Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg Re: Walka z Borg

Anonymous
Guest

- Kapitanie, przekaz z Jamesa T. Kirka.- Hmm...Na ekran.""USS James T. Kirk do IKC chIS`jev. Komandorze Wolf, potrzebuję pana pomocy. Nie jest tak pilna jak wtedy, kiedy dowodziłem USS Livingston, ale jednak jest istotna. Czy zdetonowanie torpedy fotonowej o mocy 400% wewnątrz pola minowego spowoduje reakcję łańcuchową? Może uda się w taki sposób przyciągnąć Sześcian na miejsce, bo Kolektyw może pomyśleć, że staramy się zniszczyć cząstkę. Jakby mógł pan wskazać mi koordynaty miejsca, w którym możnaby było taką torpdę zdetonować. Niech pan szybko odpowie, czas gra na naszą niekorzyść. Seldon wyłącza się." - Kanał wywoławczy!- Otwarty."Wolf do USS James T. Kirka. Mój taktyczny powinien rozwiać pana wątpliwości..."- Taktyczny! Ustosunkuj się!- Tak jest. "Według naszych danych miny są oddalone od siebie na tyle, żeby zapobiec podobnej ewentualności. Właściwie całe pole składa się z kilkunastu kwadratów; miny tworzące poszczególne kwadraty są położone blisko siebie, na tyle, że spowoduje to ich eksplozję łańcuchową. Wątpliwe jest jednak, aby eksplozja jednego kwadratu pociągnęła za sobą eksplozję całego pola... Sugeruję odpalenie torped w te koordynaty..."- Dobra, mam nadzieję, że to wystarczy..."Kapitanie Seldon, reszta należy do pana, jeśli ten Sześcian się zregeneruje, żaden z nas nie wróci do domu. A pewien oficer Floty wisi mi romulańskie piwo i mam zamiar odebrać ten dług. Wolf out."- Przynajmniej ktoś u nich zaczął myśleć...

searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram