbudowano, ale z czasem chciałbym móc osiągać miarodajne wyniki walki.Będę wdzięczny za pomoc!

FAB
    Participant

Kilka ciekawych postów, które mogą cię zainteresować, znajdziesz TUTAJ

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram