Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG zmiany w nowej bitwie Re: zmiany w nowej bitwie

Anonymous
Guest

Seldon: spokojnie, ja na pewno nie zacznę; refit chIS'jev to tylko odpowiedź na refit Promka. Też nie zamierzam sobie psuć zabawy.Ale zadziwiliście mnie. I Ty i Krusty. "Mniejsze zło..." Nie, no... Ja to widzę tak...W tym wypadku nie ma czegoś takiego, jak mniejsze zło. Gdyby na którejś z planet został nawet jeden tylko kolonista, dalej toczyłbym wojnę.Tak, tak..."Toczysz wojnę, narażasz setki istnień dla jednego..." A tak. Dzisiaj darujemy sobie jednego człowieka, jutro stu, pojutrze tysiąc, a za tydzień miliard. Co z tego, że zginą, przecież to tylko mniejsze zło. Jeśli Federacja raz sobie odpuściła, może to zrobić również po raz ponowny. Federacja chlubi się tym, że dba się w niej o każdego obywatela. Szkoda, że zapomniała o tym w tym właśnie przypadku. Jeśli chociaż jeden obywatel jest zagrożony, państwo powinno go chronić.Co do organizacji demokracji i pokoju... Doughert'yego już wspomnieliście, Maquis też. Przypomnę Wam tylko proces Daty. W skrócie "Jest czy nie jest istotą żywą". Cała demokracja poszła w diabły, bo jednemu naukowcowi zachciało się Datę rozmontowywać. Dopiero proces załatwił sprawę. Gdyby Federacja rzeczywiście była taka "wspaniała" do procesu nawet by nie doszło.Łamanie dyrektyw : przypominam: kapitan Ransom, USS Equinox. Admirał Janeway, "Endgame". Chakotay i Harry Kim ,"Timeless" . Kopać dalej?

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram