Caprica

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 74 total)
  • Author
    Participant

Dotarłem do 8 odcinka, nadal mi się bardzo podoba. Najciekawsze dla mnie jest nakreślenie odmienności kulturowej poszczególnych kolonii i wpływ jaki ma to na poszczególne jednostki. Co do politeizmu i monoteizmu.... czegoś mi brakuje. Smaczku całemu serialowi dodaje stylizacja na lata 50/60 w US w połączeniu z technologiami które tak bardzo nie odbiegają od współczesności.

Galactica
    Participant

Zadam głupie pytanie; gdzie ogladacie Caprica'ę ❓ Szukam i nigdzie nie ma by oglądnąć on-line.

Erixin
    Participant

ja oglądam dzięki TnT torrent

Lo'Rel
    Participant

Albo TUTAJ 🙂

Galactica
    Participant

Albo TUTAJ 🙂

Dzięki Ci dobry człowieku.

Lo'Rel
    Participant

Proszę bardzo 🙂

Galactica
    Participant

Jestem po pilocie.Pierwsze moje wrażenia są mieszane. To nie BSG, ale William Adama już jest 🙂 Obaczy się co będzie dalej.

Cross
    Keymaster

Z Capricą jest tak, że trzeba poczekać aż się wyklaruje tło historii, potem akcja nabiera tempa.

Galactica
    Participant

Zazwyczaj jest tak, że początki bywają nudne, ale nie zawsze.Ale błędów narobiłem w poprzednim poście, ale już poprawiłem 🙂

Flashbones
    Participant

Mi zostało dwa odcinki do końca, Caprica z każdym odcinkiem coraz lepsza, a ostatnie odcinki są bardzo dobre.

Erixin
    Participant

Dla mnie bardzo nowatorskie podejście do seriali SF. Nie jest to Czterech Pancernych w kosmosie, jak w przypadku SG 1 czy SG:A co jest wielkim plusem. Mafiozo homoseksualista też nie zdarza się zbyt często w filmach, a zarysowanie kultury Taurończyków jest fenomenalne.Mógłbym się rozpisywać w superlatywach na temat tego serialu dłużej, ale lepiej nie przesładzać:-) Ciesze się bardzo że scenarzyści próbują wyciągnąć SF z getta. Mam nadzieje że kolejne seriale będą tak wyważone jak ten.Nie przepadałem za BS ani za wersją z lat 70 ani tą dzisiejszą, Capricą jestem zauroczony. Teraz na BS spojrzę bardziej przychylnym okiem.

Galactica
    Participant

Jestem po 3 odcinku, a serial jest coraz lepszy i mnie coraz bardziej wciąga.Nie wiem już dlaczego zdjęli Caprica'ę, ale mają co żałować. Jeżeli B&C będzie bezsensowną rozwalanką to mi ich szkoda.

Tom_Logan
    Participant

Musisz wziąć pod uwagę, że nie robią tego dla nas tylko dla amerykańskiego widza. Dla nich najważniejsza jest oglądalność w dniu premiery, a że Ci tego nie kupili to serial poleciał. Ostatnimi czasy w Stanach w ogóle kiepsko przendą serie sci fi. Na topie są seriale kryminalne.

Galactica
    Participant

Ocenianie serialu po jednym odcinku nie jest zbyt inteligentne. Jak pisałem, po pilocie miałem mieszane uczucia, to teraz z odcinka na odcinek serial podoba mi się coraz bardziej.

Tom_Logan
    Participant

Ale nie chodzi o pierwszy odcinek tylko o oglądalność każdego odcinka w dniu premiery. A ta leciała na łeb. W kulminacyjnym momencie miała poniżej miliona a to z perspektywy stacji już sięganie dna. Osobiście tego nie rozumiem ale kto zrozumie amerykańskiego widza.

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 74 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram