Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG zmiany w nowej bitwie Re: zmiany w nowej bitwie

Reyden
Participant

Thengel :

tu masz dane romulańskich promów ( dokłądniejsze ) :

http://www.ditl.org/ships/hedromshuttle.htm

Biorąc pod uwagę rozmiary twojej jednostki mozesz ich wsadzić na pokład z 15-20

=/=

=/=

Kronos, nie podoba mi się to że w tej bitwie polaronówki zadaja uszkodzenia do osłon .

Według mnie pownno to zastac po staremu , tylko pancerz uszkadzają

=/=

=/=

Pomysł z rzucaniem kostką przez MG jest lekko dziwny , bo tu było by losowe ustalenia trafień i mogło by wyjśc np. tak :

Bop ( Coena lub Eddiego ) ew. K'Tinga atakuję topredami D' dedirexa

Warbird nie ma prawa ich uniknąc, ale jeżeli na kostce wypadnie że 90 % topred go nie trafi , to biedzie to dzienie wyglądąć .

To samo jak bedzie odwrotność

=/=

=/=

Pokrycycie rozłaczonej Ardurii pancerzem Ablacyjnym :

Górna sekacja : 18 cm u góry , reszta powiedzmy 3-5 cm

Srodkowa sekcja : ok 40-55 % pokryte 18 cm pancerzem , reszta np. 4 cm

Dolna sekcja : od dołu pełny 18 cm pancerz ablacyjny , góra powiedzmy 3 - 5 cm

Mam tez pytanie ziazane z grubościa pancerza ablacyjnego :

czy topredy polaronwe zadza egazmin przy pełnym , 18 cm pokryciu pancerzem ❓ ❓

ew. zamaist ciejkiego pancerza ablacyjnego ok. 6-12 cm wyskojoakościowy

W DS9 podczas walki USS Lakota z USS Defiant fazery lakoty nie skutkowały , dopiero użycie topred naruszyło pancerz , czy podpobnie miejsca okrętu pokryte 18 cm pancerzem bea odpaorne na ogień desruptórów myśliwców i lekkich desrutorów na mniejszych jednostkach ( K'Tinga i obydwa BoP-y )

=/=

=/=

Nawracanie jdensotek o 180 % i atak w jednej turze jest możliwe ( w przypadku gdy jednostka np. leci do przodu, nie u zbrojienia na rufie i ma za soba okret przeciwnika ) ❓ ❓

=/=

=/=

Chwilowy przyrost zwrotnosci przy rozłączniu promka jest możliwy ❓

Pozatym chyba zapomnieliścmy o torpedach plazmowych romulan , które są smiertlenie groźne w walce z jednostkami bez osłon .

=/=

=/=

Czy moc pola integrujące ma osobną wytrzymalość , czy te 100 000 / 150 000 dodaje się do pancerza

50.000 DMG od polaronówek to tylko tyle czy dodaje się do tych 300 iluś tysiecy ❓

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram