Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg › Re: Walka z Borg
Ekran rozświetliła zielonkawa eksplozja, która została otoczona przez okrąg fali uderzeniowej. - Co u diabła... - powiedział Seldon. - Status. - dodała komandor. - Nasz okręt nie otrzymał żadnych uszkodzeń. W wyniku działania fali uderzeniowej Sześcian Taktyczny stracił 65% wartości osłon. Tuż przed eksplozją na kursie "torpedy" pojawił się okręt admirała Reydena. - powiedział taktyczny. - Żadnych rozbitków.Seldon przysłonił twarz dłońmi. Przez chwilę na mostku panowała całkowita cisza. - Mówiłem mu, żeby tam nie leciał. Jeszcze ten gaz metrionowy... - powiedział mocno wstrząśnięty Seldon. - Nawet gdyby nie miał gazu na pokładzie, kadłub nie wytrzymałby trafienia. Wszyscy zginęli w ułamku sekundy. - odpowiedziała pierwsza oficer. - Transmisja z IKC Vornak. - zawiadomił operacyjny. - IKC Vornak do USS James T. Kirk. Kapitanie Seldon nasze czujniki wychwyciły szczątki okrętu admirała. USS Arduria została zniszczona, admirał zginął jak wojownik. Kapitanie.......musimy wykorzystać szansę, Sześcian jest dość poważnie uszkodzony jeśli w tym stanie wleci w pole minowe mamy realną szansę aby go zniszczyć. Wątpię żeby miał więcej tych zabawek, a na pewno już nie użyje ich przy cząsteczce Omega. Proszę zrobić wszystko aby emisje cząsteczki Omega zmusiły kolektyw do działania. Może Przybyła Nebula może wzmocnić pański sygnał ? D`meg out..........." - Otwórzcie kanał. - powiedział kapitan. - Kanał otwarty. - "USS James T. Kirk do IKC Vornak. Wiem komandorze, wykryliśmy okręt admirała tuż przed eksplozją. Niestety, chyba ja będę musiał w przyszłości zająć się chodzeniem do rodzin... Tak, Sześcian jest poważnie uszkodzony, zauważyłem to. Jeżeli jednostka nie wleci do pola asteroid przez najbliższe kilka minut, zdąży w dużej częsci naprawić swoje uszkodzenia. Dlatego niech pan rozważy, czy walka z sześcianem w otwartym polu będzie miała choć cień możliwości wygranej, chociaż wątpię. Postaram się wzmocnić sygnał deflektorem USS Lexington, chociaż już teraz Borg powinien cząstkę zauważyć. Niech pan będzie w gotowości i obserwuje każdy ruch Kolektywu. Seldon wyłącza się." - nadał kapitan, po czym zwrócił się do oficera operacyjnego. - Proszę otworzyć kanał do USS Lexington. - Kanał otwarty. - "USS James T. Kirk do USS Lexington. Kapitanie Chell, proszę zastosować się do danych, które panu wyślę, i natychmiast rozpocząć nadawania sygnału, którego charakterystyka zaraz znajdzie się na pańskiej konsoli naukowej. To bardzo ważne, inaczej śmierć admirała Reydena pójdzie na marne. Seldon wyłącza się." Operacyjny, proszę wysłać charakterystykę sygnału na USS Lexington. - Dane przesłane. - odpowiedział oficer. - Naukowy, proszę ustawić algorytm nadawczy na jeszcze bardzie chaotyczne skoki sygnatury. Może to wreszcie przyciągnie tego "kostka".Sovereign pracował nad "Projektem Omega", oczekując przybycia Sześcianu Taktycznego...