13 Flotylla "Polska"

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • Author
    Participant

13 Flotylla 'Polska' powstała w 2389, w systemie Nowy Gdańsk, a w bój ruszyła już rok później. System ten jeszcze 30 lat wcześniej leżał poza granicami Federacji, by po kilku latach znaleźć się na jej obszarze.Kolonia, jak łatwo się domyśleć, została zamieszkana przez potomków obywateli Rzeczpospolitej Polskiej, dumnie kultywujących tradycje i historię swych przodków. Kraju, który znajdował się na Ziemi, na kontynencie Europa.Dziwnym zbiegiem okoliczności kapitanowie 13 flotylli w większości rekrutowali się z tej właśnie koloni.Podobne pytanie zadał pewien oficer volkański przy uroczystości powołania jednostki, usłyszał szybką odpowiedź.-Panie komandorze jak przed wiekami tak i dziś, gdy w wentylator trafia porcja gówna a rząd krzyczy na alarm, to inteligentniejsi przybywają na polską ziemię, bo wiedzą że nic nie przeraża wroga jak szarża polskiej 'Husarii'.Należy nadmienić, iż nie jest to pierwsza formacja jaka powstała w tym systemie. Kilka lat temu Warszawa będąca stolicą Nowego Gdańska zerwała wszelkie kontakty z formacja GF, która miała zbyt duże ciągoty rojalistyczne jak na republikański system koloni.Sama 13 Flotylla jest specyficzną formacją. W przeciwieństwie do 'grup zadaniowych' lub 'bojowych' flotylla nie jest rozwiązywana po wykonaniu konkretnego zadania.Rodzaj wykonywanych zadań przez 13-kę jest bardzo szeroki: od zwiadu po szturmy ufortyfikowanych układów planetarnych. Od misji szpiegowskich po ściganie przez pół galaktyki dowolnego wroga Federacji.Gdy 13 Flotylla weźmie coś lub kogoś na cel, to łatwiej już przekonać Klingona, żeby został wegetarianinem niż pokonać 13-tkę ;)W 2409 siedziba 13 Flotylli zostaje przeniesiona do Systemu Aldebaren zlokalizowanego w Bloku Eta Eridani. Od tego czasu się rozwija przyjmując w swoje szeregi chętnych rekrutów.Zapraszamy wszystkich chętnych w nasze szeregi. Oprócz dobrej zabawy, pomocy z misjami, ogólnym doradztwie, miłej atmosfery możemy zaoferować jeszcze udział w tworzonych opowiadaniach 😀 o naszych postaciach, systemie Nowy Gdańsk, jak i całej 13-tce :)Kontakt w grze:Corvus -> @conhaeAgnes -> @agnesg77W tym wątku lub na priv (nicki jak wyżej).

Corvus
    Participant

Witam!!!Tak, tak ja jednak żyję!! 😈 Wasz ulubiony romulak prubuje rozkręcić flotkę jako szpieg w szeregach 'miłujacej' pokój Gwiezdnej Floty. Tymczasem nigdzie nie widzę wyciagniętej dłoni łaknącej łapówki? Jak to jest?Jak ktoś zainteresowany fałszywymi radami. 😈 Nieszczerymi intencjami 😈 A nawet nożem w plecy 😈 😈 To szczerze zapraszamy (nieszczerze? :twisted:)Kontakt jak u wspólniczki.... tfu koleżanki wyżej. :ir: Albo na priva tutaj Pozdrawiam wasz szczrze oddany 😈 Corvus vel Conhae

Adaemcki
    Participant

Siemka chciałbym dołączyć do waszej floty jeśli jeszcze prowadzicie rekrutacje ;D gram od niedawna ale już ogarniam z grubsza xD mój nick w grze to kapitanadamecki a poza tym siedze na ts (ts-3.pl) pod nickiem Adamecki na kanałach muzycznych ;D

gto1974
    Participant

Come back się udał!A tak na marginesie, jesli ktoś czytał serię książek Davida Webera "Starfire" to wie doskonale, że jeden z systemów gwiezdnych nazywa się właśnie..Danzig a stolica..Gdańsk....hehehe. Calkiem niezle, heheh.Pozdrawiam

Agnes
    Participant

A jakże 🙂 Jak ktoś chętny do dołączenia, to nie ma sprawy 🙂 Chętnie każdego Nowego przyjmiemy 😀

infernoav
    Participant

co z ts-em i aktywnoscia w sojuszu?

Corvus
    Participant

Co do TS to chwilo rozjechał się nam po bezkresie internetu ( znaczy brak 😥 ). Jeśli chodzi o drugą cześć pytania, to mógłbyś to bardziej sprecyzować?

Agnes
    Participant

co z ts-em i aktywnoscia w sojuszu?

O jaka aktywność pytasz? Ogólnie aktywność ludków z floty czy o aktywność jako wymagania do dołączenia do nas?

