Blender

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Participant

Witam wszystkich, od jakiegoś czasu ponownie bawię się blenderem, wczoraj niespodziewanie jednak wyskoczył mi jakiś błąd, może coś nacisnąłem i stąd taki efekt, mianowicie przy rozciąganiu jednej krawędzi jedna ze ścian się załamuje:

bład

Może jest wśród nas ktoś, kto dobrze zna Blendera? Moja wersja 2.78

A tutaj coś bardziej udanego 😉

Oberon

Oberon Engine

Q__
    Participant

A tutaj coś bardziej udanego 😉

Widzę, że wciąż lubisz kelvinowe designy w wersji axanarowej 😉 .

Slovaak2226
    Participant

Axanarem nie sugerowałem się wcale, model tworzyłem w oparciu o grafikę Meshweaver - F.Passaro i film z 2009 + kilka swoich przemyśleń (których będzie więcej jak już stworzę bazę opartą na grafikach i filmie). Tak się złożyło że z filmów od 2009 roku jedynie Kelvinowskie okręty bardzo mi się spodobały, tak dosłownie, akceptowalne jest tylko 2 minuty z filmu z 2009 roku, plus sceny mostka i okrętów na tym samym spodku co Kelvin. Niestety to co powstawało po ST: FC było słabe, porównajmy jakość modeli z TMP i z bitwy z Klingonami z Discovery.

Ten model zrobiłem przypominając sobie wiele rzeczy z Blendera, a teraz robię go od nowa bo znalazłem kilka rozwiązań by był jeszcze lepszy no i zawiesiłem się nad "garbem" za mostkiem ze względu na powyższy błąd. Ten model to niemal dwa tygodnie prawie bez przerwy 😉

Muszę jednak zauważyć że Strange New World pokazał bardzo ciekawą konstrukcję - Farragut, Kirk to porażka ale Farragut bardzo dobry model. Enterprise, no cóż, fani stworzyli kilka lepszych ulepszonych TOSowców.

Q__
    Participant

że Strange New World pokazał bardzo ciekawą konstrukcję - Farragut

Odcinek TrekYards o nim 😉 .
    https://www.youtube.com/watch?v=qDQ-sy0wGxQ

Kirk to porażka

Prawda, jakiś taki bez pary... Na tym tle Pine'a wspomina się (prawie 😉 ) z sentymentem...

Slovaak2226
    Participant

Przeszkadzało mi że na siłę próbują zrobić z niego wielkiego militarnego geniusza, choć pierwsza jego akcja kończy się zniszczeniem okrętu (lub 24 miesiącami w stoczni), nikt a już Kirk w szczególności się nie zająknął o tej stracie, o niewątpliwej śmierci sporej części załogi. A potem, dla potwierdzenia geniusza, przypadkiem mamy całą flotę botów które można poświęcić, tak chwilę drogi obok, w zasięgu promu.

Oglądałem ten odcinek, kilka razy 😉

Q__
    Participant

Oglądałem ten odcinek, kilka razy 😉

Spodobał Ci się, czy tylko go uznałeś za godny analiz? 😉

Slovaak2226
    Participant

Kończę budowę drugiej wersji pokazanego wcześniej modelu, nauczyłem się kilku rzeczy których mi wcześniej brakowało i kilka elementów zostało mocno poprawionych ale znów jest zagadka nad śluzami po obu stronach nadbudówki.

Jak sobie wyobrażacie wejście na pokład admirała gdyby prom orbitalny był zacumowany w taki sposób, nachylenie 33 stopnie.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram