Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Tazman
Participant

Ja: Coś to udawanie słabo wychodzi 👿 Of. Naukowy: Może by tak zmodyfikować jedną głowicę trikobaltową i wystrzelić ją w miejsce detonacji pola minowego to utworzy swojego rodzaju rysę podprzestrzenną a modyfikacja torpedy może wywołać także pewne dystorsje grawimetryczne podobne przy pojawieniu się cząsteczki omega. Sama rysa podprzestrzenna może wskazywać na powolne załamywanie się struktury cząsteczki co powinno zmusić Borg do szybszego działania.Pierwszy: I z nowu chcecie się bawić z bronią podprzestrzenną to dość niebezpieczne, a jeszcze modyfikacje .....Ja: Mi się ten pomysł podoba, idź Chris ( Naukowy ) do maszynowni i zacznijcie pracę razem z Gł. Inżynierem.Łączcie mnie z USS James T. KirkUSS Corsair do USS James T. KirkKapitanie mam mały pomysł, planuję odpalić jedną zmodyfikowaną głowicę trikobaltową w miejsce zniszczonego pola minowego co spowoduje pewne dystorsje grawimetryczne zbliżone do tych które zauważono podczas pojawienia się cząsteczki omega a także nikłą rysę podprzestrzenną, która może zostać odebrana jako skutek rozpoczęcia rozpadu cząsteczki omega, Borg będzie musiał zaryzykować szybką akcję, chyba, że nie ma już aspiracji na podbicie całego świata, w co wątpię. Czekamy na jakąś decyzję, oczywiście pani Chan jak zwykle uważa, że to igranie z ogniem i choć zapewne ma rację uważam, że ryzyko jest niewspółmierne do zagrożenia jakie pochodzi ze strony BORG i warte jest podjęcia. Osobiście martwi mnie bardziej strata jednej z niewielu głowic które posiadam niż jakieś tam małe ryski w przestrzeni. O i jeszcze jedno w celu spotęgowania ataku zaraz po akcji mógłbym wysłać promem dwie torpedy Trikobaltowe, z wyrzutni torped kwantowych na pewno będzi pan mógł wypalić czyli na pierwsze uderzeni polecą nie dwie a trzy głowice co już stanowi siłę o 50 % większą. Przy zmasowanym ataku innych jednostek, między innymi Klingońskich polaronówek i jonówek, sześcian powinien niezłego łupnia dostać, i kto wie może ataku już nie będzie trzeba nawet powtarzać.Tazman OUTJa: No to jak zwykle, czekamy

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram