Caprica

Viewing 14 posts - 61 through 74 (of 74 total)
  • Author
    Participant

Jestem po 15 odcinku, martwi mnie wątek Aniołów Śmierci. Jakoś mało eksplatowany.

Galactica
    Participant

Ja jestem po czwartym. Przypomina mi jeden z odcinków BSG. Napięcie pod koniec spore było zwłaszcza jak Sam przyszedł do Józka. 😀

Erixin
    Participant

Zaliczone!!! Ostatni odcinek zakończony na siłę, ale doskonale rozumiem dlaczego. Bardzo żałuję że to tylko 18 odcinków, choć wyczytałem że jest kręcone jeszcze 5 dodatkowych. Wydawało mi się że SGU jest nowatorskie, ale przy Caprice jest miałkie. Szkoda że tak dobry serial zakończył się po pierwszej serii, choć może wyszło to temu serialowi na dobre.

Galactica
    Participant

Miałem nadzieję, że pokażą pierwsze sceny buntu, ale czekają na B&C. Cóż serial trzymał w napięciu zwłaszcza ostatnie odcinki. Szkoda, że był taki krótki.

Tom_Logan
    Participant

Mi to się takie coś rzuca, że producenci tych seriali powinni się przenieść do Europy i robić np premiery w różnych krajach w tym samym czasem. Wygląda tak jakby po tej stronie oceanu bardziej doceniano tego typu produkcje.

Romek 63
    Participant

Tak się właśnie zastanawiałem gdzie wy ten film oglądacie. Dobrze że Galaktica zapytał. Teraz już wiem :roll:Właśnie obejrzałem 1 odcinek. Rzeczywiście dobry i wciąga :yes:Jedyne co mnie razi to te samochody z silnikami spalinowymi wyglądające jak te z XX wieku ;D

Erixin
    Participant

Mi ta stylizacja odpowiada, fajnie bo serial nie będzie się tak szybko starzał jak bywa w przypadku innych produkcji. No chyba że jest to totalny kicz jak w przypadku "Pamięci Absolutnej" tutaj można troszkę przymrużyć oko.

Diabeu
    Participant

Tak się właśnie zastanawiałem gdzie wy ten film oglądacie. Dobrze że Galaktica zapytał. Teraz już wiem 🙄

No ja raz wspomniałem o pobieraniu plików z internetu, to mnie chyba Piotr opieprzył o propagowanie piractwa 😛

A w starszych tematach widzę całe setki postów o torrentach i forach warezowych ;D

Piotr
    Keymaster

Ty się nie wymądrzaj, tylko grzecznie pisz posty. ;>

Diabeu
    Participant

13 odcinków za mną, i pomimo pewnych dłużyzn czy nadużywania niepotrzebnie holonetu, jest to dobry serial.Mam tylko nadzieję, że przez te ostatnich 5 epów będzie mi dane zobaczyć stworzenie pierwszego organicznego cylona, i że będzie to Zoe.

Cross
    Keymaster

Niestety, a dodatkowo ucięto serial w najciekawszym miejscu bieżącej fabuły.

Diabeu
    Participant

No finał widać, że zmieniony na szybko, ale przynajmniej w miarę zamknęli całość, nie miałem uczucia chamskiego cliffhangera.A w tym momencie oglądam Blood And Chrome, jestem w połowie i jest także przyzwoicie.

Q__
    Participant

Rowan J Coleman o Caprice (serialu):
    https://www.youtube.com/watch?v=hPoqxGepG6E

I o ewolucji ekranowego wizerunku 12 Kolonii:
    https://www.youtube.com/watch?v=4vtyS9Pamis

Q__
    Participant

Gwoli przypomnienia - dość fajnego - religijnego wątku tytułowej serii:

Viewing 14 posts - 61 through 74 (of 74 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram