Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Star Trek Państewka Bajoranie na pokładzie

Bajoranie na pokładzie

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • Author
    Participant

Mamy chętnego do dołączenia do naszej gry. 🙂

Jako że dość jasno scharakteryzował preferowaną rasę, która dotychczas była jednosektorowa, muszę dać Wam prawo wypowiedzi w tej sprawie.

Są to Bajoranie, nagle by urośli do międzygwiezdnej potęgi. Jest to bardzo duża zmiana, która może zakłucić obecny balans, więc chcę się spytać co o tym myślicie i czy nikt nie ma nic przeciwko?

fluor
    Keymaster

Myślę, że nie zakłóci to balansu 😉

Dinuirar
    Participant

Osobiście nie mam nic przeciwko, ale fabularnie fajnie by było to jakoś uzasadnić.

Yoko Hino
    Participant

Sensownie, to chyba nie... no to może tak:

Zwalmy wszystko na Krenim. 😀

Nijaki Annorax stworzył broń temporalną celem uczynienia Krenim władcami galaktyki, a inne rasy podanymi Króla Joffreya. Swoją broń przetestował na Bajoranach. Nastały wielkie wojny, całe rasy były wymazywane, śmierć ponosiły miliardy istot. Do czasu aż flota Federacyjna pod wodzą nijakiej Kaśki unicestwiła Krenimską broń temporalną przywracając normalną linie czasową. Z małym błędem, którego po zmianie linii czasowej, jak i samej broni temporalnej nikt już nie pamięta.

Alternatywą jest wybryk Q, ale sądze że pierwsza wersja lepsza.

Doro
    Participant

Proponuje graczom ktorzy nie otrzynmali wiadomosci od Rządu Bajor sprawdzic filtry spamowe na mailu.

fluor
    Keymaster

Z praktyki Klingonów mogę powiedzieć, że czasem zajmuje trochę czasu otrzymanie odpowiedzi od niektórych państw.

Doro
    Participant

Troche dni, troche tygodni ... 🙂

Dinuirar
    Participant

Hegemonia Kzinti nie otrzymała wiadomości od Rządu Bajor. Filtry spamowe sprawdzone, też nic nie ma.

Doro
    Participant

Oczywiscie dotyczy to państw, z ktorymi ów rzad ma kontakty 🙂

Yoko Hino
    Participant

W sumie to samo miałem napisać 😉 ,  jeszcze się nie spotkaliście na mapie. Oboje jesteście nowi w tej galaktyce, jeszcze sporo przed Wami do odkrycia. 😀

Przy okazji oficjalnie witam nowego gracza i Państwo Bajoran.

fluor
    Keymaster

Wasi ambasadorzy na pewno spotkają się na dworze Imperatora, jak tam dolecą oczywiście 😉

Doro
    Participant

Coz, nasze okrety nie sa moze najszybsze, ale kiedys doleca... 😉

Dołączona grafika

Yoko Hino
    Participant

Zakładając że to Cudo rozpędzisz do 1 impulsowej (0,3 predkości światła), do Imperium Klingońskiego dolecisz za 76800 tur.   😆

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram