A więc tak, Kronos, wydaje mi się, że ja napisałem na temat mojego okrętu "troszkę" więcej niż podałeś, gdybyś mógł podać chociaż niestandardowe wyposarzenie Livinstona-A, bo ono niewątpliwie się przyda, a chyba nie będziesz szukać tego już podczas bitwy, bo zamierzam go używać.Co do urządzenia maskującego, to jak chcecie, to modyfikujcie sobie kamuflaż, jednak nie liczcie, że urządzenia (nawet typ 3.3) są do wykrycia przez odpowiednio silne sensory. Okręty Federacji mogą wykrywać nawet urządzenia maskujące typu 4 (fakt kanoniczny), które są znacznie bardziej zaawansowane niż typ 3.3 czy 3.2. Gdyby się kłócić, to nawet Livingston powinien wykryć zamaskowany okręt przy umiarkowanym szczęściu z powodu tej baterii czujników, ale to pozostawię jedynie Kronosowi, choć nie ukrywam, że byłbym kontent z takiego obrotu sprawy. Więc Coen nie wmawiaj, że Klingoni mają tak zaawansowany kamuflaż (a raczej że Flota ma tak przedpotopowe czujniki). I nie omieszkam skonsultować sposobów wykrywania klingońskich okrętów z Kronosem (a te sposoby są kanoniczne!), czyli nie będzie żadnych przegięć.W przypadku systemu na wymijanie torped, to popieram pomysł Coena z uwzględnieniem kości k20. To dobre rozwiązanie, a uwzględnia "czynnik losowy", jaki istnieje w prawdziwej bitwie.W kwestii promów i wahadłowców, to jestem zdania, iż powinny one nie brać udziału w walce, albo jedynie w ekstremalnych przypadkach. Głównie powinny być, jak Wolf powiedział, wykorzystywane do transportu albo ewakuacji. Jednak sam podałem w specyfikacji ilość promów, żeby nie było żadnych wątpliwości, i radziłbym reszcie zrobić to samo.