- Kapitanie zbliżamy się do pola minowego - zameldował Mazdek- Cała stop, wyłączyć zbędne systemy. Klog jakaś reakcja ze strony kolektywu ? - spytał D`meg- Nie, na razie pozostają poza pasem asteroidów - odpowiedział taktyczny- Do diabła..............- Kapitanie przekaz z USS James T. Kirk - zameldowała nagle klingonka- Na ekran - polecił szybko kapitan"USS James T. Kirk do dowódców wszystkich okrętów. Wykryliśmy pojawienie się cząsteczki Omega. Prawdopodobnie dostała się tu przez jakieś zawirowanie grawitacyjne. Przygotowujemy się do jej zniszczenia. Montujemy już odpowiednie torpedy. Cząsteczka jest mocno niestabilna, zalecam ostrożność. Na szczęście Borg się ją nie interesuje, więc mam wolne pole działania. Nie wychodźcie z ukrycia. Seldon wyłącza się."- Sprytnie, może Borg się nabierze - skomentował pierwszy- Może....... Duy`e kanał wywoławczy do USS James T. Kirk, wykorzystaj ten sam rodzaj kodowania co kapitan Seldon - polecił po chwili namysłu D`meg- Otwarty..........IKC Vornak do USS James T. Kirk. Będziemy osłaniać wasze tyły. Borg może się zainteresować waszym odkryciem, a my nie możemy na to pozwolić ! Proszę pospieszyć się z tą przeróbką tych torped, nie wiem jak długo uda mi się zatrzymać kolektyw w razie ataku D`meg out................- Wiadomość wysłana - poinformowała Duy`e- Dobrze, poczekamy na reakcję kolektywu - odpowiedział D`megNa mostku zapanowała cisza, wszyscy w napięciu oczekiwali reakcji kolektywu.....................