Forum Fantastyka Inne sci-fi i pozostałe gatunki Doctor Who, Torchwood, Sarah Jane and K9 Adventures

Doctor Who, Torchwood, Sarah Jane and K9 Adventures

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 122 total)
  • Author
    Keymaster

TARDIS - nie grzeje, nie ziębi. Stał się jeszcze bardziej steam-punkowy.

Właśnie dzięki temu przełknąłem dość gładko zmianę.

Oczy w pierwszym odcinku i kosmiczne Spitfire'y w trzecim. Jak dla mnie, to powinni robić serial bardziej na serio. Epizodowi z aniołami nie mam nic do zarzucenia

Dla mnie takie motywy to jednak znak firmowy Dr Who i cieszę, że z nich nie rezygnują. Powrót do wątku płaczących aniołów świetny i fajnie że aż dwa odcinki o nich.

Cross
    Keymaster

Zakończył się wątek z aniołami. Ogólnie widać, że wraz z nowym doktorem postawiono na sprawdzonych wrogów i przyjaciół: Dalekowie, płaczące anioły, dr Song pojawiają się tłumnie w początkowych odcinkach (być może w celu szybszej akceptacji Smitha w roli głównej 🙂 ). Mi jednak najbardziej podobały się dwa pierwsze i właśnie takowe są dla mnie esencją serialu. Mam nadzieję, że Cybermani zbyt szybko nie będą mieli ochoty na zawładnięcie Ziemią, wszechświatem, alternatywnymi wymiarami, whatever 🙂

Smith na razie wydaje mi się dość nierówny w roli, do Tennanta mu jeszcze nieco brakuje. A Ecclestona lubiłem. Kolejną zmianą są relacje z nową, rudowłosą towarzyszką - niegdyś fascynacje kobiet doktorem były tylko delikatnie zarysowane, aktualna dąży twardo do celu 🙂

Dołączona grafika

Cross
    Keymaster

Świetnie zapowiada się końcówka... 🙂

Jamjumetley
    Participant

Chciałem to do newsów wrzucić, ale informacja jest bardzo podejrzana. Z drugiej strony ciekawa: Johnny Depp jako Doctor Who?.

Myślę, że pasowałby do tej roli, choć to Brytyjczyk powinien wcielać się w Doktora. To trochę tak jak wyobrazić sobie Jankesa w roli Bonda 😛

Cross
    Keymaster

Chyba nic takiego nie zrobią, choć to kumanie się od jakiegoś czasu z Amerykanami na dobre im nie wychodzi :/

Cross
    Keymaster
    Jamjumetley
    Participant

Zmienność charakteru wraz z wizerunkiem, to normalka. Każdy wcześniejszy doktor różnił się od poprzedników sposobem bycia. Powinni się wziąć za pisanie scenariuszy. Moim zdaniem po odcinku Army of Ghosts / Doomsday, serial zrobił się mocno średni. Mieliśmy wyjątki, ale nie były w stanie poprawić poziomu całego serialu.

Diabeu
    Participant

Doktora oglądam z wypiekami na twarzy regularnie odkąd wznowili serial w 2005 roku, wszystkie dodatkowe Speciale też zaliczyłem.I każdy z tych 3 jak dotąd aktorów był świetny i na swój sposób bardzo charakterystyczny.Jak zobaczyłem Matta Smitha na fotkach promocyjnych rok temu to myslałem, że przestanę ogladać, ale już po pilocie 5ego sezonu się do niego przekonałem, no i Lauren Gillan jest przeuroczym redheadem :wub:

Fire Ghost
    Participant

Powiem szczerze że Doctor Who jest jednym z lepszych seriali. Szkoda że spin-off'y nawet w połowie mu nie doruwnują. Żal człowiekowi że żadna stacja nie emituje starych odcinków.

Cross
    Keymaster

Dobry początek szóstego sezonu!

Krusty
    Participant

Mark Sheppard powinien dostać własny serial ten facet to złoto.

Cross
    Keymaster

"Demon's Run" - ostro namieszali w tym odcinku. Tyle twarzy z poprzednich przygód, Cybermani i końcowa niespodzianka.

Cross
    Keymaster

Pierwszy odcinek Torchwood: Miracle Day naprawdę z dużym kopem.

Jamjumetley
    Participant

Zdecydowanie za krótki odcinek. Czas zleciał jak biczem strzelił. Chcę więcej, a tu do piątku trzeba czekać na kolejny epizod.

Niezły motyw z kolesiem, który się zdetonował. Trudno mi znaleźć słowa, które trafnie opisałyby jego sekcję zwłok. Była makabryczna, a jednocześnie wzbudziła u mnie uśmiech na twarzy 😛

Fajny pościg po plaży, choć strzelca, którego posadzili w helikopterze, to chyba z łapanki wzięli.

Jedno czego w tym serialu nigdy nie mogłem zrozumieć, do brak Doktora. Przecież TARDIS wykrywa takie sytuacje jak w Miracle Day. W każdym razie z radością przyjąłem informację, że pomimo odejścia z Doctor Who, Russell T. Davies dalej pisze scenariusze na potrzeby Torchwood.

Cross
    Keymaster

Wydaje mi się że odeszli daleko od Dr Who, szkoda. Chyba nie usłyszymy tam tego specyficznego sygnału policyjnej budki.

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 122 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram