Forum Fantastyka Gry Gry Star Trek EF II

EF II

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 107 total)
  • Author
    Moderator

Hehe :). Ostatnio słyszałem, że w jakimś kraju (niepamiętam jakim) matka zadźgała nożem swojego syna bo nie chciał pościelić łóżka bo akurat grał. Tjaaaaaaaa....... "przemoc baaaaaardzo źle wpływa na psychike dziecka" 😛 Ten kto to powiedział musiał mieć gilotyne nad głową...

Krusty
    Participant

No i znowu ukazała się kolejna para fotek z gry, jest ich około 12 i można je znaleść pod adresem:

Link 1

Nawiasem mówiąć aż slinka cieknie, dodatkowo pod adresem

Link 2

jest dostępna zapowiedż z której wynika że gra jest ukończona w 98% i wyjdzie już 24 czerwca.

PS. Fluor powinien cie zainteresować screenshot 2 od dołu po lewej stronie.

Na oficjalnej stronie twórców EF II czyli studia Ritualistic pojawił się wywiad choć lepsze określenie to chyba opis lub artykuł poświęcony trybowi multiplayer. Powiem tylko jedno: "Nastawcie fazery na fragowanie, oto nowy król w mieście a gracze Counter Strike i UT II mogą się już przygotowywać na asymilacje ". A o to i link http://www.ritualistic.com/interviews/0305...27_ef2_mp.shtml.

Nieminoł nawet dzień od mojego ostatniego postu (no dobra może troche przesadzam) a serwis gamespot opublikował bardzo obszerną zapowiedż

EF II

link

z dodatkiem bardzo dużej ilości screenshotów

ivan
    Participant

[...]

Krusty- moze poprostu sobie demko zassaj z netu i zagraj 🙂

Grafika jest śliczna a ten klimat ahhhh......

Anonymous
    Guest

Poczytajcie sobie.

LINK

Slawek
    Moderator

Ja teraz mam zamiar ściągnąć tylko, że na DC jeszcze niewiele osób ma EF2... Ale trzeba troszkę poczekać.Najbardziej mnie martwi, że jak na razie nic nie słychać o żadnej nowej trekowej grze... czyżby EF2 był ostatni?:( Miejmy nadzieje, że zrobią coś na podstawie Nemesis, kontynuacje BC Armady lub SFC albo nawet coś na podstawie Entka...

Krusty
    Participant

Właśnie gram w EFII i gierka jest naprawde super. A jeśli ktoś chce tą gre to niech się skontaktuje, postaram się pomoć.

EddieGcT
    Participant

Ja juz sciagnalem jakis czas temu chociaz nie gralem jeszcze ale teraz calkiem sporo tego jest i przynajmniej na DC bez problemu mozna sciagnac

Krusty
    Participant

Tak tylko żeby ściągnąć trzeba mieć szybkie łacze albo dużo cierpliwości, ja osobiście wolałem pojechać do Łodzi i kupić pirata za 20 zł. w dwa dni po premierze. A tak przy okazji wie ktoś po co zbiera się te złote statki.

A to tak przy okazji:Kody do pełnej wersji gry EF IIAby uaktywnić kody, zmodyfikuj skrót uruchamiający grę tak, aby zawierał on ciąg: +set ui_console 1 +sv_cheats 1Przykład: C:Program FilesActivisionStar Trek Elite Force II Single Player DemoEF2.exe" +set ui_console 1 +sv_cheats 1 Podczas gry naciśnij kalwisz [~] (tylda), aby przywołać konsolę, a następnie wpisz jeden z poniższych kodów: god - God Mode (nieśmiertelność)noclip - przechodzenie przez ściany notarget - wrogowie nie zauważają cię give all - wszystkie bronie health 100 - ustawia Health na 100 give weapon X - daje broń X (X=nazwa broni) maplist - lista map inventory - pokazuje inventory fps 1 - włącza FPS (0=wyłącza).......W najnowszym Clicku jest recenzja EF II gra dostała ocena bardzodobrą czyli piątke albo inaczej 5. Co do samej recenzji to autor przez połowe narzeka jak nie lubi treka i jak bardzo chciał tej grze postawić gorszo ocene ale nie mógł tego zrobić... bez komentarza... tą recenzje trzeba przeczytać. Ogólnie rzecz mowiąc warto kupić ten numer nie tylko z powodu powyższego ale dlatego że dołaczyli gre Worms2. Miłego czytania i zabawy.

OmegaOne
    Participant

Zlote statki?? hm a nie po to zeby odblokowac sekretne plansze jak skonczysz ef2 bedziesz miec taka mozliwosc pogrania w 10(??) dodatkowych plansz niezwiazanych z fabula ef2... eh i tak sie pochwale ( o ile jest sie czym chwalic 😛 ) przeszedlem ef2 w , sumarycznie, niecale 12 h ;] :

Krusty
    Participant

Już wiem to ale dzięki ja osobiście na razie ma 35 ale jak ukończe całą gre i zaczne od początku to zdobęde więcej..... Uwaga mam mały problem i prosze o pomoc. Pod czas gry zawiesilo mi się komp, gdy urochomilem gre ponownie save znikły chociaż śa na dysku wie ktoś jak sprawdzić żeby znow się pojawily. Niestety ponowna reinstalacja nie przynosi skutku.....Uwaga anuluje prośbe już sobie poradziłem, gre ukończyłem, więc jakby ktoś mial klopoty to chętne pomoge. Informuje także że gra ma dwa zakończenia odnośnie wyboru kobitki to znaczy albo Telsia albo Kleya wpływa na to postwa poczas całej gry więc warto przejść gre dla tego i statków które dają fajne bonusy.

Tazman
    Participant

Ha już wczoraj zacząłem młócić w EF2 i po prostu wymiatana razie daleko nie zaszłem ale na najwyższym poziomie trudności jest cool. Akcja USS Dallas mnie powaliła ostatnio takie napięcie czułem grając AvP 2. No i jeszcze ta super Drona to przecież nic innego jak zasymilowany Predator 😈 Gra mnie tak wciągła, że dopiero o 4 nad ranem spać mnie staruszek musiał wygonić a i tak godzinkę przed wyjściem do pracy wstałem i trochę pomłóciłem.Dzięki Krust

Slawek
    Moderator

Przed chwilą przeszedłem plansze z borgiem i myślałem, ze na glebe padne. Patrze na te okręty federacji i widze... Constitution... Co to? Wycieczka archeologiczna czy co?? Przecież te okręty już dawno wycofano... Activision ma małego buga 😛

Krusty
    Participant

A to dla tych którzy nie zdążyli znalezć wszystkich złotych statków ale mają ochote zobaczyć sekretne poziomy wystarczy że urochomicie gre z parametrem: set g_secretcount 70.....Nie ma sprawy Tazman zawsze do usług. PS. A jak tam reszta i mody do SFCIII który najbardziej ci odpowiada?

Tazman
    Participant

A to dla tych którzy nie zdążyli znalezć wszystkich złotych statków ale mają ochote zobaczyć sekretne poziomy wystarczy że urochomicie gre z parametrem: set g_secretcount 70.

....

Nie ma sprawy Tazman zawsze do usług. 

PS. A jak tam reszta i  mody do SFCIII który najbardziej ci odpowiada?

No dzisiaj przeszedłem EF 2 i po prostu wymiata chociaż zakończenie mi nie pasi, mianowicie z tą blondyną, wolałbym z brunetką.

Co do bugów to faktycznie trochę jest, ale ten Constitution niekoniecznie jest wpadką, po wojnie z Dominium federacja ma deficyt okrętów i musi odgrzewać stare bułeczki a nawet jeszcze działały Constitutiony przecież pod Wolf 359.

Mnie uraziła chyba najbardziej wpadka o pancerzu z Tritanium na USS Dallas a jakie pancerze na Excelsiorach są chyba każdy wie.

Teraz pocinam w BC i SFC III Dominion Wars

Właśnie dominion wars jest cool ale mam jedno pytanie czy te fazery faktycznie są takie słabiutkie czy coś namieszałem w instalacji, Mk 9 Szybki zdejmuje tylko 3 dmg śmieszne tym bardziej, że pancerze te słabsze mają po 500 700 itd.

TNG coś instalacje zawaliłem ale okręty są wypas w szczególności Lakota 😀

Slawek
    Moderator

W najnowszym CDA będzie recenzja EF2. Nie wiem kto recenzuje (Mycroft??) i jaką dokładnie ma ocene, jednak sądząc po okładce gre uznali za bardzo dobry FPS (7-9??). Będą coś pisać też o tym wywaleniu z pracy twórców EF2.Ja mam nadzieje, że niedługo ujrzymy na Cover CD pełną wersję pierwszego Elite Force gdyż ta gra znajduje się na liście Xplosivu.A co do Constitution. Mimo wszystko to są przypuszczenia. W Endgame na Voya nie czekały Constitution i Ambasador. Mogli je w grze zastąpić Prometheus i Nebula (czy był może w grze... nie pamiętam)A kilka Constitution zostało wysłanych pod Wolf 359 tylko właśnie po to aby walczyły z sześcianem. Nie było już ich w tych czasach.A właśnie. Mógłby mi ktoś dać jakieś wskazówki gdzie szukać tych złotych okrętów?? Na pewno szukać ścian do rozwalenia ale np. w pierwszej misji USS Dallas nie moge znaleźć dwóch...

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 107 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram