Tazman to ja pozwolę sobie na inne zestawienie tak dla porównania
Procent zwiększenia możliwości Excelsiora C względem Excelsiora A (w nawiasie K'T'Ingi C względem K'T'Ingi 😎
Moc broni wiazkowej: 107.5% (122%)
Moc torped: 1075% (450%)
Zasięg/celność: 21.9% (271.4%)
Osłony: 98.2% (172.1%)
Pancerz: 1550% (235.2%)
Prędkość: 34.8% (35.1%)
Zwrotność: tu koło 30% na - według startego DITL (100%)
Czyli jeśli się nie pomyliłem w liczeniu (czego pewny nie jestem, ale różnicę były by nieznaczne) to Lakota została polepszona sumując na sucho o 2855.4% podczas gdy KTI C tylko o 1385.8%. Więc nioby gdzie tu masz przegięcie co? Możesz mi pokazać?
Czepiasz się o nowinki techniczne a co, Excel C ich niema? Wyrzutnie torped kwantowych stare nie są, to wasze nowinki techniczne właśnie, zaś co do zwrotności to zamontowano nowa generacje silników impulsowych bąć co bąć o około 100 lat nowszych.
Aha uprzedzając oskarżenie ze specjalnie dla spotęgowania efektu użyłem Exce - A i KTI B do przeliczeń to zrobiłem to dlatego gdyż oba okręty pochodzą z tego samego okresu, KTI miało być zdolne pokonać zmodernizowanego constitution nie zaś Excela
Potężny Refit? Taki sam jak twój Excelsior, jeśli nie słabszy.
Nie, to tak jakby zmienić skład kadłuba Excelsiora, dodać mu pancerz, wymienić na nowsze i zwiększyć 2,5 raza ilość fazerów i dać dwa razy silniejsze osłony. Lub to nawet mniej.
I tu jest ta różnica, federacja ma tylko środki odgórne na budowę okrętów dla GF, podczas gdy modernizacja mogą się zajmować rody mające je na składzie, w końcu koszt modernizacji będzie mniejszy niż budowy nowego okrętu.
Reyden: transfazówki których nie umiecie używać, a co do tego ze najpierw strzelamy a potem zadajemy pytania to dzięki temu dłużej żyjemy.
No, nie bardzo bo do żadnej ewakuacji nie doszło wiec imperium by nawet nie zadrżało a ta wasza pomoc to było tylko chronienie własnego tyłka.
Nie pamiętam też w serialach aby były inne Sovki niż Enterprise i Sovereign, a jakoś nie krzyczysz ze Kirk'a tam nie było wiec nie powinien być w bitwie.