Forum › Fantastyka › Gry › Gry Star Trek › EF II
Pewnie mnie wyśmiejecie ale o co chodzi z tymi puzlami co trzeba z dwóch punktów zasilających przenieść moc do dwóch innych?? Owszem zrobie do jednego ale niektórych klocków nie idzie ruszyć i niewiem co mam zrobić by mi to wyszło...
Pewnie mnie wyśmiejecie ale o co chodzi z tymi puzlami co trzeba z dwóch punktów zasilających przenieść moc do dwóch innych?? Owszem zrobie do jednego ale niektórych klocków nie idzie ruszyć i niewiem co mam zrobić by mi to wyszło...
Drobny spoiler do puzzli
.
.
.
.
.
.
.
.
Masz przekręcać te "rurki" tak, aby moc przepłynęła od niebieskiego z lewej strony, do niebiestkiego z prawej; tak samo z żółtymi. Musisz omijąć czerwone, bo jak siępołączy z czerwonym to sie puzzle resetują.
Jakiś czas temu skończyłem demo, wię postanowiłem na podstawie moich doświadczeń zrecenzować je. A więc:1. Zaczne od wymagań sprzętowych na moim kompie Celereon 466, 328 RAM i Geforce2 Pro, na srednich ustawieniach chodziła nieżle z małymi zacięciami.2. Do grafiki nie moge się zbyt przyczepić jednakże wymaga małych poprawek.3. Scenariusz jak i dialogi zapowiadają się znakomicie, szczegolnie zaś wątek klingoński (kolejny klingon we flocie coraz blizej do asymilacji 😉 z pozdrowieniami dla KSO).4. AI uuu tu znów nie dopracowano jej w tym momencie gdy eskortujemy tego kosmite ktory co chwile właził mi pod spluwe, co do inteligencji wrogów to jest odpowiednia dla tej rasy z która walczymy.5. Co do sprzetu, to nowe zabawki prezentują się nieźle szczególnie zaś federacyjne spluwy no i w końcu jest trikoder.6. I na koniec miodnośc czyli z ang. gameplay, która ku mojemu zdziwieniu jest bardzo duża.No i to koniec... wracam przypiec tyłki paru owadom 😉 .
Jak dorwe gre niedlugo ( a troszke wczesniej niz trafi do sklepow) to zrobie mala recenzje - zamieszcze gdzie tam chcecie - jak na razie gra zapowiada sie calkiem sympatycznie - a nawet fantastycznie jak kto woli. Z tego co widzialem, programisci wlozyli mnostwo pracy w kodowanie gry - zaprocentuje to na pewno w szybkosci - demo nie jest jeszcze tak zakodowane jak wersja finalna, co na pewno ucieszy osoby posiadajace nieco slabsze konfiguracje (jak na Polskie warunki oczywiscie - na zachodzie nie ma czegos takiego jak slabsza konfiguracja 🙂 ) - no ale z drugiej strony jakby miekszkaniec zachodu dostal tyle pensji co u nas ludzie dostaja... to pewnei umarl by z glodu przy swoim Pentium 5 :). Wracajac do gry - demo jest ekstra ale widac w nim duzy pospiech - brakuje czesci tekstur, gra nie chodzi tak plynnie jak powinna - jeszcze jedna sprawa - warto by bylo zainwestowac w pamiec RAM 🙂 Gra wypelni KAZDY megabajt ktory jej podamy 🙂 I jak to bywa 🙂 Reszta jak bedzie gra 😛 Pozdrawiam!
He he, demo nie ma nawet tygodnia, a już powstały pierwsze mody. Pierwszy zmienia twarz Picarda na twarz Sisko ( http://www.horckweb.com/web/sisko.zip ).
Drugi zmienia mundur Picarda na ładniejszą wersję ( http://www.boomspeed.com/kazeite/pak40.pk3 ).
Dla nie wiedzących: można wywołać konsolę, z której można spawnować różne przedmioty, postacie itp. Trzeba tylko uruchomić grę z parametrem +set developer 1.
