Accolades: s7

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 33 total)
  • Author
    Participant

Wyszedłem z założenia, że informacje nie muszą być potwierdzone przeze mnie. Wystarczy "wiarygodne" źródło z wszystkimi szczegółami, np. wpis w tym wątku, dopytanie o szczegóły osoby, która już coś zdobyła, czy STO Wiki. Albo przypadek datachipów - jeśli zdobyłem kartkę i pojawiło acco grupujące z ilością kartek w opisie to jestem pewien, jakie acco istnieją nawet, jeśli ich nie zdobyłem (ile jest kartek w rozdziale). W moim opisie czarny kolor wcale nie oznacza, że dane acco już mam. 🙂 Dużo mi jeszcze brakuje.Innym kolorem ustawiłem informacje niepewne, np. ktoś wspominał o acco, ale nie podawał szczegółów (ilości punktów czy kategorii). Tak właśnie jest w przypadku "Savior". Wydaje mi się, że warto jest o nim wspomnieć - dzięki temu osoby polujące na accolady będą miały jakieś wskazówki, szybciej je zdobędą i szybciej potwierdzą.

FAB
    Participant

Wersja 1.0 gotowa ;)Uwzględniłem uwagi i mam nadzieję, że teraz będzie dobrze.

Smiecho
    Participant

Snowball Hero - można dopisać, że jest za 30 punktów.

Ugand
    Participant

The Last Days of Dewans: 20pktThe Last Days of Dewans pt.1-8: 5pkt

FAB
    Participant

Odczytywałeś tablicę, beam out i jeszcze raz plansza?

Ugand
    Participant

Odczytywałeś tablicę, beam out i jeszcze raz plansza?

nie, to nie działało - przechodziłem instancję "do oporu"

Ugand
    Participant

-The History of New Romulus (?)

za to także 20pkt

Smiecho
    Participant

Jakim cudem udało Ci się zebrać wszystkie data chipy z Romulusa? 🙂 Ja od półtora tygodnia dostaję w kółko kartki z pierwszego albo trzeciego rozdziału... Gdyby nie dobroć Faba, to pewnie piąty i szósty rozdział miałbym nie rozpoczęty...

A co do "Last days of Dewans":

nie, to nie działało - przechodziłem instancję "do oporu"

Nie trzeba przechodzić planszy. Po wejściu do jaskini wystarczy popatrzeć na mapę i od razu wiadomo, czy w tej instancji jest interesująca nas tablica. Jeśli w jaskini jest tablica, którą już przeczytaliśmy, to na mapie nie będzie zaznaczona. Natomiast jeśli trafiliśmy na instancję z tablicą jeszcze "nieruszoną", to będzie zaznaczona razem z innymi celami do wykonania.

Przy okazji: opis acco "Last days of Dewans" w grze jest skopany. Nie należy się tym przejmować - to tylko opis. Tablice i acco są liczone poprawnie.

Ugand
    Participant

Jakim cudem udało Ci się zebrać wszystkie data chipy z Romulusa? 🙂 Ja od półtora tygodnia dostaję w kółko kartki z pierwszego albo trzeciego rozdziału... Gdyby nie dobroć Faba, to pewnie piąty i szósty rozdział miałbym nie rozpoczęty...

nie wiem, miałem fart. parę sztuk (może 5 albo 6) kupiłem po okazyjnych cenach (~350k), zaś ostatnie dwie brakujące, po ~800k - bo już po prostu nie chciało mi się za tym złomem latać.

FAB
    Participant

Dodałem:

-Task Force Omega (10) (uzyskać T5 reputacji Omega - Borg) w kategorii General Accolades.

-Adapted Commando (100) (zebrać 3 części setu Adapted M.A.C.O. set Mk12)

-Romulan Star Empire (Tier 5) (50)

Smiecho
    Participant

Wg STOWiki Savior jest w kategorii "Story". Ciągle nie wiemy, za ile punktów.

Edit. 🙂 Za 10 punktów. Potwierdzam kategorię "Story" 🙂 Ha!

FAB
    Participant

Dodałem:

Kategoria "Story Accolades"

-Savior (10) - uratować w sumie 100 osób w czasie jednej gry "Mine Trap"

Smiecho
    Participant

Trzecia rocznica to nowe accolade:

Kategoria: General accolades

• 10 pkt - Dead Jim - przeskanować ciało w kanałach podczas misji rocznicowej
    • 10 pkt - The Wisest Tribble - pogadać z tribblem w kanałach podczas misji rocznicowej
    • 10 pkt - Temporal Treasure Hunting - przeskanować skrzynkę w kanałach podczas misji rocznicowej
    • 10 pkt - Everyone Remember Where We Parked - zwiedzić całość kanałów podczas misji rocznicowej
    • 100 pkt - Celebration: Year Three! - przejść misję rocznicową

Łącznie misja daje 140 punktów (być może więcej)

Edit: Oficjalne forum i kolega Ugand wspominają o jeszcze kilku. Potwierdzam istnienie:

• 10 pkt - Alternate Allies - porozmawiać z wszystkimi postaciami w Tholiańskiej "kantynie" 🙂 na początku misji,
    • 10 pkt - Don't Quit Your Day Job - przy uwalnianiu Enta-C przydzielić zadania: Assign Tractor Beam do Castillo, Assign Clamps do T'nae, Assign Power dla Tashy, samemu zabrać Web (czyli każdemu dać zadanie, na którym się najmniej zna...)
    • 10 pkt - Now You C Me - to mi sprawiło trochę kłopotu... Na przejściu od bazy do Ambasadora (tam, gdzie są pola siłowe) nie zatrzymać się i nie ruszać niczego przez ok. pół minuty. Być może to kwestia lagów, ale długo się na nie naczekałem.

Czyli za misje możemy dostać łącznie 170 punktów. Ta liczba może jeszcze wzrosnąć.

Piotr
    Keymaster
    • 10 pkt - Alternate Allies - porozmawiać z wszystkimi postaciami w Tholiańskiej "kantynie" 🙂 na początku misji,

Nie zaliczyło mi tego.

• 10 pkt - Now You C Me - to mi sprawiło trochę kłopotu... Na przejściu od bazy do Ambasadora (tam, gdzie są pola siłowe) nie zatrzymać się i nie ruszać niczego przez ok. pół minuty. Być może to kwestia lagów, ale długo się na nie naczekałem.

Wystarczy się rozejrzeć/popodziwiać Entka,

Smiecho
    Participant

Nie zaliczyło mi tego.

Lista postaci wg posta na oficjalnym forum:

• Franklin Drake
    • oficer inżynierii
    • D'Tan
    • oficer taktyczny
    • Morn
    • Rugan Skyl
    • T'nae
    • Va'Kel Shon
    • Obisek
    • Slamek
    • Richard Castillo
    • Tasha Yar
    • Naelan
    • Farek
    • B'Vat
    • oficer naukowy

Łatwo kogoś ominąć. Ja zapomniałem o Obiseku za pierwszym razem...

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 33 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram