Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
- Kapitanie wiadomość z IKC chIS`jev - zameldowała Duy`e- Na ekran - polecił D`meg"Wolf do D'mega. Przynajmniej stocznia bezrobotna nie będzie. I obyś się nie mylił co do pola. Jeśli to się nie uda, a Kolektyw naprawi zakłócacz pola warp...Wszyscy zobaczymy się po drugiej stronie. Ale bez obawy, nie zamierzam atakować "na pałę"... Wolf out." - Komandor nie jest pewny swojego pola minowego - skomentował pierwszy- A ty byś był pewny pola minowego które ma tyle lat ? - odpowiedział kapitan- Racja, ale mamy jeszcze flotę - odparł Torlek- I w niej nasza cała nadzieja, samo pole nie załatwi sprawy. To my musimy wysłać Borg w zaświaty - powiedział kapitan kończąc rozmowę. Po chwili oficer taktyczny zameldował................- Kapitanie ! Sześcian zatrzymał się tuż przed pasem asteroidów....... wykrywam aktywność transporterów......Borg przesyła na swój pokład asteroidy - Tarcza antytorpedowa - skomentował D`meg - Czyli Borg wybiera się na wycieczkę - powiedziała z uśmiechem Duy`e - Mam nadzieję że celem tej wycieczki jest nasza przynęta - odpowiedział kapitanNagle z konsoli taktycznej dobiegł ostrzegawczy sygnał o zbliżającym się okręcie. Klog sprawdził odczyty i zameldował........................- Czujniki wykryły zbliżającą się sygnaturę warp............... to nasza jednostka kapitanie- Możesz ja zidentyfikować ?- Nie, jesteśmy za daleko- Kapitanie, wiadomość na kanale ogólnym - poinformowała nagle Duy`e- Na główny ekran........... " Tu Generał Krog z IKC Bird of Glory , witam wszystkich , Jestem bliskim przyjacielem Admirała Reydena , znalismy sie od bardzo dawna ; mój okręt kręcił sie w pobliżu , natychmiast na wieśc o śmiercii admirała , kazałem wyznaczyc kurs na ten sektor ; Mam zamiar szybko odesłac Borga do ich PIEKŁA , . Qapla "- Koniec przekazu - zameldowała Duy`e- IKC Bird of Glory to okręt klasy Ship of Death , ciężki krążownik. W całej flocie jest tylko jeden okręt tej klasy - poinformował Torlek- Przyda nam się jego siła ognia.......... Duy`e otwórz kanał wywoławczy do IKC Bird of Glory - rozkazał D`meg- OtwartyIKC Vornak do IKC Bird of Glory. Generale Krog, witamy na polu walki. Razem na pewno pomścimy śmierć admirała. Obecnie próbujemy zwabić TC w pułapkę wewnątrz pasa asteroidów. Zalecam włączyć maskowanie i niepostrzeżenie udać się na załączone do przekazu współrzędne. Pański okręt dysponuje imponującą siłą ognia i bardzo przyda się nam jego wsparcie. A i generale proszę uważać, klasa Ship of Death może mieć kłopoty w manewrowaniu w pasie asteroidów więc lepiej nie mieć na karku Sześcianu. Komandor D`meg out..............