Forum Fantastyka Gry Gry Star Trek Bridge Commander: Enemies of Life - problem

Bridge Commander: Enemies of Life - problem

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • Author
    Moderator

Mam mały problem. Zainstalowałem sobie mod do BC "Enemies of Life". Wszystko było dobrze poza faktem, że gra miała mase bugów. Potem na stronie http://www.bcfiles.com znalazłem łatkę do tego dodatku. A, że dodatek świetny no to ściągam. Zainstalowałem i wszystko na pierwszy rzut oka jest w porządku - jest nowa muza, inne mundury ale... do wyboru mam tylko okręty ze zwykłego BC podczas gdy powiniennem mieć inne...Wie ktoś może o co chodzi i jak sobie z tym poradzić??Byłbym wdzięczny za pomoc.

Reyden
    Participant

zobacz w cofigure>mutators czy wszstko jest tam zaznaczone

Slawek
    Moderator

Już sobie poradziłem. Mam za to inny problem :P. Jak w walce bierze udział większa ilość okrętów (czasem nawet 4) to po jakimś czasie gra zaczyna cholernie ciąć mimo, że chodziła ładnie wcześniej. Nie zależy to chyba od grafiki bo tak samo to chodzi przy dobrej rozdzielczości i przy minimalnej.

Reyden
    Participant

co do tego problemu to u mnie na Duronie 700 , 320 MB ramu SDR , GF2MX i sterach Omega , gra sie nie zacinała przy dużej ilosci statków ( może dlatego że ta duża ilość to były promy i transportowce vs. K'Vort ) Mod ma jeden bug - przy części jednostek gra niechce się ładować

Slawek
    Moderator

Tzn. nie to, że gra tnie od razu. Mam powiedzmy Borg Cube vs 6 federacyjnych okrętów. Najpierw gra chodzi ładnie a po minucie mam 0,3fps... czasem jak poczekam (kilka minut?) to spowrotem się robi dobrze, potem znowu tnie... I nie zależy to od rozdzielczości bo sprawdzałem... nie wiem co jest.

Reyden
    Participant

Tzn. nie to, że gra tnie od razu. Mam powiedzmy Borg Cube vs 6 federacyjnych okrętów. Najpierw gra chodzi ładnie a po minucie mam 0,3fps... czasem jak poczekam (kilka minut?) to spowrotem się robi dobrze, potem znowu tnie... I nie zależy to od rozdzielczości bo sprawdzałem... nie wiem co jest.

Przypomniało mi się że mam tez low-pc fix zassaane i zaisntalowane , mozę dlatego gra sie nie tnie , jak grąłem jakis czas temu na samym modzie ver. 1.0to przy 4 jednsotkach w grze nie dało się grać , teraz mam wersję 1.1 ( 1.0+1.01+1.1 +| low-pc fix )

Slawek
    Moderator

Hmm... ten low pc fix o ile dobrze kojarze zmienia obrazek podczas wczytywania. Mam to zainstalowane i niezbyt pomogło...

Coen
    Participant

Hmm..a to dodatek z kampania cała czy tylko nwoe

Slawek
    Moderator

Sporo nowych okrętów, mostków, rodzajów broni, trochę przemieniony system gry itp...

Coen
    Participant

A wypisał byś konkretnie co ciekawego mamy? Zwłaszcza po klingońskiej stronie

Reyden
    Participant

A wypisał byś konkretnie co ciekawego mamy? Zwłaszcza po klingońskiej stronie

Po stronie KSO są tylko Vor'Cha , K'Vort i B'Rel

Sa tęz 3 nowe misje :

1 . walka Ent-D z Bop z Geneartions

2 . Sovek + 2 x Valdore vs. Scimitar

3. Sovek vs. 2 x Sona Battleship

Reyden
    Participant

T'Reker , Coen : Próbowaliście walczyć przeciwko Valdore ??Ten okret jest niesamowice zwrotny 😯 😯 , BoP to ledwo mogłem go trafić czasami , taki balet potrafił Valdore robić 😕 😯 😯 🙄

Slawek
    Moderator

Tak, grając Borg Cube :P.I raczej tego już nie sprawdzę bo gre skasowałem, ale wierze na słowo.

Slawek
    Moderator

Mam pytanko - czy w Enemies of Life można grać w multiplayer? Tzn. czy potrzebuje jakiś dodatków/patchy/czegokolwiek aby grać w MP?? Powiedzmy, że zakładam serwer to mam te nowe okręty?? Bo przy innym modzie nie miałem, a teraz nie wiem czy dawać kumplowi ten dodatek bo nie wiem czy pogramy czy nie.

O`mus
    Participant

Z tego co mi wiadomo, teoretycznie (znaczy sam tego nie widziałem) da się przez net grać na wersji moda 1.2. Coś tam nawet na stronie pisali o specjalnym serwerze czy czymś takim, nie opisze dokładnie bo za bardzo w temacie nie jestem 😛

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram