Reyden, kurde, ale sie uśmiałem :))))))))) LOL i to przez wielkie L. 15 lat?!!! Picard miałby wtedy.... 87lat! Aż taki zgrzybiały to on nie jest!. Pozatym sprawdż może zanim walniesz jakies głupstwo dobra? Bo teraz to walnołes taki tekst jakiego można by sie spodziewać po jakimś smarku który niema za wiele pojecia o ST, ale prosze, jak mi nie wierzysz masz cytat z Deystoma:
2377:
Voyager reaches Earth through a Borg transwarp hub, destroying it in the process. The Starship arrives bearing armour and weapon technology given to them by a version of Captain Janeway from a future timeline.
2379:
The Romulan Senate is assassinated by Shinzon, a clone of Captain Picard brought up on Remus. Shinzon intends to capture Picard in order to use his blood to correct an error in his DNA, and to launch an attack on Earth using a Thalaron weapon. He is prevented in both aims by the Enterprise-E.
A więc od powrotu Voyka do śmierci Schiza mineło 2 (słownie DWA aby nie było watpiwości) lata. Skad ty ubzdurałes pzostałe 13 to ja nie wiem. Tak więc jużli juz to bitwa odbywa sie koło 2382 roku.
Pozatym tylko dwa okrety nie maja typu 3c, a federacja po dzis dzień niema na wyposazeniu odpowiedniej technologi do wykrywania okretów z typem 3b. Jedynie Taz moze coś tu zwojować bo jego okret to ZOZ, a reszta z was moze sobie strzelac na oślep jeśli chce.