Forum Rozmowy (nie)kontrolowane Mesa Co ciekawego w telewizji

Co ciekawego w telewizji

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 156 total)
  • Author
    Participant

Niemiecka stacja Kabel 1 zorganizowała z okazji zbliżającej się w Niemczech premiery ***** (tu pada nazwa filmu, który ma być parodią ST:TOS, ale jako, że autor tego posta odczuwa wyjątkową niechęć do tej produkcji, nazwa zostanie pominięta 🙂 ) głosowanie na 10 najlepszych odcinków TOS. Jeśli nudzicie się w popołudnie 17 i w nocy z 17 na 18 lipca, znacie niemiecki i macie K1, to poniżej znajduje się lista odcinków i godziny emisji. Tytuły co prawda po niemiecku, ale można się zorientować o jaki odcinek chodzi.1.Kennen Sie Tribbles? (22.10 Uhr)2.Ein Parallel-Universum (23.10 Uhr)3.Portal in die Vergangenheit (0.05 Uhr)4.Kirk 2 = ? (1.05 Uhr)5.Spock unter Verdacht (1.55 Uhr)6.Griff in die Geschichte (2.45 Uhr)7.Morgen ist Gestern (16.15 Uhr)8.Der schlafende Tiger (15.20 Uhr)9.Talos IV - Tabu, Teil 2 (14.20 Uhr)10.Talos IV - Tabu, Teil 1 (13.25 Uhr)

Gosiek
    Participant

Dobrej fantastyki w telewizji ciąg dalszy - w najbliższy piątek, czyli 23 lipca, na antenie TVN o godz. 20:00 będzie można zobaczyć Gwiezdne Wrota (Stargate). Warto sobie przypomnieć (lub jesli ktoś nie widział nadrobić zaległości) film, który dał początek serialom SG1 i SG-Atlantis. Warto też zobaczyć kolejną dobrą rolę Kurta Russella. Polecam.

Krusty
    Participant

Warto nadmienić, że to kolejny film sci-fi z udziałem tego aktora, który nie został doceniony przez tzw. krytykę.

Ixion
    Participant

W Niemieckiej telewizji pojawia się coraz więcej bezsensownych programów w których następują jakieś zamiany. Są zamiany żon i zamiany urlopów, i mnóstwo innych produkcji w podobnym stylu. Dziś na Kabel1 o 20:15 wyemitowany zostanie program „Familie hin - Familie her. Wir tauschen unser Leben!” (czyli zamiana życia między całymi rodzinami). Nic w tym ciekawego, ale członkowie jednej z rodzin to Trekkies.Na zwiastunach widziałem kilka scen, między innymi oglądanie VOY (Doktor coś robił w ambulatorium 🙂 ) i śpiewanie klingońskich piosenek 🙂

Bonifacius
    Participant

SAT1

Nie lubie niemieckiego, zawsze mam dreszcze jak słyszę film w tym języku, ale twardo siedzę i z dreszczem oglądam - może się przekonam do języka 😀

Któregoś dnia na niemieckim kanale przeleciał mi zwiastun bądź program o filmie Space Taxi z tego co pamiętam to była niemiecka parodia Star Treka.

Swoją drogą zazdroszczę Niemcom, że mają tyle Treka w TV, a jednocześnie ubolewam, że nie uczyłem się tego języka.

Arecki
    Participant

Dla tych, co jeszcze nie widzieli, chcą jeszcze raz zobaczyć lub nagrać, kanał TVN 7 wyemituje 29.10.2004 o godz. 21:10 film Star Trek - Pierwszy Kontakt :). Powtórka nastąpi 31.10.2004 o godz. 16:45.

Z pewnością w niedługim czasie pojawi się też Insurrection. Tłumaczenie na pewno to samo, co na TVN-ie, więc chyba nie będzie kolejnych powodów do narzekania. A i pora emisji wyśmienita. Pozostaje jeszcze mieć nadzieję, że wkrótce pojawią się inne filmy.

Gosiek
    Participant

W piątek, 26 listopada o godzinie 20:10, na TVN7 będzie można zobaczyć Star Trek Insurrection , dwa dni później - w niedzielę - powtórka. Szczegóły w forumowym kalendarzu.

Oprócz tego ta sama stacja pokaże w najbliższym czasie dwa klasyczne filmy fantastyczne:

20 listopada o godz. 20 Superman - klasyka z 1979 roku, Christopher Reeve w roli tytułowej.

24 listopada o godz. 23:30 - Nieustraszeni zabójcy wampirów w reżyserii Romana Polańskiego, czyli coś dla miłośników grozy i śmiechu równocześnie. 😉 A w tle świetna muzyka Krzysztofa Komedy. Polecam.

Gosiek
    Participant

25 stycznia o godzinie 21:00 Canal+ pokaże Star Trek Nemesis, a następnie powtórzy emisję 30 stycznia o 15:15. Więcej szczegółów w forumowym kalendarzu.

GWYNBLEIDD
    Participant

Uwaga! Gratka dla milosnikow Terry Farrell czyli Jadzi Dax z serialu DS9. Tym razem bedziemy ja mogli obejrzec bez plamek na szklanym ekranie 😉 We wtorek 22 marca o godz. 20:55 na antenie TVP1 bedziemy mogli podziwiac jej gre w thrillerze Kod 11-14 emitowanym w cyklu "W krainie dreszczowcow". Nasza Jadzia zagra tam jedna z glowych rol. Milego ogladania 😉

Barusz
    Participant

Czwartek, 31 III '05, 21.00, TCM (zakładam, że wszyscy wiecie ale na wszelkim wypadek napiszę, że to to co leci po Cartoon Network) "Zakazana planeta" ("Forbidden Planet"). Klasyka klasyki. 1956 r., scenariusz wg jednej ze sztuk Szekspira (nie piszę której by nie spoilerować 😉 ) i zaskakujący Leslie Nielsen jako kapitan ziemskiego statku. Gdyby nie ten film TOS pewnie wyglądałby inaczej. Więc, jeżeli ktoś lubi Kirkowskie klimaty...PS: mi ten film przypomniał się, gdy oglądałem jeden z późnych TOSów i jeden z pierwszosezonowych Entków.

Liquid
    Participant

Dzisiaj tj 2.04 na TVN 7 o godz 20.00 jest emitowany film pt. Święty związek. Reżyserem filmu jest Leonard Nemoy.PS: Dziś w programie Top Gear na TVN Turbo pokazywany był pojedynek (czyli kto szybciej przejedzie okrążenie) W szranki staneli Darth Vader, Klingon, Ming, i jakiś robot 😉

Slawek
    Moderator

Z telewizją to my możemy się pożegnać na czas bliżej nieokreślony jak na razie... niestety...

mattik
    Participant

Tak T'rekerze to naprawde okropne... chyba umrzemy z powodu tego ogromnego nieszczescia niebycia telewizji... Jak Ty to przezyjesz?!!

Ryan
    Participant

Zaraz z tego się wyłoni osobny topic, ale niestety muszę podzielić zdanie T'Rekera. Z mojej strony to EOT, bo nie chcę walk na tle religijnym na forum.

Mav
    Participant

Z telewizją to my możemy się pożegnać na czas bliżej nieokreślony jak na razie... niestety...

[post="26377"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

No to naprawde tragedia co my teraz zrobimy ? nie ma tv..... co za bzdura po co ci ta tv, ladna pogoda lepiej na dwor wyjdz. Wszyscy wiemy z jakiego powodu jej nie ma, wiec o co wam chodzi ? juz narzekaja co za ludzie

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 156 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram