Forum Fantastyka Star Trek Borg

Borg

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Participant

Pod tym adresem: link znajdziecie bardzo ciekawy film dokumentalny w trzech częściach poświęcony tej rasie.

Slawek
    Moderator

Bardzo fajne. Mogliby zrobić takich więcej, np. o Klingonach czy Romulanach.Ale da się to gdzieś ściągnąć? Bo tam tylko oglądnąć moge...

Krusty
    Participant

Mi też się nie udało tego ściągnąć więc chyba nie ma takiej możliwości... może jak poczekamy troche to gdzieś indziej się to pojawi. I też chętnie zobaczyłbym więcej tego typu dokumentów.

kryzysik
    Participant

A mi udalo sie to zapisac 😮 😀 Wystarczy odtworzyc to w OuickPlayerze i poczekac az zbuforuje caly plikwowczas plik ten mozna znalezc w plikach tymczasowych przegladarki jako costam.mov i skopiowac sobie THAT'S ALLProste jak barszcz 🙂

Slawek
    Moderator

No właśnie tak też próbowałem robić ale w tempie nic nie znalazłem. No cóż, jeszcze popróbuje.

kryzysik
    Participant

Trzymam kciuki 😀 Jak ci sie nie uda to daj znac, moze ci to jakos przesle 🙂

Gosiek
    Participant

Na początek taka mała uwaga, jeśli ktoś jeszcze nie oglądał to uprzedzam, że film zawiera liczne spojlery, zwłaszcza dotyczące Voya i jego zakończenia, trochę też z TNG.

A teraz do rzeczy: filmik rzeczywiście fajny i nawet ciekawy, ja też chętnie obejrzałabym podobne 'produkcje' o innych rasach pokazywanych w treku, materiałów do ich stworzenia z pewnością nie brakuje. 😉

Co do ściągnięcia na dysk - po obejrzeniu całości w QuickTime Playerze plik zapisuje się w folderze Temporary Internet Files (w WinXP ścieżka dostępu wygląda mniej więcej tak: C:Documents and SettingsXYZUstawienia lokalneTemporary Internet Files, gdzie XYZ to nazwa użytkownika) pod nazwą 300k lub 56k z rozszerzeniem *.mov, w zależności od tego jaką prędkość transmisji wybraliśmy rozpoczynając oglądanie. Rozmiary poszczególnych cześci dla 300k - od 17 do 28 mb, całość 71 mb. :mrgreen:

Btw, oglądanie wersji 56kb trochę mija się z celem - obraz jest mniejszy niż pudełko zapałek... 😐

Krusty
    Participant

Jest jescze druga możliwość a mianowicie można ściągnać torrenta - link

- plik waży 48 MB i są to trzy cześci razem średniej jakości.

kryzysik
    Participant

Zgadzam sie calkowicie 😀 Wszystkie drogi sa dobre byle prowadzily do szczesliwego konca 😀

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram