- Kapitanie przekaz z USS James T. Kirk - zameldowała Duy`e- Na ekran - polecił D`meg"USS James T. Kirk do IKC Vornak. Wiem komandorze, wykryliśmy okręt admirała tuż przed eksplozją. Niestety, chyba ja będę musiał w przyszłości zająć się chodzeniem do rodzin... Tak, Sześcian jest poważnie uszkodzony, zauważyłem to. Jeżeli jednostka nie wleci do pola asteroid przez najbliższe kilka minut, zdąży w dużej częsci naprawić swoje uszkodzenia. Dlatego niech pan rozważy, czy walka z sześcianem w otwartym polu będzie miała choć cień możliwości wygranej, chociaż wątpię. Postaram się wzmocnić sygnał deflektorem USS Lexington, chociaż już teraz Borg powinien cząstkę zauważyć. Niech pan będzie w gotowości i obserwuje każdy ruch Kolektywu. Seldon wyłącza się." - Może żeczywiście zaryzykować atak ? - spytał pierwszy- To nam nic nie da, Sześcian jest osłabiony ale nadal smiertelnie niebezpieczny...... Duy`e kanał wywoławczy do floty- OtwartyIKC Vornak do floty. Kontynuujemy akcję Omega. Walka w otwartej przestrzeni z TC niema szans powodzenia. Potrzebujemy osłony asteroidów aby wykończyć to draństwo. IKC Krel oraz USS Akagi pozostać na pozycjach. IKC chIS`jev gotowość do detonacji pola minowego, pozostałe jednostki federacji chronić USS James T. Kirk oraz USS Lexington nic nie może zakłucić ich emisji. Wszystkie pozostałe okręty klingońskie łącznie z Vornakiem przeprowadzą akcje zaczepne jak tylko TC wleci w pas asteroidów. Szybki atak i ucieczka, uszkodzenia będą niewielkie ale utwierdzimy kolektyw w przekonaniu iz chronimy cząsteczke Omega i panoiwienie ryzykujcie nie potrzebnie, wasze statki będą potrzebne do dobicia Sześcianu. D`meg out........- Zakodować i wysłać - polecił kapitan- Wiadomość wysłana - poinformowala po chwili klongonka- Klog pilnuj Sześcian, chce wiedzieć okażdym jego kroku - Tak kapitanie - odparł taktyczny