U mnie w skrócie na pulpicie wygląda to tak: "C:Star Trek Elite Force II Single Player DemoEF2.exe" +set developer 1
Gdy uruchomi się gra nalezy wcisnąć 'escape' a potem tyldę "~", aby zniknęła konsola. Gdy już będziemy w jakiejś planszy wywoujemy konsolę i, aby spawnować Picarda wpisujemy: spawn models/char/starfleet_picard.tik
Aby 'wezwać z nieba' blondynkę Sydney wstukujemy: spawn models/char/hazardteam_sydney.tik
Aby spawnować Chella wpisujemy: spawn models/char/hazardteam_chell.tik
Możemy tak wezwać nawet wnętrze promu, które imo wygląda niesamowicie.
Aby zobaczyć wszystkie dostępne modele wystarczy wpisać w konsoli: modellist
Na koniec dodam, że w demku są wszystkie tekstury, tylko przy włączonym "Vertex Lightning" (czy jakoś tak) w advanced options część tekstur znika, np. Enterprise, dziury w ścianach, kawałek mostu w drugiej planszy.
No i stało się rozpoczeły się targi E3 w Los Angels a co w tym takiego ważnego otóż z powodu tych targów wypuszczino nowy filmik reklamujący EFII można go pobrać http://geekygamer.net/ (bardzo szybkie lącze polecam gorąco), No a poza tym w nowym Clicku jest zapowiedż gry, utrzymana w tradycyjnym stylu tego pisma czyli znów kompletny brak głębszej znajomości treka zresztą przekonacie się sami mnie osobiście rozbroił fragment o USS Enterprise lecącycm w kosmos by stać na straży porządku i prawa... no comments 😆 .
Click to za przeproszeniem największy szajs jaki mamy na rynku gazet. Ludzie którzy piszą recenzje chyba mają na ścianie wywieszony dyplom ukończenia przedszkola. Jak kiedyś przeczytałem recenzje Emperor: Battle for Dune z wprost rewelacyjną na tamte czasy grafiką to spadłem z krzesła... Gość jako minus gry podał "przestażałą nieco grafike"... spojżałem na screeny które zrobili sami recenzenci (taki jakiś tam mają zwyczaj) i zacząłem się śmiać... Gość grał w totalnej pikselozie!! Grafa chyba 640x480x16. LOL jakich mało. I tacy ludzie za recenzowanie gier się biorą?? (nie mówie już o zgodności z tematem jak właśnie ST lub Diuna... ludzie nawet nie wiedzą o co w tych seriach chodzi...)
Skoro mówimy o Diunie nie wiesz może czy HBO wyemtuje miniserial "Dzieci Diuny" bo "Diune" już wyemitowali.A wracająć do Clicka to rzeczywiście ich recenzje rzadko trzymają poziom, zresztą odnosi się to do prawie wszystkich gazet, dlatego ja kupuje takie gazety tylko gdy są porządne pełne wesje.
Co do CoD to pewnie wyemitują.... za jakiś rok... Niewiem. Odwiedzaj http://www.kronikidiuny.prv.pl tam napewno powiedzą jakby coś takiego miało się wydażyć.A z gazet komputerowych to ja ostatnio kupuje jedynie CDA (czasem dobre full ver, jest też co poczytać) oraz PSX Extreme (mimo iż nie mam żadnej konsoli to pod względem tekstów i w ogóle to pismo rządzi!!)
EEEEE co wy się Clicka czepiacie, przecież to pismo dla dzieci pisane przez dzieci chyba nic dodawać nie muszę. i powiem wam, że jak posiadają tylko dyplom ukończenia przedszkola to są nieźli. Ja dałbym im osobiście około 4 podstawówki.CDA - też czasami numery odwala ale jest to chya najlepesze pismo na rynku PC i ciągle się poprawiają. Raz im to lepiej wychodzi raz gorzej, ale pokażcie mi dla nich konkurencję, a muszę powiedzieć, że jestem Veteranem w dziedzinie pism zaczynałem od Top Secreta nr 16 bodajże.Posiadam takie gazety jak SS, PC-G,ŚGK,GK,Gambler,Clicków też troche mam, ze trzy. I jeszcze parę których skojarzyć niemogę. To były czasy w których mogłem sobie pozwolić na zakup 5 gazet miesięcznie dacie wiarę a teraz ledwo muszę stukać na jedno CD-Action. Ale co się łamać 😀
Znam ten ból kiedyś kupowałem Entera, Cd-Action, Komputer Świat i Komputer Świat Gry, oraz Clicka i Świat Gier komputerowych no i Ofcors Top Secret i Gambler, a teraz regularnie kupuje tylko Sfere i Nesweeka.I wiecie wynika to nie tylko z braku kasy ale i z tego że większość tych gazet nie ma stylu albo zapowiadały się dobrze lecz marnie skończyły, dlatego teraz kupuje wyłącznie dla pełnych wersji.
Po upadku SS jedynie CDA trzyma jako taki poziom, ale już porzuciłem pisma o grach tak samo jak gry 🙂
Kiedyś wraz z bratem to się gazet kupowało... Bajtki, Gamblery i Top Secrety to mam chyba od pierwszych do ostatnich numerów. Secret Service też od pierwszego ale potem przestałem. Zbierało się także Chipy, Entery, Atari (no co ;-P) Resety, Gry Komputerowe, Świat Gier Komputerowych, PC Gamer, Komputer Świat (Gry), Action Plusy, CD Action, Gamestar (1 numer) Clicki... mam chyba przynajmniej po jednym egzemplażu każdego pisma komputerowego jakie było na rynku (nie licząc gazet jak Atari, Amiga, Game Boy, Cyber Mycha itd...). I musze stwierdzić, iż ze wszystkich tych gazet najlepszy poziom miały Secret Service, Gambler, z początku Reset, i CDA.Aktualnie zbieram jedynie dwa pisma komputerowe: a mianowicie CD Action oraz PSX Extreme. Z gazet o PC to moim zdaniem jedynie CDA utrzymuje jako taki poziom choć też ostatnio schodzi na psy (pełne wersje najnowszego numeru...). Ale jeśli szukacie dobrej gazety o grach do poczytania to moim zdaniem najlepszy pod tym względem jest PSX Extreme. Co prawda pismo o konsolach ale teksty rządzą. Wreszcie pismo gdzie nie boją się użyć (bez cenzury) słowa rozpier***ić itp przy czym nie używają naprawde ostrych wulgaryzmów. A same recenzje/zapowiedzi itp po prostu pierwsza klasa. Żadne pismo im nie dorówna pod tym względem.
Mi się Close Combat IV bardzo podoba nie wiem o co wam chodzi czepiając się CDA. Może nie jest pod każdym względem super ale co do tego, że w CDA nie ma np. "rozp#$$*&la" w recenzji ma swoją zaletę. Młode dzieciaki też czytają tę gazetę a najbardziej mnie denerwuje jak w radiu i TV czepiają się gier i gazet komputerowych itp. o to, że wypaczają mózgi dzieciom.Przepraszam ale takie podejście świadczy tylko o dziecinności i bezradności takich osób. Dla mnie najważniejszym wzorcem zachowania jes to jak mnie staruszkowie uchowali i to co sam z życia wyciągłem.Nie uczyłem się na prawo jazdy w Carmageddon nie kupowałem mleka tak jak w postalu. Gry dobrze wykorzystane są źródłem dobrej rozrywki a nawet wiedzy ale zresztą tego wam przecież uświadamiać nie trzeba ( bo każdy z nas wie o tym dobrze) tylko tamtym pseudo rodzicom którzy nie potrafią wychowywać dzieci albo chcą zdobyć rozgłos i poplarność.Ale minąłem się z tematem:Tak Krusty ty przynajmniej ostatnio 2 gazety regularnie kupujesz ja Newsweaka muszę często od wujaszka pożyczać. Czasami jeszcze politykę sobię kupie ale jednak już nie jest to gazeta tak obiektywna ( jeśli można powiedzieć takie słowo o której kolwiek gazecie ) polecam także od czasu do czasu lekturę Angory pośmiać się idzie i czegoś czasami też ciekawego dowiedzieć.Dla mnie numero uno z gazet komputerowych był Ś.P. Top Secret. Może to tylko nostalgia ponieważ to była moja pierwsza gazeta o grach komputerowych. Pamiętam do dzisiaj jak w 3 klasie podstawówki kupiłem ją za grube tysiące, nie pamiętam ale chyba 17,000 zł. czy 16,000 😀 Może by zrobić tak ranking ulubionych gazet ❓