Doro
    Participant

Może koledze chodziło o sojusz jako zgrupowanie ludzi z flot tego forum czyli kanal, STOnline.pl gdzie gracze rozmawiaja o wszystkim ( prawie ^^ ), wymieniają doświadczenia i umawiaja sie na wspolne akcje i stfy bez oglądania się na przynaleznosc flotową. CHoć nie jestem weteranem ( zacząłem grę nieco wcześniej niź data dołączenia tu do forum ), to osobiście nie miałem przyjemności jeszcze z nikim od was współpracować.

Agnes
    Participant

O tym, co kolega miał dokładnie na myśli, na pewno dowiemy się, gdy to sam napisze ;)Co do stfów miedzy flotowych, to nie ma w sumie żadnego problemu. Możemy kiedyś się na jakiegoś sympatycznego umówić.

infernoav
    Participant

Faktycznie powinienem chyba sprecyzować moje pytanie. Obecnie mam flote jednak brakuje mi tego co flote spaja, czyli rozmowy na TS-ie i wspólnych stfów, nawet innych misji. Nie ważne co byle w grupie, jak narazie moja aktywność jest mała w grze, mam mocne konto 50 lvl ecscort lecz szukam grupy bardziej aktywnej we współnej grze.

Corvus
    Participant

Jak łatwo zauważyć nie jesteśmy duża flotą, ale sadzę że dość aktywną. Małą niedogodnością może być fakt iż mamy wielu naszych oficerów jeszcze nie doszło poziomu viceadmiralskiego. Co ciągle się zmienia. Jeśli szukasz aktywnych graczy to dobrze trafiłeś. Praktycznie co dziennie (z małymi wyjątkami), po południu na STO jestem JA i Eana, a pozostali też pojawiają się coraz częściej w tych godzinach. O ile nie będzie przeszkód (praca, szkoła) to inne pory dnia też są możliwe .W sprawie TS jak mówiłem, aktualnie nie potrzebujemy, ale nie ma problemu byśmy nie zaczeli. To jedna z cech 13.... szybka adaptacja.

Melnikor
    Participant

Faktycznie powinienem chyba sprecyzować moje pytanie. Obecnie mam flote jednak brakuje mi tego co flote spaja, czyli rozmowy na TS-ie i wspólnych stfów, nawet innych misji. Nie ważne co byle w grupie, jak narazie moja aktywność jest mała w grze, mam mocne konto 50 lvl ecscort lecz szukam grupy bardziej aktywnej we współnej grze.

Szkoda tylko że kiedy byłem na TS (a jestem praktycznie codziennie wieczorem) Ciebie widziałem tam w sumie 2 razy i to łącznie może ze 4 minuty nie wychodzącego nawet poza poczekalnię. To tak tylko apropo, gdyż nie lubię kiedy ktoś niedopowiedzeniami zmienia obraz rzeczywistości.

@Corvus
    tak na marginesie:

13 Flotylla "Polska" z systemu Nowy Gdańsk ze stolicą w Warszawie. System Nowy Gdańsk zerwał wszelkie kontakty z jedną z formacji GF, która miała zbyt duże ciągoty rojalistyczne jak na republikański system koloni. Gdy 13 Flotylla weźmie coś lub kogoś na cel, to łatwiej już przekonać Klingona, żeby został wegetarianinem niż pokonać 13-tkę.

Czy to się przypadkiem wzajemnie nie wyklucza? 😛

infernoav
    Participant

melnikor widziales mnie moze 2 razy ale bywalem czesciej, jednak jesli wcodze kilka razy i widze że nikgo nie ma to ide bo co mam sam siedziec. Wracam do STO po długiej przerwie w ostatni pół roku nie mialem czasu na aktywna gre, szybko robilem misje i wracalem do reala.Moze rozwiazaniem bylby TS wszystkich polskich flót STO, zabawa lepsza a z ta aktywnoscia nie widze zagrozenia przepelnienia ts-ów, może warto by dowodczy wszystkich flót porozumieli sie w tej kwestii bo z mojego doswiadczenia z kilku innych gir MO wiem, że ts to najlepsza i najszybsza forma komunikacji, plus umila zabawe o wiele bardziej niz czat.PS nie potepiam nikogo za brak aktywnosci na TS-ie to kwestia wyboru, jednak kiedy zaczynalem w RoyalSquadron to ludzi na TS-ie bylo duzo wiecej niz teraz kiedy kilka razy bylem i bla jedna osoba lub nikt.

Corvus
    Participant

@Corvus tak na marginesie:

13 Flotylla "Polska" z systemu Nowy Gdańsk ze stolicą w Warszawie. System Nowy Gdańsk zerwał wszelkie kontakty z jedną z formacji GF, która miała zbyt duże ciągoty rojalistyczne jak na republikański system koloni. Gdy 13 Flotylla weźmie coś lub kogoś na cel, to łatwiej już przekonać Klingona, żeby został wegetarianinem niż pokonać 13-tkę.

Czy to się przypadkiem wzajemnie nie wyklucza? 😛

Zawsze lubiłem mocne kontrasty. 😈 Jednak w tym razem to czysty przypadek.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram