Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG zmiany w nowej bitwie Re: zmiany w nowej bitwie

Coen
Participant

Ta..., federacji demonizowac nie moza, ząs imperium demonizujecie z miejsca. A na to ja sie nie zgodze. I oto moja wersja

"Po zniszczeniu zagrozenia jakie przedstawiał Shizon, Imperium Romulańskie ponownie zerwalo kontakty dyplomatyczne z federacją i innymi potegami, jednak po debiucie tak poteznego okretu jak Scimitar wywiad federacji stał się podenerwowany. Czesc członków rady federacji, oraz admiralicji i cały wywiad śadził iz federacja musi zmienic swoje nastawienie albo inne potego ją przerosną. Najwieksze zagrozenie dostrzegli w Imperium Klingońskim i opracowywanych tam nowych projektach oraz rozwijajcej się coraz szybciej gospodarce. Z tego powodu postanowili zaatakowac puki federacja ciagle jest mocniejsza. Plan ataku opracował admirał Kurosawa i date ustalono na dzień w którym wypadalo święto powrotu Kahlessa. Flota okretów federacyjnych weszlo w przestrzeń klingońską niby uczestniczyć razem z "sojusznikami" w obchodach ich najwiekszego święta i zastopowała przy Qu'noS gdzie zebrała sie też spora czesc klingonskiej floty. Kiedy się rozpoczelo świetowanie okrety federacji zaatakowały jednostki klingońskie, które niespodziewały się uderzenia ze strony przyjaciół. W walce zniszczone zostalo 20% klingonkiej floty, oraz około 40 okretów federacji. Nim się wycofały okrety federacyjne zniszczyły wszystkie instalajce orbitalne stolicy Imperium oraz ostrzelało powieszchnie planety aby zniszczyć mozliwosci bojowe klingonow. Zaraz po tym reszta floty federacyjnej zaatakowała na calej długosci granicy odnoszac pasmo zwyciestw aż do bitywy przy TajgokoR, gdzie klinogni rozgnietli całą 4ta federacyjną flote. Od tego momentu zaczeła się klingonska kontrowensywa która stopniowo zaczeła wypierac federastów z przestrzeni klingońskiej. Nasza bitwa to jedna z wielu bitew granicznych tego okresu."

Jestem pewien ze federacyjni na pewno sie nie zgodzą, ale ja tak samo nie zgadzam sie na historie made in Krusty, bo tak samo przejrza sie ona po fedziach jak Krustego po klingonach.

Co do anomali to gdyby okrety klingońskie nie miały sensorów naukowych itd to by niemogły w nic trafić. A standardy dyplomatyczne moze nie śa takie jak na waszych latajacych hotelach jednak na wiekszych okretach sa one całkiem dobre (np. na Vor'Cha)

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram