Forum Fantastyka Star Trek Enterprise symbol nadziei zwycięstwa

Enterprise symbol nadziei zwycięstwa

Viewing 10 posts - 16 through 25 (of 25 total)
  • Author
    Participant

Jakoś dziś w sektorze prywatnym jakoś niespecjalnie do decydentów przemawia argument o byciu zaraz po szkołach gdzie studiowali najnowsze rzeczy, uczeni przez specjalistów w swoich fachach.

Pitmistrz
    Participant

Porównaj dzisiejszych studentów i kadetów floty.

Melnikor
    Participant

Jakoś dziś w sektorze prywatnym jakoś niespecjalnie do decydentów przemawia argument o byciu zaraz po szkołach gdzie studiowali najnowsze rzeczy, uczeni przez specjalistów w swoich fachach.

Flota raczej nie jest sektorem prywatnym, no chyba że Federacją rządzą polscy politycy i wszystko prywatyzują.

Barusz
    Participant

@ Melnikor - Nie jest, użyłem tego przykładu, bo tu panują czystsze reguły. Swoją drogą - serio uważasz, że co, że w Polsce było za_dużo prywatyzacji???@ Pitmistrz - Z tego trochę co widzieliśmy kadetów, to nie powiedziałbym, by jakoś specjalnie błyszczeli.

Match
    Participant

Flota to raczej zły przykład budżetówki w odniesieniu do polskich realiów, ale:

Dołączona grafika

Barusz
    Participant

W jednym z odcinków The Simpsons Bart ma wizję przyszłości, on jest tam lumpem a Lisa prezydentem USA ("yes, i'm proud to be the first straight woman woman on the office of the President of United States"), w kazdym razie pod koniec ona pyta go kim tam była, a on odpowiada "jakaś posada w budżetówce 😉

MikE
    Participant

Mnie taka reakcja nie dziwi.

Primo: Entek-E był najnowocześniejszym i najlepiej uzbrojonym okrętem Federacji. Nie bez powodu określa się go mianem Flagowca Federacji.

Secundo: Picard był byłą droną Borg i miał najlepsze dane na temat jak i gdzie uderzyć aby kostkę rozbić.

Tu nie chodzi o to że tylko w tej sytuacji to był przytoczony przykład a nie zawsze tak było np podczas pierwszego starcia z Borg ząłoga Entka poradziłą sobie dez Picarda więc to się trochę kłuci z tym twoim oczywistym podesjciem...

Zakładając ten temat chodziło mi o to że Enterprise nie wazne czy zna wroga czy nie często jest pokrzepieniem serc i podnosi morale innym załogą w sytuacjach bez wyjścia... To Entki dostają najcięższe zadania poniewasz i załogi to zawsze nad ludzie którzy ze wszystkim dają sobe radę 🙂

A ten moment mi się podoba zresztą nie tylko ten kiedy naprawde jest pokazana sieka w ST gdzie rzadko można zobaczyś większe bitwy i sytuacja jest patowa wręcz tragiczna a wpada Entek zawsze ma dobre wejście 😀 i robi kokodżambo i do przodu 😀

Melnikor
    Participant

W pozostałych momentach nadal pozostaje punkt 1.

MikE
    Participant

No prawda i przyznaję rację 🙂

Q__
    Participant

Klip z DISCO, który właśnie wrzucałem 😉 * , dowodzi, że za symbol taki robi w XXXII wieku... Enterprise Archera. Co zresztą współgra z phoenixowym tematem (o kapitanie, nie o statku), który kiedyś zakładałem:
    http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthread&forum=8&topic=4140

* http://trek.pl/forum/topic/star-trek-discovery-2/page/49/#post-244660

Viewing 10 posts - 16 through 25 (of 25 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram