Forum Fantastyka Gry Gry Star Trek BC - problem

BC - problem

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 46 total)
  • Author
    Participant

Mam mały problem z BC. Po wczytaniu nowych okrętów i map nie ma dzwięku "warp flash" .Jest to nieco dziwne ponieważ gdy jakikolwiek statek uruchamia silniki przed wejściem w nadprzestrzeń odgłos wchodzenia w warp "enter warp" istnieje. Jednakże późniesze załamanie przestrzeni czyli poprostu mówiąc błysk nie posiada tego dzwięku. Nie moge się z tym uporać. Wszystkie modyfikacje, patche i mapy ściągałem z bcfiles.com.

Jeszcze jedno pytaneczko! Czy orirntuje z modem "Multisolsystem Nanofx" ?

Z góry dziękuje za pomoc.=/2=

Max...

Mirmil
    Participant

Sciagnalem BC plik iso z torrenta. Nagralem na plytke i zainstalowalo sie bez problemu. Obejrzalem intro, wpisalem imie i ustawilem poziom trudnosci. Dalem start i wyrzucilo, ze nie moze znalezc plyty i mam wlozyc plyte do napedu. Co z tym fantem mozna zrobic??

Zeal
    Participant

Odpowiedź na PM - żeby nie bylo...

ARES
    Participant

witam mam pytanko w sprawie gry BC otóż zainstalowalem patch 1.1 do tej gry i podczas próby zagrania w Multiplayer pokazuje sie "file mismatch/Akira.pyc" nie wiem o co chodzi bo przed patchem multi działał choc czasami pojawiał sie komunikat "yor version...coś tam host 60" dowiedziałem sie że trzeba zainstalowac patcha z wersją 1.1 no i teraz to sie pojawia wie ktoś o co chodzi???? PS mam zainstalowane BC Mod packager i BCMI.net

Admirał Małecki
    Participant

Jest jedna rzecz jaką możesz zrobić. Odisntalować Mody, Packagera i Installera a pójdzie ci normalnie. Eventualnie możesz zrobić podobnie ale zainstalować po tym jakiś modpack. A i jeszcze jedno - Unikaj XFS ( opisałem ich na forum ).

ARES
    Participant

thx pomogło teraz se śmigam w przestrzeni heh jeszcze raz thx masz u mnie piwo heh 😀 no nic lece zostało pare okrętow do zniszczenia

Admirał Małecki
    Participant

Proszę bardzo. Polecam się na przyszłość. I jeszcze jedno: Omijaj XFS!

Mav
    Participant

Mam mod packered, ale nie wiem jak wgrywac nowe okrety do BC.

Automatyczny mod instaler mi nie dziala, mogl by ktos pomoc ?

Z gory dzieki za pomoc.

Juz wszystko dziala, instalacja modow okazala sie latwiejsze niz myslalem.

pomidor
    Participant

CZesc

mam star trek bridge commander z wiadomego zrodla

daje new game i mi wyskakuje zeby wlozyc cd

szukalem cracow ale maja po kilnaset mega 😮

mogl by mi ktos pomoc ? czy to trzeba taki durzy sciagnac czy moze nie ? albo skad sciagnac

z gory dzienkuje

Admirał Małecki
    Participant

Są mniejsze. Ale proponuję ci sprawdzić CD zanim się zaczniesz bawić w crackowanie. Proponuję profilaktyczne przemycie płytki chłodną wodą z mydłem. Ja tak czyszczę i płytki mi czyta bardziej niż lepiej. Ja na razie nie pamiętam gdzie cracka do swojej zdobyłem.

pomidor
    Participant

to nie przez plytke, gdyz jest funkiel nowa nie smigana, jeszcze ciepla. wyzej w poscie jest odpowiedz "Odpowiedź na PM - żeby nie bylo... "tylko nie wiem co to jest PM :/

Piotr
    Keymaster

PM to prywatna wiadomosc (Private Message) taka sama, jaka dostales dzis od Moderatora, ;>A w sprawie gry, szukales cracka na plycie? 😛

pomidor
    Participant

a skad wiesz ze dostalem wiadomosc? wlasnie kurcze nie zabardzo znam sie na forach a dotego to jest takie wielki

a co do gry to pierwsze co zrobilem to tam szukalem ale nie ma 🙁

moze jak to jest plik niedurzej wielkosci to by mi mogl ktos wyslac

Slawek
    Moderator

Kilkaset megabajtów?? To co ty za cracka wyszukałeś? Crack do BC zajmuje niecałe 2MB. Spokojnie można go znaleźć na eMule i tym podobnych programach (dla desperatów Kazaa).

Hind24
    Participant

Mam chyba maly problem poniewaz sciagnolem sobie z fileplanet pare dodatkowych okretow do Star Trek Bridge Command, wgralem je do odpowiednich folderow. I co wlanczam gre biore Quick Batlle i nie mam ich do wyboru, moze wiecie co i jak mam zrobic aby nimi polatac 🙁

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 46 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram