Forum › Fantastyka › Star Trek › Aktualizacja Strony POGF
Mam pytanie: czy i kiedy przewidywana jest aktualizacja strony POGF? Chodzi mi zwłaszcza o dział dotyczący spotkań klubowych, w którym duża część informacji jest nieaktualna lub niedokładna (wystarczy sprawdzić info o Małopolsce, Kujawach czy Zachodniopomorskim), co z pewnością nie ułatwia potencjalnym chętnym trafienia na takie spotkanie.
Dobre pytanie. Szczególnie np. w Małopolsce jest to rażący problem. Pod "naszym" imieniem ciągle firmowany jest martwy Laykonick. Już niedługo będziemy mieli pełną, działającą stronę, wszystkie informacje o nas są tu, na Forum, czy tak trudno zmienić dosłownie jeden link? Nie trzeba z tym chyba czekać do zmiany "międzymordzia"?Ostatnio rozpocząłem na własną rękę (z błogosławieństwem Namiestnika) przygotowywanie spisu osób zapisanych do POGF a przemieszkujących w Małopolsce. Lista ta zostanie zweryfikowana na poczatku października poprzez próby nawiązania kontaktu. Proponowałbym, aby odpowiedzialni ludzie z pozostałych województw przygotowały się do podobnej weryfikacji - usuwania "martwych dusz" i wciągania do działalności na własnym terytorium.PS No i mamy 1 września, a stary serwis dalej straszy :)9 września... :)16 września... ... 🙂 :)27 września... ... ...:) 🙂 :)9 października ... :(20 października ... ... 🙁 :(01 listopada ... ... ... 🙁 🙁 :(24 listopada ... ... ... ... 🙁 🙁 🙁 🙁 [ale jestem upierdliwy...]10 grudnia, nooo, to może niedługo święty Mikołaj z worka wyciągnie :]
A serio, czy możemy się spodziewać zmian w niedalekiej przyszłości, czy też dowództwo czeka na premierę ST: The Beginning, by móc zacząć wszystko od początku? :>Wczoraj zostałem zapewniony, że stronka, cytuję: "będzie". 🙂
Czy w ogóle POGF jeszcze działa? Bo tak: stronka bez aktualizacji, aktualność danych tak na rok 2002 itp. itd.
W POGF obecnie organizowane sa wybory kapitanskie, ale nie wiadomo czy beda kandydaci. 😉
aktualność danych tak na rok 2002 itp. itd.
Ten temat był już poruszany, nie tylko tu, ale przede wszystkim na listach POGFowych - odzew od kapitana i jego ekipy (o ile takowa istnieje) był zerowy. A to było w październiku na @polityka - link. I od października tzw. dowództwo nie miało czasu/ochoty/pomysłu jak zrobić aktualizację danych o regionach, a podobno kontakt z terenowymi ma i utrzymuje.
A czy POGF działa? Działają raczej regiony (kilka z nich) - każdy w swoim zakresie, natomiast całościowo nazwałabym to trwaniem przechodzącym w powolną i długotrwałą agonię. Na tyle zaawansowaną, że niektórzy myślą, iż pacjentowi potrzebna jest eutanazja. ;>
Moim zdaniem przyzwoicie prowadzona strona klubowa jest jedyną rzeczą mogącą zapobiec jego upadkowi. Czasy mamy takie jakie mamy - ogólnopolska społeczność musi opierać się na internecie, a osobiste znajomości i spotkania powinny być uzupełnieniem, odwrotnie się nie da. Obecnie głównym medium, na którym można się dowiedzieć co w POGF-ie piszczy są listy mailowe, które podobnie jak IRC ustępują obecnie miejsca forom internetowym i komunikatorom. Nie chcę tutaj dyskutować wyższości jednych rozwiązań nad drugimi pod względem technicznym. Fakty są jednak takie, że na listach praktycznie nie pojawiają się nowe twarze, a większość członków to malkontenci wspominający "jak to było dawniej" i wykłócający się o brudy sprzed lat. Tymczasem otwarcie nowego forum na startrek.pl bardzo szybko przyciągnęło kilkunastu aktywnych (nie tylko internetowo) trekkerów i wiele osób udzielających się sporadycznie. A przecież już wcześniej istniało (i dalej ma się dobrze) to forum. To najlepiej świadczy o sile dobrze prowadzonej strony. Tymczasem na gwflota.com tsraszy news sprzed prawie roku oraz lakoniczne i rzadko aktualizowane dane. Trudno się dziwić, że niewielu osobom chce się przez to przekopać i dodtrzeć do niewielkiego linku "listy dyskusyjne".
Heh... ale z tego co widzę stronki regionalne też świeżością nie grzeszą :] Heh... sam nie wiem czy ktoś chociaż z POGF we Wrocławiu - gdzie grupa była silna - się ostał... a co dopiero w innych regionach... a wyciągania brudów sprzed lat i wspominania dziejów się nie powstrzyma. Taka polska natura....
Ręce opadają.Dane o regionie mamy zaktualizowane i w każdej chwili mogą być przesłane. Tylko KOMU?Strona Laykonicka to trup z szafy, który straszy, podczas gdy nasza skromna, ale wciąż świeża stronka Tiberiusa znana jest tylko bliżej wtajemniczonym.Nie mówiąc już o głebi wsparcia jakie otrzymaliśmy i otrzymujemy od centrali w ramach projektu Horizon :]Co do wyborów, to o ile mi wiadomo, wybory będą, lecz o kandydatach nie ma co marzyć :]Eutanazja? Po co? Zacytuję znane hasło z wielu horrorów: "Jak zabić coś co nie żyje?"
Witam 🙂 Wreszcie zalogowalem sie na TSS po roku :PStan strony jest nastepujacy - brakuje nam grafika tylko,bo sama strona od dawna jest juz gotowa. Wystarczy,ze bedziemy mieli ten graficzny interface i wszystko mozna wrzucac,mysle ze dzial spotkan terenowych jest w miare dobrze rozwiazany,przez fakt ze oficerowie terenowi sami moga sie logowac i zmieniac wszystkieinformacje.c.
Uwaga, teraz będę złośliwy:
"http://www.gwflota.com/ - prawie jak aktualizacja"