Forum › Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl › Uniwersum Gry, porady i taktyka › Accolades: Delta Rising
Wiemy o co chodzi. Do rzeczy:
=== Delta Rising ===:
Kobali Prime Explorer (10):
Z misji Borg Disconnected:
Za bicie wrogów (paskudy dają teraz tylko 10 punktów za każde acco):
Za epizody:
Inne:
Oczywiście pojawiły się zbugowane, których póki co nie można ukończyć (bo nawet nie wiadomo, za co są):
=== 5 lat STO ===:
Kobali Completionistmisja ("Dust to dust") (10):
Inne::
Collective Disconnect (10) - ubić wszystkich trzech bosów i jeszcze żeby żaden z graczy nie zginął
Dzięki, dopisane.
Coś skąpią punkty w tym sezonie... Po 10 za prawie wszystko, nawet za kategorię Kill. :/
Mały update: wykryto dwa nowe accolade... Trochę zakręcone.
Podczas patrolu w systemie Gerren możemy pomóc, albo odmówić pomocy Vaadwaurom. Nasze decyzje mają wpływ na to, jak duża będzie grupka przyjacielskich Vadwaarów podczas powtarzania misji. Jeśli pomożemy, to następnym razem grupka będzie mniejsze i analogicznie z odmową pomocy.
Pierwsze acco dostaje się, gdy liczba okrętów osiągnie minimum (co osiągamy przez powtarzanie misji kilka-kilkanaście razy, za każdym razem pomagając Vaadwaurom), drugie za maksimum (analogicznie, kilka razy powtarzamy misje i odmawiamy pomocy). Oczywistym jest, że nie warto przeplatać pomocy i odmowy, bo liczba nie osiągnie wartości brzegowych...
Edit: Acco dostaje się, gdy liczba okrętów osiągnie 2 i 12.
^ Pozwolę sobie uszczegółowić:
aby zdobyć acco, trzeba zacząć od udzielania pomocy (amnestia) x 10, a potem 10 x odmówić tej pomocy.
PS. ciekawostka: gdy udzielamy pomocy, to można zauważyć, że jeden ze statków odlatuje 🙂
Uneasy Allies:
* The Admiral Doesn't Get Hands Dirty - za przydzielenie odpowiednich boffow (sci,engi,tac) do naprawy statku
* Curse Your Sudden but Inevitable Betrayal - pokonanie VanZyl w mniej niż 30 sekund
No właśnie.... Mam pytanie. 🙂
Czy oprócz Faba kogoś jeszcze interesują acoolady? Innymi słowy czy rozwijać ten wątek i dodawać nowe wpisy w przyszłości?
Zależy co rozumiesz przez "interesują".
Ja chętnie zdobywam accolades "przy okazji", jeśli wiem gdzie ich szukać, lub wiem na czym polegają, tudzież kiedy przekładają się na jakąś dodatkową nagrodę. W tej kwestii polegałem zwykle na forumowych tematach.
Nie interesują mnie jednak punkty, ani tym bardziej skupianie całej swojej rozgrywki na zdobywaniu punkcików, na które i tak mało kto zwraca uwagę, i które nie przekładają się na nic praktycznego.
Jak masz czas i chęci, to ja na pewno będę śledził aktualizacje - po prostu z innymi intencjami, niż Ty czy FAB. 😉
Ja też! Ja też! Co prawda gram tyle, ile gram i już od dawna nie latam specjalnie za acco, ale jeśli zobaczę, że mi do któregoś po drodze, to zrobię. A zobaczyć to mogę tylko tu, więc jeśli jesteś chętny kontynuować, to wdzięczna widownia tu jest. 😉