Mnie taka reakcja nie dziwi.
Primo: Entek-E był najnowocześniejszym i najlepiej uzbrojonym okrętem Federacji. Nie bez powodu określa się go mianem Flagowca Federacji.
Secundo: Picard był byłą droną Borg i miał najlepsze dane na temat jak i gdzie uderzyć aby kostkę rozbić.
Tu nie chodzi o to że tylko w tej sytuacji to był przytoczony przykład a nie zawsze tak było np podczas pierwszego starcia z Borg ząłoga Entka poradziłą sobie dez Picarda więc to się trochę kłuci z tym twoim oczywistym podesjciem...
Zakładając ten temat chodziło mi o to że Enterprise nie wazne czy zna wroga czy nie często jest pokrzepieniem serc i podnosi morale innym załogą w sytuacjach bez wyjścia... To Entki dostają najcięższe zadania poniewasz i załogi to zawsze nad ludzie którzy ze wszystkim dają sobe radę 🙂
A ten moment mi się podoba zresztą nie tylko ten kiedy naprawde jest pokazana sieka w ST gdzie rzadko można zobaczyś większe bitwy i sytuacja jest patowa wręcz tragiczna a wpada Entek zawsze ma dobre wejście 😀 i robi kokodżambo i do przodu 😀