Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Accolades: s7
Wyszedłem z założenia, że informacje nie muszą być potwierdzone przeze mnie. Wystarczy "wiarygodne" źródło z wszystkimi szczegółami, np. wpis w tym wątku, dopytanie o szczegóły osoby, która już coś zdobyła, czy STO Wiki. Albo przypadek datachipów - jeśli zdobyłem kartkę i pojawiło acco grupujące z ilością kartek w opisie to jestem pewien, jakie acco istnieją nawet, jeśli ich nie zdobyłem (ile jest kartek w rozdziale). W moim opisie czarny kolor wcale nie oznacza, że dane acco już mam. 🙂 Dużo mi jeszcze brakuje.Innym kolorem ustawiłem informacje niepewne, np. ktoś wspominał o acco, ale nie podawał szczegółów (ilości punktów czy kategorii). Tak właśnie jest w przypadku "Savior". Wydaje mi się, że warto jest o nim wspomnieć - dzięki temu osoby polujące na accolady będą miały jakieś wskazówki, szybciej je zdobędą i szybciej potwierdzą.
Wersja 1.0 gotowa ;)Uwzględniłem uwagi i mam nadzieję, że teraz będzie dobrze.
Snowball Hero - można dopisać, że jest za 30 punktów.
The Last Days of Dewans: 20pktThe Last Days of Dewans pt.1-8: 5pkt
Odczytywałeś tablicę, beam out i jeszcze raz plansza?
Odczytywałeś tablicę, beam out i jeszcze raz plansza?
nie, to nie działało - przechodziłem instancję "do oporu"
Jakim cudem udało Ci się zebrać wszystkie data chipy z Romulusa? 🙂 Ja od półtora tygodnia dostaję w kółko kartki z pierwszego albo trzeciego rozdziału... Gdyby nie dobroć Faba, to pewnie piąty i szósty rozdział miałbym nie rozpoczęty...
A co do "Last days of Dewans":
nie, to nie działało - przechodziłem instancję "do oporu"
Nie trzeba przechodzić planszy. Po wejściu do jaskini wystarczy popatrzeć na mapę i od razu wiadomo, czy w tej instancji jest interesująca nas tablica. Jeśli w jaskini jest tablica, którą już przeczytaliśmy, to na mapie nie będzie zaznaczona. Natomiast jeśli trafiliśmy na instancję z tablicą jeszcze "nieruszoną", to będzie zaznaczona razem z innymi celami do wykonania.
Przy okazji: opis acco "Last days of Dewans" w grze jest skopany. Nie należy się tym przejmować - to tylko opis. Tablice i acco są liczone poprawnie.
Jakim cudem udało Ci się zebrać wszystkie data chipy z Romulusa? 🙂 Ja od półtora tygodnia dostaję w kółko kartki z pierwszego albo trzeciego rozdziału... Gdyby nie dobroć Faba, to pewnie piąty i szósty rozdział miałbym nie rozpoczęty...
nie wiem, miałem fart. parę sztuk (może 5 albo 6) kupiłem po okazyjnych cenach (~350k), zaś ostatnie dwie brakujące, po ~800k - bo już po prostu nie chciało mi się za tym złomem latać.
Dodałem:
-Task Force Omega (10) (uzyskać T5 reputacji Omega - Borg) w kategorii General Accolades.
-Adapted Commando (100) (zebrać 3 części setu Adapted M.A.C.O. set Mk12)
-Romulan Star Empire (Tier 5) (50)
Dodałem:
Kategoria "Story Accolades"
-Savior (10) - uratować w sumie 100 osób w czasie jednej gry "Mine Trap"
Trzecia rocznica to nowe accolade:
Kategoria: General accolades
Łącznie misja daje 140 punktów (być może więcej)
Edit: Oficjalne forum i kolega Ugand wspominają o jeszcze kilku. Potwierdzam istnienie:
Czyli za misje możemy dostać łącznie 170 punktów. Ta liczba może jeszcze wzrosnąć.
- 10 pkt - Alternate Allies - porozmawiać z wszystkimi postaciami w Tholiańskiej "kantynie" 🙂 na początku misji,
Nie zaliczyło mi tego.
- 10 pkt - Now You C Me - to mi sprawiło trochę kłopotu... Na przejściu od bazy do Ambasadora (tam, gdzie są pola siłowe) nie zatrzymać się i nie ruszać niczego przez ok. pół minuty. Być może to kwestia lagów, ale długo się na nie naczekałem.
Wystarczy się rozejrzeć/popodziwiać Entka,
- 10 pkt - Alternate Allies - porozmawiać z wszystkimi postaciami w Tholiańskiej "kantynie" 🙂 na początku misji,
Nie zaliczyło mi tego.
Lista postaci wg posta na oficjalnym forum:
Łatwo kogoś ominąć. Ja zapomniałem o Obiseku za pierwszym razem...